Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Gerco de Ruijter φιλοξενούμενος του Animafest Cyprus

Το Animafest Cyprus παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του ειδικού προγράμματος Animation και Σύγχρονη Τέχνη το 2021, με την φιλοξενία του Ολλανδού καλλιτέχνη Gerco de Ruijter. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Gercor de Ruijter δουλεύει με τη φωτογραφία και το film. Ο καλλιτέχνης διακρίθηκε αρχικά στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από έντονο προσωπικό στυλ. Οι ταινίες του με τοπία είναι μοναδικές. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά τον βαθμό στον οποίο μπορεί το τοπίο να συμπτυχθεί και να παραμείνει αναγνωρίσιμο. Έχει στο ενεργητικό του ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ολλανδία και αλλού και η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε πολλές και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

 

Η φιλοξενία του Gerco de Ruijter θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021 στην Λευκωσία και στην κοινότητα Σαλαμιούς, όπου θα διοργανωθεί το 20ο Animafest Cyprus από τις 11 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο φεστιβάλ στη Σαλαμιού τον Αύγουστο και στη Λευκωσία τον Οκτώβρη. Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτέχνης επιμελείται ο Γιώργος Τσαγγάρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest Cyprus) και ο Gerben Schermer (επιμελητής animation και σύγχρονης τέχνης από την Ολλανδία.) Η φιλοξενία επιχορηγείται από το O&O CBK Rotterdam και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών για συμμετοχή στο Κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους animation είναι η 30η Ιουνίου του 2021. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.animafest.com.cy για τη φόρμα συμμετοχής και τους κανονισμούς του φεστιβάλ.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νέο χαρτονόμισμα των 50 λιρών στη Βρετανία με το πρόσωπο του μαθηματικού Αλαν Τούρινγκ

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) παρουσίασε χθες το νέο χαρτονόμισμα των 50 βρετανικών λιρών, ...

Οι 10 πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σας παρουσιάζουμε τις πιο ρομαντικές ταινίες, από ...

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2017

Επιστρέφει για 4η χρονιά το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος, μια ετήσια διοργάνωση της εταιρείας Λουβάνα ...

Με βραβεία ολοκληρώθηκε το Animafest 2014

Η Πολωνία επικράτησε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Υπαίθρου – Όψεις του Κόσμου, ...

Au revoir Γαλλία! λέει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και εγκαταλείπει τη χώρα

Μια πασίγνωστη φιγούρα, ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ πέρασε στην αντεπίθεση χθες, μετά τις κατηγορίες ...

Υπό σύλληψη ο Αλί Αμπντάλα

Τον διακεκριμένο συγγραφέα Αλί Αμπντάλα, γνωστό επικριτή του καθεστώτος Άσαντ συνέλαβαν οι συριακές δυνάμεις ...

X