Ο Yusuf / Cat Stevens γιορτάζει τα 50 χρόνια του «Peace Train» με ένα παιδικό βιβλίο

Ο Yusuf / Cat Stevens ανακοίνωσε ότι γράφει ένα νέο παιδικό βιβλίο που θα έχει τον ίδιο τίτλο με το τραγούδι του «Peace Train» του 1971.

 

Το εικονογραφημένο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου μέσω του εκδοτικού οίκου HarperCollins.

Ο διάσημος βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο προβάλλεται το εξώφυλλο του βιβλίου, ενώ ακούγεται το «Peace Train».

 

 

Το βιβλίο, την εικονογράφηση του οποίου έχει αναλάβει ο συγγραφέας και εικονογράφος, Πίτερ Χ. Ρέινολντς, κυκλοφορεί με αφορμή τον εορτασμό της 50ης επετείου του τραγουδιού.

Το «Peace Train» περιγράφεται ως μία ελπιδοφόρα ιστορία που θα εμπνεύσει την ανοχή και την αγάπη για ανθρώπους όλων των πολιτισμών και ταυτοτήτων.
«Οι αναγνώστες καλούνται να επιβιβαστούν στο Τρένο της Ειρήνης και να ενταχθούν στην ομάδα επιβατών που διευρύνεται συνεχώς και είναι όλοι έτοιμοι να ενώσουν τον κόσμο με ειρήνη και αρμονία» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

«Έγραψα αυτούς τους στίχους πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, και ξέρω ότι οι λέξεις εξακολουθούν να αντηχούν τόσο αληθινές και δυνατές σήμερα όσο τη δεκαετία του 1970» δήλωσε ο Cat Stevens στο περιοδικό People σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η καριέρα του Stevens ως ρόκερ ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 60 χρόνια και οδήγησε σε εμβληματικά τραγούδια όπως τα «If You Want to Sing Out, Sing Out» και «Wild World».

Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός με πολυετή ανθρωπιστική δράση ίδρυσε τη δική του διεθνή οργάνωση αρωγής και του απονεμήθηκε το βραβείο Man for Peace το 2004.

Το 2020 ο Cat Stevens προχώρησε στη δημιουργία της οργάνωσης, Peacetrain Initiative, η οποία βοηθά στην παράδοση τροφίμων σε ευάλωτες κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Χρυσές» ταινίες, άφαντες στην Κύπρο

Οι Χρυσές Σφαίρες ανοίγουν τον «χορό» των κινηματογραφικών βραβείων, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ταινίες της ...

O Λαρς φον Τρίερ το κρατούσε μανιάτικο

Πόσο σκεφτόταν την απάντησή του στο φεστιβάλ των Καννών ο Λαρς Φον Τρίερ, δύο ...

Ακροάσεις για το έργο «Πρόσοψη» του Κώστα Μαννούρη

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Πρόσοψη» του Κώστα Μαννούρη, ...

Η επιστροφή σε Μουσεία, Θέατρα, Σινεμά, Συναυλίες

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, τα θέατρα, τα σινεμά και οι συναυλίες περιλαμβάνονται ...

Ανησυχίες στη Γεροσκήπου για την πολιτιστικής σημασίας περιοχή «Εφτά Αϊγιώργιδες»

Διακαής πόθος,  του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου που αποτελεί και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, είναι ...

The Cypriot Fiddler | Προβολή στο Σπίτι της Συνεργασίας

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο The Cypriot Fiddler, για τους Κύπριους βιολάρηδες, ...

X