Στάμνα

Ποιές είστε;

Είμαστε η Ελίνα και η Μαρία, η μια από Λεμεσό και η άλλη από Λευκωσία. Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν σε ένα εργαστήρι κεραμικής και κάπως έτσι ξεκίνησε μια φιλία η οποία κατέληξε και σε συνεργασία. Το στούντιο Στάμνα, βρίσκεται στην Λευκωσία και είναι ένας χώρος υλοποίησης ιδεών με κύριο μέσο τον πηλό.

Τι κάνετε;

Εξερευνούμε τον κόσμο της κεραμικής και τις δυνατότητες του πηλού σαν υλικό. Ο πηλός είναι από μόνος του ένα διαχρονικό μέσο επικοινωνίας, ευρηματικότητας και δημιουργικότητας, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Στο στούντιο δημιουργούμε, δουλεύουμε σαν ομάδα, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μια τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι. Επίσης, μέσα από την τέχνη της κεραμικής προωθούμε την συλλογική δημιουργία και γι’ αυτό το στούντιο μας είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο του πηλού.

Τι θέλετε;

Θέλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια ένταξης της κεραμικής στην καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας. Η κεραμική ως παράδοση υπάρχει στα μουσεία, ο κόσμος την βλέπει κυρίως ως τέχνη της αρχαιότητας και της λαϊκής παράδοσης. Για εμάς είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την τοπική αγορά ευαισθητοποιώντας τον Κύπριο καταναλωτή, όχι μόνο για τη τοπική κεραμική τέχνη αλλά και για όλες τις κυπριακές χειροτεχνίες. Το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε δημιουργικά και να εξελισσόμαστε σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι.

@stamnastudio στο Facebook και στο Instagram

You May Also Like

Αγγελική Κουτσοδημητρόπουλου

Η Αγγελική Κουτσοδημητρόπουλου είναι μεταξύ ψηφιακού και φυσικού χώρου Πού είσαι;Στη Λευκωσία, στον 5ο ...

Μαρίνα Δημητρίου

Η Μαρίνα Δημητρίου είναι η Λίζα η Σοσιαλίστρια Πού είσαι; Αυτό το διάστημα είμαι ...

Νικόλας Πετρίδης

27.11.2011 Ο Νικόλας Πετρίδης προτείνει ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Πέτρα του Ρωμιού Τι ...

Ελεάνα Χαραλάμπους

Ποιά είσαι; Ονομάζομαι Ελεάνα Χαραλάμπους και είμαι επαγγελματίας χορεύτρια σύγχρονου χορού. Είμαι 23 χρονών ...

Ιγνάτιος Μητροφάνους

Τα έργα του Ιγνάτιου Μητροφάνους κινούνται πέρα από το φαίνεσθαι Τι σχεδιάζεις; Ξεκινώντας από ...

Brothers P

Τι κάνετε; Δημιουργούμε διαφορετικά στυλ μουσικής: ραπ, R&B, μουσική της αφρικανικής κουλτούρας και αφρικανικό ...

X