Γεωργία Κωνσταντίνου

Ποιά είσαι;

Είμαι ένα άτομο που ενδιαφέρομαι για ό,τι υπάρχει γύρω μου – με επηρεάζει και το εξερευνώ. Δέχομαι ερεθίσματα από τις συνθήκες του σήμερα, τις αντιλήψεις, τα πιστεύω και τα μετατρέπω σε τέχνη.

Ονομάζομαι Γεωργία Κωνσταντίνου (Κλαρκ), είμαι 23 ετών και κατάγομαι από την Λευκωσία. Είμαι χοροδιδάσκαλος και χορεύτρια σύγχρονου χορού.

Τι κάνεις;

Κάνω αυτό που αγαπώ, χορεύω. Πραγματοποιώ τα όνειρα που είχα από μικρή και νιώθω τυχερή που έχω την δυνατότητα να ασχολούμαι με την τέχνη, την ελευθερία του σώματος και την ελευθερία της έκφρασης.

Προσπαθώ να δίνω στο σώμα μου πληροφορίες από χορευτές και χορογράφους οι οποίες αποσκοπούν στην προσωπική μου εξέλιξη και την υλοποίηση των στόχων μου. Αυτοσκοπός μου, είναι η μετάδοση αυτών των πληροφοριών στους μαθητές μου και στον κόσμο που αγαπά τον χορό.

Τι θέλεις;

Σαν άνθρωπος θα ήθελα να επικρατεί ο σεβασμός και η αλληλεγγύη στην κοινωνία. Κάτι που στην εποχή μας σπανίζει. Σεβασμός προς τον συνάνθρωπό μας, το διαφορετικό και προπάντων στον εαυτό μας. Αξίες που θα έπρεπε να είναι πυλώνες στην κοινωνία, όμως, αμφισβητούνται.

Σαν καλλιτέχνις, αρχικά έχω ως στόχο να συνεργαστώ με Κύπριους αλλά και ξένους καλλιτέχνες και να ταξιδέψω για επαγγελματικούς σκοπούς στο εξωτερικό. Επίσης, θα ήθελα οι καλλιτέχνες να αντιμετωπίζονται από την κοινωνία σαν επαγγελματίες και να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους. Ένα πρόβλημα το οποίο έγινε ακόμα πιο εμφανές με τις συνθήκες του σήμερα.

Θέλω να εκφράζομαι, να δημιουργώ, να χορεύω!

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Kurtulus Altayli

Ποιος είσαι; Είμαι ο Kurtulus Altayli, 24 χρονών, ηθοποιός. Γεννήθηκα το 1994 στη βόρεια ...

Γιώργος Αλεξάνδρου

6.6.2010 Ποιος είσαι; Είμαι ο Γιώργος Αλεξάνδρου και είμαι απόφοιτος του BA (Hons) Animation ...

Αλεξάνδρα Παναγή

Ποια είσαι; Είμαι η Αλεξάνδρα Παναγή και ζω στη Λευκωσία. Είμαι οπτικοακουστική καλλιτέχνις. Σπούδασα ...

Σόφη Φετοκάκη

Ποια είσαι; Αυτή η ερώτηση με κάνει συχνά να νιώθω όπως η Αλίκη στη ...

Έβελυν Αναστασίου

23.10.2011 Η Έβελυν Αναστασίου δηλώνει φαν των φαν της πανκ Τι παρουσιάζεις; Μια καινούργια ...

Χαρά Στέλιου

Η Χαρά Στέλιου χρησιμοποιεί κουτάλια και βίδες για να παίξει πιάνο Τι κάνεις; Χρησιμοποιώ ...

X