ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ|Μικρές μουσικές ιστορίες

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πρόγραμμα επιχορήγησης δημιουργίας ψηφιακών θεατρικών έργων μικρής διάρκειας, το οποίο εντάσσεται στις διαδικτυακές δράσεις «Ο νέος χώρος» στο Θεατρικό Καταφύγιο ΘΟΚ.

Το πρόγραμμα αποτελεί άλλη μία ενέργεια του ΘΟΚ με αφορμή τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 και της έλλειψης τρόπων έκφρασης για τους δημιουργούς. Δίνει δε ευκαιρία απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης σε ανθρώπους του θεάτρου που αυτό το διάστημα δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Παράλληλα στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε καινούριους συνεργάτες να έρθουν σε επαφή και να προβληθούν δημιουργικά μέσα από τη συνεργασία τους με τον Οργανισμό. Τέλος, η έμφαση στη μουσική έχει ως στόχο να προωθήσει τη συνύπαρξη δημιουργών από διάφορους κλάδους των τεχνών και να δώσει στα φιλμάκια που θα παραχθούν κοινά χαρακτηριστικά και να τα αναδείξει ως ένα νέο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο έκφρασης.

Στόχος: η δραστηριοποίηση και η συνεργασία των δημιουργών σε μια σειρά από διαδικτυακές μουσικές ιστορίες και μικρά μιούζικαλ. Ο όρος «μουσικές ιστορίες» μπορεί να ερμηνευτεί ελεύθερα από τους δημιουργούς, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Τρόπος: ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή προτάσεων, από τις οποίες θα επιλεγούν μέχρι και δέκα, θα επιχορηγηθούν με €1.000 έκαστη και θα παρουσιαστούν στο κανάλι του ΥouΤube μέσα από τη σελίδα του ΘΟΚ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν παρουσίαση της ιδέας, σύντομη περίληψη, ονόματα συνεργατών, διάρκεια ψηφιακής μουσικής ιστορίας, καθώς και χρόνο υλοποίησης. Οι προτάσεις θα εξεταστούν από τη Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης του Οργανισμού και θα υποβληθεί εισήγηση για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ.

Θεματική: ελεύθερη, με δυνατότητα να γίνουν ολοκληρωμένες μουσικές ιστορίες για ειδικό κοινό ή για όλους, παιδιά, ειδικές ομάδες, με θέμα την πανδημία, τον εγκλεισμό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα επιθυμούν οι δημιουργοί. Θεωρούμε πως οι δημιουργοί πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, με κοινό χαρακτηριστικό το ενοποιητικό στοιχείο της μουσικής ιστορίας. Υπάρχουν τόσοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, οπότε εδώ είναι ένας «χώρος» όπου μπορούμε να δώσουμε άπλετη ελευθερία.

Γιατί;

  • Για να δοθεί η ευκαιρία στους δημιουργούς να εκφραστούν έστω και διαδικτυακά, εφόσον η φυσική παρουσία εμποδίζεται και δεν προβλέπεται να υπάρχει ελεύθερη συνάθροιση για το 2021.
  • Να δοθεί βήμα από τον Οργανισμό σε περισσότερους δημιουργούς, προβάλλοντας τη δουλειά τους κάτω από την ομπρέλα του.
  • Να δοθεί στο κοινό πρόσβαση και ευκαιρία επικοινωνίας με την καλλιτεχνική δημιουργία και την παρακολούθηση μικρών θεατρικών ιστοριών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Προωθήστε τις προτάσεις σας στο email: mmaleni@thoc.org.cy  με τα ακόλουθα στοιχεία:

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΡΟΠΟΣ/ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (με σύντομα βιογραφικά)   

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ: Το τελικά έργα μπορούν να παραδοθούν και με τη μορφή ηλεκτρονικού συνδέσμου, το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Πληροφορίες: Μαρίνα Μαλένη, mmaleni@thoc.org.cy, 22864320.

Φωτο: Alex on Unsplash

You May Also Like

«Ηχώ»: μία παράσταση-περίπατος στο Πάρκο Ακαδημίας

Μία παράσταση περίπατος για παιδιά, στον φυσικό χώρο του πάρκου Ακαδημίας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ...

«Άνθρωποι και ποντίκια» στη σκηνή του Σατιρικού

«Των ποντικιών και των ανθρώπων τα σχέδια, τα πιο καλά στημένα, στραβά πηγαίνουν συχνά». ...

Το Φεστιβάλ Φέγγαρος έχει αναλυτικό πρόγραμμα

Καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ ...

Συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη στην Κύπρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται σόλο στην Κύπρο για μια σειρά συναυλιών τον Σεπτέμβριο. Με ...

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson, σε ηλικία 61 χρόνων, μετά από χρόνια ...

Διαδικτυακές συζητήσεις από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Η φεμινίστρια ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια δρ Μύρια Βασιλειάδου θα έχει «το δικό της δωμάτιο» ...

X