Νέο τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με θέμα τα γεγονότα 1963-1974

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cyprus Mail ένα τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο(Bir Zamanlar Kibris)» αναμένεται να επικεντρωθεί στα γεγονότα του 1963, μια περίοδο κατά την οποία οι ενδοκοινοτικές συγκρούσεις εντάθηκαν.

Η τηλεοπτική σειρά θα προβληθεί στο TRT1, που ανήκει στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, και ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το σενάριο δήλωσε στην εφημερίδα Cyprus Mail ότι θα καλύψει την περίοδο μεταξύ 1963-1974.

Η σειρά θα ακολουθήσει τη ζωή μιας Τουρκοκυπριακής οικογένειας, με επικεφαλή έναν έμπορο μαστίχας, καθώς περικλείονται από τη βίαιη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τα γεγονότα μετά τις 21 Δεκεμβρίου 1963, το ξέσπασμα διακοινοτικών ταραχών.

«Ορισμένοι Τουρκοκύπριοι προβληματίζονται γι ‘αυτό και ανησυχούν ότι μπορεί να μην αντιπροσωπεύσει τίποτα άλλο από την πιο δεξιά αντιδραστική εκδοχή των γεγονότων, βρωμίζει προπαγάνδα», δήλωσε ένας Τουρκοκύπριος στην εφημερίδα Cyprus Mail.

Ένας άλλος είπε: «Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει η τουρκοκυπριακή αφήγηση, σχεδόν καθόλου διαμεσολάβηση, και αντ ‘αυτού θα πρόκειται για εμάς να « περιμένουμε να έρθει η Τουρκία ».

Το άτομο που έχει δει το σενάριο είπε επίσης στη Cyprus Mail ότι η σειρά έχει προγραμματιστεί για 26 επεισόδια – μέσα σε τρεις σεζόν – και θα περιλαμβάνει επίσης τα γεγονότα του 1967, που λήγει με την τουρκική εισβολή το 1974.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι θα εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ άλλοι ανέφεραν τον Νίκο Σαμψών.

ΠΗΓΗ: The Cyprus Mail

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χρυσή Άρκτος στην ταινία «Bad Luck Banging or Loony Porn»

Ολοκληρώθηκε η online εκδοχή του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με την απονομή των ...

Πλατφόρμα Χορού ΄12 | Χλόη Μελίδου

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, η οποία ξεκινά στις ...

Richard Serra και Thomas Heatherwick / Διαγωνισμός Καινοτομίας του περιοδικού WSJ.

Ο Βρετανός σχεδιαστής Thomas Heatherwick και ο Αμερικανός μινιμαλιστής γλύπτης Richard Serra βρίσκονται ανάμεσα ...

Περφόρμανς «Σημείο R» στο Παλιό Ξυδάδικο

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, θα δοθεί η περφόρμανς «Σημείο R» της ομάδας Παρμπρίζ στο ...

Μαγική Βραδιά στους Κήπους του ΠΑΦΟΣ2017

Στην έδρα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ...

Αυλαία για τη Μπερλινάλε

Με ένα ειδικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο πραγματοποιείται η φετινή Μπερλινάλε στην κρύα Γερμανία. ...

X