Στάμνα

Ποιές είστε;

Είμαστε η Ελίνα και η Μαρία, η μια από Λεμεσό και η άλλη από Λευκωσία. Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν σε ένα εργαστήρι κεραμικής και κάπως έτσι ξεκίνησε μια φιλία η οποία κατέληξε και σε συνεργασία. Το στούντιο Στάμνα, βρίσκεται στην Λευκωσία και είναι ένας χώρος υλοποίησης ιδεών με κύριο μέσο τον πηλό.

Τι κάνετε;

Εξερευνούμε τον κόσμο της κεραμικής και τις δυνατότητες του πηλού σαν υλικό. Ο πηλός είναι από μόνος του ένα διαχρονικό μέσο επικοινωνίας, ευρηματικότητας και δημιουργικότητας, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Στο στούντιο δημιουργούμε, δουλεύουμε σαν ομάδα, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μια τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι. Επίσης, μέσα από την τέχνη της κεραμικής προωθούμε την συλλογική δημιουργία και γι’ αυτό το στούντιο μας είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο του πηλού.

Τι θέλετε;

Θέλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια ένταξης της κεραμικής στην καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας. Η κεραμική ως παράδοση υπάρχει στα μουσεία, ο κόσμος την βλέπει κυρίως ως τέχνη της αρχαιότητας και της λαϊκής παράδοσης. Για εμάς είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την τοπική αγορά ευαισθητοποιώντας τον Κύπριο καταναλωτή, όχι μόνο για τη τοπική κεραμική τέχνη αλλά και για όλες τις κυπριακές χειροτεχνίες. Το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε δημιουργικά και να εξελισσόμαστε σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι.

@stamnastudio στο Facebook και στο Instagram

You May Also Like

Φάισαλ Μρούε

Ο Φάισαλ Μρούε δίνει βάση στη φαντασία   Τι κάνεις; Φτιάχνω εγκαταστάσεις και εκθέσεις ...

Ναταλία Πεχλιβάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Ναταλία Πεχλιβάνη, 31 χρονών. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία αλλά μ’ έχουν ...

Ελεονώρα και Πηνελόπη Βασιλείου

Ποιες είστε; Εγώ είμαι η Ελεονώρα Βασιλείου. Μόλις πριν 6 μήνες αποφοίτησα από τη ...

Paris El Said

Ο Paris El Said ρισκάρει όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα Τι κάνεις; Σκέφτομαι και γράφω. ...

Βασιλεία Μέλιου

Ποια είσαι; Είμαι η Vassilia ή αλλιώς Βασιλεία Μέλιου, μουσικός, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης. Ζω ...

Ειρήνη Κλοκκαρή

Η Ειρήνη Κλοκκαρή έχει τρελαθεί παρέα με τις κορούες τζιαι τα αδρωπούδκια της… Τι ...

X