Η ΠΑΣΥΝΕΚ χαιρετίζει την έγκριση του 2ου έκτακτου επιδόματος καλλιτεχνών

Ικανοποίηση εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ) για την έγκριση του δεύτερου έκτακτου επιδόματος σε επαγγελματίες των τεχνών και του πολιτισμού, «μετά από μια σειρά στοχευμένων ενεργειών τόσο του Προέδρου της όσο και του Διοικητικού της Συμβουλίου»

Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΝΕΚ αναφέρει ότι έχει αποστείλει σειρά εισηγήσεων στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για τον τρόπο κατανομής του επιδόματος, στις οποίες έχουν ενταχθεί ως δικαιούχοι όλοι οι καλλιτέχνες, οι απολαβές των οποίων είναι μειωμένες τους τελευταίους μήνες.

Η συντεχνία χαιρετίζει την αποδοχή των εισηγήσεων της από το Υπουργείο όπως και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργικού Συμβουλίου, για την αύξηση του ποσού, από €900 σε €1,500.

Οι αιτήσεις για το επίδομα βρίσκονται στον σύνδεσμο: http://enimerosi.moec.gov.cy/mobile/ypp11808

Η αύξηση του ποσού του επιδόματος θα βοηθήσει σημαντικά τους καλλιτέχνες που σήμερα συνεχίζουν να βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος.

Ανέφερε δε ότι από τις δυο διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις που οργάνωσε η Συντεχνία για στήριξη των καλλιτεχνών, έχει συγκεντρωθεί, από τις εισφορές του κοινού, χρηματικό ποσό περί τις 17,000 ευρώ, που θα διατεθεί το συντομότερο σε όσους το έχουν άμεσα ανάγκη.

Σταύρος Κονιώτης/ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διαγωνισμός δημιουργίας περιπτέρου στο Afro Banana Republic Festival

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Afro Banana Republic Festival, ABR [Alternative Brains Rule] ανακοινώνουν σε συνεργασία με ...

Δύο δίσκοι και ένα βίντεο από την Λουβάνα Δίσκοι

Η δισκογραφική εταιρεία Λουβάνα Δίσκοι, ασχολείται κατά κύριο λόγο με την διοργάνωση φεστιβάλ , ...

Ιδρύθηκε «Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής»

Με στόχο «η πνευματική δημιουργία να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία», ο νεοσύστατος Όμιλος ...

Pop Up Festival | Μια δημιουργική ορμή έκανε pop up και συμπαρασύρει το κέντρο της Λευκωσίας

Προσπερνά κανείς εύκολα τα οργανωτικά προβλήματα του Pop Up Festival στη λεωφ. Μακαρίου, αν ...

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην Πλατεία Φανερωμένης

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πλούσιας κοινωνικής και ...

X