Ψηφιακή Νύχτα Ιδεών 2021 από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 24 ώρες non-stop live.

Εφόσον η παγκόσμια υγειονομική κρίση περιορίζει τις συγκεντρώσεις και τη διεθνή κινητικότητα των ανθρώπων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου θα προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια άνευ προηγουμένου ψηφιακή εμπειρία, για 24 ώρες «Νύχτα Ιδεών», η οποία θα διασχίσει όλες τις ζώνες ώρας, από την Ωκεανία στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, θα προωθήσει την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων και θα συντονίσει τις τοπικές εμπειρίες σε μια μεγάλη παγκόσμια ζωντανή μετάδοση σε κοινωνικά δίκτυα.

Έτσι, για 24 ώρες, η επόμενη «Νύχτα Ιδεών» θα είναι μια ευκαιρία να αισθανθείτε «πιο κοντά» από ποτέ, να ενισχύσετε τις διασυνδέσεις και να ξεπεράσετε τα σύνορα, να αλληλεπιδράσετε με άλλο κοινό και να γιορτάσετε τη σκέψη χωρίς εμπόδια.

«Κοντά: Ποίηση, αλληλεγγύη και μετάδοση.»

Για τη «Νύχτα Ιδεών», μια ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στην ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου ήθελε να ανταποκριθεί άμεσα στο προτεινόμενο θέμα («Κοντά») που θέτει αυτή η εκδήλωση μετά την υγειονομική κρίση θέτοντας “το ζήτημα των ατομικών και συλλογικών μας σχέσεων στο χώρο”, το οποίο μας καλεί να σκεφτούμε για τη νέα αλληλεγγύη που απαιτεί η οικονομική και κοινωνική κρίση».

Η Ανθή Παφιου και ο Mathieu Devavry θα παρουσιάζουν υπό τη μορφή ζωντανής παράστασης μια τοιχογραφία με το πορτραίτο του Albert Camus. Αυτή η εικαστική παράσταση θα συνοδεύεται από μια ανάγνωση αποσπάσματων από τα έργα “Πανούκλα”, “Ο επαναστατημένος άνθρωπος”, “Jonas ή ο καλλιτέχνης στην εργασία” και “Tο Ελληνόπουλο”.

Tα ελληνικά ποιήματα της Δάφνης Νικήτα (μεταφρασμένα στα γαλλικά από τον Χρίστο Dubart), θα αποτελέσουν το αντικείμενο για τη δημιουργία ενός βίντεο από τον Γιώργο Ταξιαρχόπουλο (εικαστικό καλλιτέχνη) και του Fortino Samano (μεταφρασμένα στα γαλλικά από την Marine Meunier), θα αποτελέσουν το αντικείμενο για τη δημιουργία ενός βίντεο από τον Σπύρο Χριστοφή και τον Mathieu Devavry.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιδημία του κορονοϊού, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Ζωντανά την Πέμπτη, 28/01/21 στις 4:30 μ.μ. στη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου στο Facebook.

You May Also Like

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα

Ύστερα από την αναβολή που πήρε η επίσκεψη της Μάρως Δούκα στη χώρα μας, ...

Pop Up 2013 | Το πάρτι έναρξης

Η δραστήρια ομάδα Afro Banana Republic, αποτελούμενη από πολλούς ταλαντούχους νέους προερχόμενους από διάφορα ...

Προβολή του The Act of Killing στο Σινε Στούντιο

Στο πλαίσιο της σειράς προβολών Doc Nights που πραγματοποιεί η Brave New Media σε ...

Μεγαλοφυΐα και αρρώστια…

Της Ζωής Χρυσάνθου* Το όνομα του Τόμας Μαν (γέννηση: 6 Ιουνίου 1875) συνδέθηκε περισσότερο ...

«Το Δικό της Δωμάτιο»: Ανοιχτή συζήτηση με οκτώ γυναίκες

Στην πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων, η Σ Ε Ζ Ο Ν προσκαλεί ...

Φικρέτ Ντεμίραγ: Kokler ve Topraklar*

Ο Φικρέτ Ντεμίραγ [1940-2010] θεωρείται ο σημαντικότερος Τ/Κύπριος ποιητής αλλά αν θέλουμε να είμαστε ...

X