Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Gerco de Ruijter φιλοξενούμενος του Animafest Cyprus

Το Animafest Cyprus παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του ειδικού προγράμματος Animation και Σύγχρονη Τέχνη το 2021, με την φιλοξενία του Ολλανδού καλλιτέχνη Gerco de Ruijter. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Gercor de Ruijter δουλεύει με τη φωτογραφία και το film. Ο καλλιτέχνης διακρίθηκε αρχικά στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από έντονο προσωπικό στυλ. Οι ταινίες του με τοπία είναι μοναδικές. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά τον βαθμό στον οποίο μπορεί το τοπίο να συμπτυχθεί και να παραμείνει αναγνωρίσιμο. Έχει στο ενεργητικό του ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ολλανδία και αλλού και η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε πολλές και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

 

Η φιλοξενία του Gerco de Ruijter θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021 στην Λευκωσία και στην κοινότητα Σαλαμιούς, όπου θα διοργανωθεί το 20ο Animafest Cyprus από τις 11 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στο φεστιβάλ στη Σαλαμιού τον Αύγουστο και στη Λευκωσία τον Οκτώβρη. Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτέχνης επιμελείται ο Γιώργος Τσαγγάρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest Cyprus) και ο Gerben Schermer (επιμελητής animation και σύγχρονης τέχνης από την Ολλανδία.) Η φιλοξενία επιχορηγείται από το O&O CBK Rotterdam και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών για συμμετοχή στο Κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους animation είναι η 30η Ιουνίου του 2021. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.animafest.com.cy για τη φόρμα συμμετοχής και τους κανονισμούς του φεστιβάλ.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

LUX 2018 | Την πρωτιά κατέκτησε η οικολογία

Στην ταινία “Woman at war” του Ισλανδού Benedikt Erlingsson απονεμήθηκε το φετινό βραβείο κινηματογράφου ...

Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τη συναυλία – αφιέρωμα στο έργο του

Με αφορμή μια συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας στις 24 Ιουνίου, αφιερωμένη ...

Ανοικτή πρόσκληση για την έκθεση «Αναζητώντας Ρίζες» από το NiMAC

Αυτή η ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες (μέχρι 30 χρόνων) οι οποίοι ενδιαφέρονται ...

Ημέρα Μουσείων 2019: Όλες οι εκδηλώσεις

Το τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε σήμερα τις εκδηλώσεις στα μουσεία και τις πινακοθήκες που θα ...

Γιορτή στο Πάρκινγκ/Ισόγειο #3

Γράφει ο Γιώργος Κασκάνης /ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ /ΠΟΛΙΤΗΣ 16.12.2014 Γεια σας ρε παιδιά! Εκεί έξω ...

«Κωλόπαιδα» | Ο Στέλιος Καμμίτσης μιλά στο «Π»

Με αφορμή την προβολή της ταινίας «Κωλόπαιδα», του Κύπριου σκηνοθέτη Στέλιου Καμμίτση, στο φετινό ...

X