Ο εκδοτικός οίκος Maria Editions σε διεθνή έκθεση καλλιτεχνικών εκδόσεων

Ο εκδοτικός οίκος Maria Editions της εικαστικού Μαρίας Τουμάζου επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στον ετήσιο θεσμό έκθεσης βιβλίου Printed Matter Art Book Fair που πραγματοποιείται διαδικτυακά στις 25-28 Φεβρουαρίου με εγκαίνια στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Printed Matter με βάση την Νέα Υόρκη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς για προώθηση, διανομή και έρευνα σε σχέση με τις εκδόσεις καλλιτεχνών.

To Maria Editions είναι ο μικρός artist-led εκδοτικός οίκος που συν-ίδρυσε το 2014 η Μαρία Τουμάζου με την καλλιτέχνη Marysia Gacek με βάση την Λευκωσία και την Νέα Υόρκη.

Κατα τη διάρκεια της έκθεσης αυτής θα παρουσιάσουν την νέα έκδοση, «Correspondence», της Sophia Dawson όπως και την επερχόμενη έκδοση, «Amanda», της Olga Micińska. Θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες δράσεις όπως μια συζήτηση με την καλλιτέχνη Sophia Dawson για την νέα της έκδοση και μια προβολή επιλογής από βίντεο καλλιτεχνών που έχει επιμεληθεί ο καλλιτέχνης John Ryan, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο παρελθόν. Οι παράλληλες δράσεις και η περιήγηση των επισκεπτών στην σελίδα είναι δωρεάν καθόλη τη διάρκεια που οι εκδόσεις του Maria Editions θα είναι διαθέσιμες προς πώληση.

Αποκλειστικό σημείο πώλησης των εκδόσεων του Maria Editions στην Κύπρο ήταν διαχρονικά το βιβλιοπωλείο Moufflon. Οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες και απο την ιστοσελίδα για διαδικτυακές παραγγελίες και την ιστοσελίδα της έκθεσης Printed Matter Art Book Fair κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Περισσότερα εδώ:

-Maria Editions https://mariaeditions.com/ , https://www.instagram.com/mariaeditions/ , https://www.facebook.com/Maria-Editions-559292760838503
-Printed Matter Art Book Fair https://www.printedmatter.org/ , https://pmvabf.org/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η φωτογράφος / νταντά Βίβιαν Μάγιερ

Η ιστορία μιας καταξιωμένης -μετά θάνατον- φωτογράφου του 20ού αιώνα, της Βίβιαν Μάγιερ, μεταφέρεται ...

Tokyo Tonight

Το βίντεο της Αικατερίνης Γεγησίαν με τίτλο Tokyo Tonight δίνει συνέχεια στην ομαδική έκθεση ...

Αναμνηστικές πλάκες στη μνήμη 28 καλλιτεχνών θυμάτων του ναζισμού

Στη μνήμη 28 μεγάλων καλλιτεχνών που σημάδεψαν τα ξακουστά Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στις δύο ...

Γιατί τα κυπριακά βιβλία δεν μπαίνουν στα βιβλιοπωλεία;

«Η κριτική των χειρόγραφων είναι ανύπαρκτη στην Κύπρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιβλιοπωλών, ...

«Η Κορνάρο πάει Όπερα» στο Λεβέντειο Μουσείο

Μια σπάνια παρτιτούρα του 1841, γραμμένη στο Μόναχο για την«Βασίλισσα της Κύπρου» Αικατερίνη Κορνάρο ...

Δημοκρατία, ιδιωτικότητα και ανθρώπινα δικαιώματα σε περιόδους κρίσης

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην επιβολή περιορισμών και ελέγχων στις κινήσεις των πολιτών, ...

X