Λάνθιμος και Emma Stone στον εναλλακτικό, θηλυκό Frankenstein

Μετά την τεράστια επιτυχία της «Ευνοούμενης» (The Favourite), οι απανταχού σινεφίλ περιμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον το επόμενο κινηματογραφικό project του Γιώργου Λάνθιμου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το όνομά του είχε συνδεθεί με διάφορα δημιουργικά εγχειρήματα, με πιο γνωστό τη διασκευή του βιβλίου του Jim Thompson «The Hawkline Monster». Τώρα, όμως φαίνεται ότι πράγματι μια παραγωγή βρίσκεται στα σκαριά, με τα πλάνα να την τοποθετούν στο φθινόπωρο του 2021.

Πρόκειται για το «Poor Things», μια επαναπροσέγγιση του μύθου του Φρανκενστάιν με πρωταγωνίστρια και πάλι την Emma Stone. Σύμφωνα με δημοσίευση του Production Weekly, την οποία επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του σεναριογράφου Tony McNamara, η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες της ηρωίδας Bella Baxter, μιας «εκρηκτικής, υπερσεξουαλικής, χειραφετημένης γυναίκας και ενός θηλυκού Frankenstein». Αφού η ίδια πνίγεται για να δραπετεύσει από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε, ο εγκέφαλός της αντικαθίσταται από εκείνον του αγέννητου παιδιού της.

Αυτή η τουλάχιστον περίεργη έμπνευση προέρχεται από ένα βιβλίο του Alasdair Gray, το οποίο προσαρμόζουν για την κινηματογραφική του μεταφορά ο Λάνθιμος μαζί με τον McNamara, για την εταιρεία παραγωγής Searchlight Pictures. Καθώς η έναρξη των γυρισμάτων προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, ίσως μέσα στο 2022 να καταφέρουμε να δούμε την ταινία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το project δεν είναι το μόνο που εμπνέεται από τον μύθο του Frankenstein, καθώς πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι ετοιμάζεται μια παραγωγή, με τίτλο «Bride», για λογαριασμό της Apple και του A24, με τη Scarlett Johansson να πρωταγωνιστεί σε μια διασκευή του κλασικού «Νύφη του Φρανκενστάιν», του James Whale.

Με πληροφορίες από The Film Stage και ozonweb.com

You May Also Like

Τη στήριξη της πολιτείας ζητά η Ενωση Σκηνοθετών Κύπρου

Τη «στήριξη της πολιτείας με τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης έτσι ...

Η εικαστική πλευρά του Ν. Γ. Πεντζίκη

Έκθεση έργων του λογοτέχνη Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη εγκαινιάστηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στην γκαλερί ...

Αυλαία για τις «Ιερόδουλες του Αριστοφάνη»

Πρεμιέρα στις 29 Μαΐου στο Σκαλί Αγλαντζιάς για τις «Ιερόδουλες του Αριστοφάνη», ένα σατιρικό ...

Νέα έκθεση στην Γκαλερί «Στάθμη»

Τη δεύτερη έκθεσή της ετοιμάζει η νεοσύστατη γκαλερί «Στάθμη», στη Λευκωσία, συστήνοντας στο φιλότεχνο ...

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας: πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2019

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα  Εκτός απροόπτου, το για χρόνια ερειπωμένο μετά την πτώση της ...

Fight or Flight / Έκθεση Σκηνογραφίας στο Space

Η CYCSTAT (Κυπριακό Κέντρο Σκηνογραφών, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου) διοργανώνει έκθεση σκηνογραφίας με τίτλο ...

X