Έρχονται τα podcasts του Μουσείου Παραμυθιού με λαϊκά παραμύθια από Κύπρο και Ελλάδα

To Μουσείο Παραμυθιού, αφουγκραζόμενο τις εξελίξεις της νέας εποχής επιθυμεί να προχωράει συνεχώς μπροστά συμβαδίζοντας και υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων που έθεσε με την ίδρυσή του τον Φεβρουάριο του 2017.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της υιοθέτησης νέων μεθόδων για τη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που περιλαμβάνει παραμύθια, θρύλους, μύθους και παραδόσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, την ανάδειξη της οικουμενικότητας των παραμυθιών, τη γνωριμία άλλων πολιτισμών μέσα από τα παραμύθια τους και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, το Μουσείο Παραμυθιού δημιουργεί τη δική του σειρά Podcast με την ονομασία “Fairytale Museum’s Podcast”.

Με την πρώτη σειρά των podcasts “Παραμύθι ν’ αρχινήσει” τα παιδιά θα γνωρίσουν μια μεγάλη σειρά από λαϊκά παραμύθια της Κύπρου και της Ελλάδας και θα έρθουν σε επαφή με τον πλούτο και την αξία της προφορικής παράδοσης που από γενιά σε γενιά διασώθηκε ως τις μέρες μας. Μία σειρά από μοναδικές ιστορίες με δράκους, βασιλοπούλες και ιππότες θα ξετυλιχθούν μέσα από το podcast του Μουσείου Παραμυθιού “Παραμύθι ν’ αρχινήσει” για να κρατήσει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους!

Κάθε Παρασκευή το Μουσείο Παραμυθιού θα ενημερώνει το κοινό μέσα από τις σελίδες του στα social media (Facebook & Instagram) για τη δημοσίευση ενός νέου podcast το οποίο το κοινό θα μπορεί να το ακούσει μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες που διοχετεύεται (Apple & Spotify).

Με την ευγενική προσφορά των METRO Supermarkets

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

EFA Shorts – Ταινίες Μικρού Μήκους για 14η συνεχή χρονιά

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ...

«Η Κυνηγός Εικόνων» παρουσιάζεται στη Λεμεσό

Η Λεμεσός παίρνει σειρά για την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Τασούλας Χατζητοφή «Η ...

Έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Πάτσι στην Γκαλερί Γκλόρια

Ο Στέφανο Πάτσι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1956. Σπούδασε στο Istituto Statale d’Arte της ...

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο υποστηρίζει και φέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, ...

21η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου: Με 13 έργα καθιερωμένων και νεότερων χορογράφων

Η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, η οποία διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και ...

Sender: Παράσταση σύγχρονου χορού της ομάδας Fibre Performing Arts

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα-Λόγος του Αριστοφάνη για τον Έρωτα (Ο ...

X