Λάνθιμος και Emma Stone στον εναλλακτικό, θηλυκό Frankenstein

Μετά την τεράστια επιτυχία της «Ευνοούμενης» (The Favourite), οι απανταχού σινεφίλ περιμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον το επόμενο κινηματογραφικό project του Γιώργου Λάνθιμου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το όνομά του είχε συνδεθεί με διάφορα δημιουργικά εγχειρήματα, με πιο γνωστό τη διασκευή του βιβλίου του Jim Thompson «The Hawkline Monster». Τώρα, όμως φαίνεται ότι πράγματι μια παραγωγή βρίσκεται στα σκαριά, με τα πλάνα να την τοποθετούν στο φθινόπωρο του 2021.

Πρόκειται για το «Poor Things», μια επαναπροσέγγιση του μύθου του Φρανκενστάιν με πρωταγωνίστρια και πάλι την Emma Stone. Σύμφωνα με δημοσίευση του Production Weekly, την οποία επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του σεναριογράφου Tony McNamara, η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες της ηρωίδας Bella Baxter, μιας «εκρηκτικής, υπερσεξουαλικής, χειραφετημένης γυναίκας και ενός θηλυκού Frankenstein». Αφού η ίδια πνίγεται για να δραπετεύσει από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε, ο εγκέφαλός της αντικαθίσταται από εκείνον του αγέννητου παιδιού της.

Αυτή η τουλάχιστον περίεργη έμπνευση προέρχεται από ένα βιβλίο του Alasdair Gray, το οποίο προσαρμόζουν για την κινηματογραφική του μεταφορά ο Λάνθιμος μαζί με τον McNamara, για την εταιρεία παραγωγής Searchlight Pictures. Καθώς η έναρξη των γυρισμάτων προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, ίσως μέσα στο 2022 να καταφέρουμε να δούμε την ταινία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το project δεν είναι το μόνο που εμπνέεται από τον μύθο του Frankenstein, καθώς πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι ετοιμάζεται μια παραγωγή, με τίτλο «Bride», για λογαριασμό της Apple και του A24, με τη Scarlett Johansson να πρωταγωνιστεί σε μια διασκευή του κλασικού «Νύφη του Φρανκενστάιν», του James Whale.

Με πληροφορίες από The Film Stage και ozonweb.com

You May Also Like

Κρυφοκοιτάγματα στην οδό Λήδρας

Μια ευχάριστη έκπληξη «αναστάτωσε» χθες τους ανυποψίαστους περιπατητές στο τέρμα της οδού Λήδρας, όταν ...

Ριμέικ για την ταινία La Dolce Vita

Το πράσινο φως για ένα ριμέικ της ταινίας La Dolce Vita, του Φεντερίκο Φελίνι, ...

Tίτος Πατρίκιος: «Για την Ελλάδα παραμένω πεισματικά αισιόδοξος»

Ο Τίτος Πατρίκιος εξέδωσε τη νέα του ποιητική συλλογή στα 83 του χρόνια παρομοιάζοντας ...

Revolv·er: η νέα εικαστική πρόταση στον Δημοτικό Κήπο

Το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, οίκημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Εικαστικών Καλλιτεχνών, θα φιλοξενήσει από τις ...

Αβέβαια τα «Κύπρια» 2020

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουμε», ανέφερε στον «Π» ο Άντης Παρτζίλης, καλλιτεχνικός ...

Αναβάλλεται για το 2021 το Φεστιβάλ Φέγγαρος

Την αναβολή του για τη φετινή χρονιά, οπότε θα γιόρταζε τα 10χρονα του, ανακοίνωσε ...

X