Δεύτερη Ετήσια Γενική Συνέλευση Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου η 2η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, μετά από την οποία ακολούθησε η Τελετή Υποδοχής των Νέων Μελών του Ο.Λ.Κ. Λόγω των μέτρων για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, ήταν τα εξής:

1. Έκθεση πεπραγμένων έτους 2020
2. Προγραμματισμός δράσεων 2021
3. Επικύρωση της έγκρισης νέων μελών από το Δ.Σ.
4. Ταμειακός έλεγχος
5. Συζήτηση – κατάθεση απόψεων από τα παρευρισκόμενα μέλη

Τη Γ.Σ. συντόνισε η Γραμματέας του Ο.Λ.Κ., Φένια Κινικλή.

Κατά την παρουσίαση των Πεπραγμένων του 2020, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., δρ Λεωνίδας Γαλάζης, ανέφερε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν την προηγούμενη χρονιά, ο Ο.Λ.Κ. υλοποίησε με επιτυχία το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο “Καβάφης και Κύπρος”, τη Σειρά Διαλέξεων “Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής” και άλλες εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των εκδόσεων και έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα Πρακτικά του Συνεδρίου και των Διαλέξεων. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.Α.Ν. Χορηγία προσέφερε ευγενώς στον Ο.Λ.Κ. και το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης, ειδικά για το καβαφικό συνέδριο.

Κατά το 2020, ο Ο.Λ.Κ. έγινε δεκτός ως πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων (EWC).

Για το 2021 προγραμματίζονται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., το Β΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου με θέμα «“Απ’ των Κυθήρων τα νερά κι απ’ τους αφρούς της Κύπρος”: Κωστής Παλαμάς και κυπριακά γράμματα», η έκδοση της ποιητικής ανθολογίας Διακόσια χρόνια κυπριακής ποίησης και η ημερίδα Στέφανου Κωνσταντινίδη. Προγραμματίζεται επίσης η έκδοση του πρώτου τεύχους του Ετήσιου Δελτίου του Ομίλου.

Ακολούθως επικυρώθηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ. η εισδοχή των εξής νέων τακτικών μελών του Ο.Λ.Κ.: Στέλλα Αλεξίου, Ανδρέας Αρτέμης, Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Αλεξία Βίκτωρος, Αλεξάνδρα Γαλανού, Ελένη Θεοχάρους, Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Νίκη Κατσαούνη, Μαρία Κούβαρου, Χριστάκης Κυπριανού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μακρής, Ανδρέας Μαλόρης, Αναστασία Ονουφρίου, Μιχάλης Κ. Παπαδόπουλος, Νεοφύτα Παπύρου, Ήβη Πιερέττη, Μαριλένα Πόρακου, Νίκος Σακκάς και Λένια Τακούσιη-Χριστοφόρου. Ομόφωνα, επίσης, επικυρώθηκε η ανακήρυξη ως επίτιμων μελών του Ο.Λ.Κ. των: Κωνσταντίνου Γιαγκουλλή, David Holton, José Antonio Moreno Jurado, Μιχάλη Πασιαρδή, Τίτου Πατρίκιου και Δήμητρας Χριστοδούλου.

Μετά από την παρουσίαση του ταμειακού ελέγχου από την ταμία του Ο.Λ.Κ., Ηλιάδα Αδάμου, ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία κατατέθηκαν απόψεις των μελών του Ομίλου γύρω από διάφορα ζητήματα και υποβλήθηκαν εισηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Ο.Λ.Κ. ολοκληρώθηκε με την τελετή υποδοχής των νέων μελών, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, δρ Κυριάκος Ιωάννου, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΓΧΡ/ΗΦ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τα απομεινάρια μιας μέρας

Με αφορμή τη βράβευση του Καζούο Ισιγκούρο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017, η ασημαντότητα ...

«Τhe STEAMers» | Έναρξη εγγραφών

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers» 2020 – ...

Κυκλοφόρησε το δίτομο έργο της Βέρας Κορφιώτη

«Ιερή παράδοση και οι μύστες της Magna Graecia» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου ...

Εκδοση για την «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτότητα» από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO

Την έκδοση «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτότητα: το παρελθόν στον Ενεστώτα», στην οποία συνδυάζονται με ...

Έφυγε ο λογοτέχνης, κριτικός και δημοσιογράφος Πανίκος Παιονίδης

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών ο σημαντικός Κύπριος λογοτέχνης, κριτικός και δημοσιογράφος Πανίκος ...

Αφιέρωμα στον Μπόρχες

Το Βιβλιοτρόπιο σας προσκαλεί σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Αργεντινό συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες την ...

X