Νέο τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με θέμα τα γεγονότα 1963-1974

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cyprus Mail ένα τουρκικό τηλεοπτικό δράμα με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο(Bir Zamanlar Kibris)» αναμένεται να επικεντρωθεί στα γεγονότα του 1963, μια περίοδο κατά την οποία οι ενδοκοινοτικές συγκρούσεις εντάθηκαν.

Η τηλεοπτική σειρά θα προβληθεί στο TRT1, που ανήκει στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, και ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το σενάριο δήλωσε στην εφημερίδα Cyprus Mail ότι θα καλύψει την περίοδο μεταξύ 1963-1974.

Η σειρά θα ακολουθήσει τη ζωή μιας Τουρκοκυπριακής οικογένειας, με επικεφαλή έναν έμπορο μαστίχας, καθώς περικλείονται από τη βίαιη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τα γεγονότα μετά τις 21 Δεκεμβρίου 1963, το ξέσπασμα διακοινοτικών ταραχών.

«Ορισμένοι Τουρκοκύπριοι προβληματίζονται γι ‘αυτό και ανησυχούν ότι μπορεί να μην αντιπροσωπεύσει τίποτα άλλο από την πιο δεξιά αντιδραστική εκδοχή των γεγονότων, βρωμίζει προπαγάνδα», δήλωσε ένας Τουρκοκύπριος στην εφημερίδα Cyprus Mail.

Ένας άλλος είπε: «Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει η τουρκοκυπριακή αφήγηση, σχεδόν καθόλου διαμεσολάβηση, και αντ ‘αυτού θα πρόκειται για εμάς να « περιμένουμε να έρθει η Τουρκία ».

Το άτομο που έχει δει το σενάριο είπε επίσης στη Cyprus Mail ότι η σειρά έχει προγραμματιστεί για 26 επεισόδια – μέσα σε τρεις σεζόν – και θα περιλαμβάνει επίσης τα γεγονότα του 1967, που λήγει με την τουρκική εισβολή το 1974.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι θα εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ άλλοι ανέφεραν τον Νίκο Σαμψών.

ΠΗΓΗ: The Cyprus Mail

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο ΘΟΚ προκήρυξε διαγωνισμό για έργα τέχνης στο κτήριό του

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προχώρησε στην προκήρυξη πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για εμπλουτισμό του κτηρίου του ...

Διάλεξη: «Χρήμα, βία, αιμομιξία: η εικόνα του τυράννου στην αρχαία τραγωδία»

Διάλεξη με θέμα «Χρήμα, βία, αιμομιξία: η εικόνα του τυράννου στην αρχαία τραγωδία» θα ...

Εντοπίστηκε εικόνα από τον Αντιφωνητή στην Καλογραία

Εικόνα του 16ου αιώνα που κοσμούσε τη Μονή Χριστού του Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Καλογραιά ...

Light Gallows| Έκθεση Μαρίνας Ξενοφώντος και Κυριακού Κυριακίδη στο Άμστερνταμ

Η Μαρίνα Ξενοφώντος και ο Κυριάκος Κυριακίδης συμμετέχουν στην έκθεση Light Gallows στο project ...

“Selfish”, μια ταινία κινούμενων σχεδίων για τη ρύπανση με πλαστικό.

Σαρώνει βραβεία φέτος η μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων “Selfish” του PoChien Chen. Η ...

Agripolis: Αστικές καλλιέργειες στο Παρίσι

Πάνω στην ταράτσα εκθεσιακού κέντρου στο Παρίσι, η εταιρία Agripolis καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά ...

X