Στάμνα

Ποιές είστε;

Είμαστε η Ελίνα και η Μαρία, η μια από Λεμεσό και η άλλη από Λευκωσία. Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν σε ένα εργαστήρι κεραμικής και κάπως έτσι ξεκίνησε μια φιλία η οποία κατέληξε και σε συνεργασία. Το στούντιο Στάμνα, βρίσκεται στην Λευκωσία και είναι ένας χώρος υλοποίησης ιδεών με κύριο μέσο τον πηλό.

Τι κάνετε;

Εξερευνούμε τον κόσμο της κεραμικής και τις δυνατότητες του πηλού σαν υλικό. Ο πηλός είναι από μόνος του ένα διαχρονικό μέσο επικοινωνίας, ευρηματικότητας και δημιουργικότητας, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Στο στούντιο δημιουργούμε, δουλεύουμε σαν ομάδα, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μια τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι. Επίσης, μέσα από την τέχνη της κεραμικής προωθούμε την συλλογική δημιουργία και γι’ αυτό το στούντιο μας είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο του πηλού.

Τι θέλετε;

Θέλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια ένταξης της κεραμικής στην καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας. Η κεραμική ως παράδοση υπάρχει στα μουσεία, ο κόσμος την βλέπει κυρίως ως τέχνη της αρχαιότητας και της λαϊκής παράδοσης. Για εμάς είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την τοπική αγορά ευαισθητοποιώντας τον Κύπριο καταναλωτή, όχι μόνο για τη τοπική κεραμική τέχνη αλλά και για όλες τις κυπριακές χειροτεχνίες. Το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε δημιουργικά και να εξελισσόμαστε σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι.

@stamnastudio στο Facebook και στο Instagram

You May Also Like

Στέλιος Καλλιστράτης

Ο Στέλιος Καλλιστράτης περπατά ανάμεσα σε Γη και φεγγάρι Πού είσαι; Επέστρεψα στην Κύπρο ...

Αναστασία Πασχάλη

Η Αναστασία Πασχάλη χορεύει στη Φλάνδρα Πού είσαι; Στο ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς. Μετά ...

Ιβάν Χαραλάμπους

Ο Ιβάν Χαραλάμπους θέλει να κάνει τις εμπειρίες του ταινία Τι βλέπεις; * Βλέπω ...

Στέφανη Νικολάου

Ποια είσαι; Είμαι η Στέφανη Νικολάου, 26 χρονών, απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας. Ζωγραφίζω ...

Κωνσταντίνα Ανδρέου

Η Κωνσταντίνα Ανδρέου ντύνει και στήνει έργα στη σκηνή και στο πλατό Πού είσαι;Παντού ...

Γιάννης Οικονομίδης

Ποιος είσαι; Είμαι ένας κοντούλης, ερωτευμένος με την τέχνη του χορού. Είμαι χορευτής, χοροδιδάσκαλος ...

X