Θυμέλη Συν: Πρόγραμμα Θ.O.K στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων στήριξης του Πολιτισμού

Το πρόγραμμα Θυμέλη Συν είναι μια πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη για θεατρικούς φορείς παραγωγής εγχώριων επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων.

Ποιους αφορά:

Αφορά τους θεατρικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με θεατρική παραγωγή αποκλειστικά, με επαγγελματίες συντελεστές, εγγεγραμμένες εταιρείες (κερδοσκοπικές ή μη) και άτυπες ομάδες, για έργα κάθε είδους ρεπερτορίου. περιλαμβανομένου και παιδικού/εφηβικού έργου.

* Εξαιρούνται οι εταιρείες παραγωγής που φέρνουν έτοιμες παραγωγές από το εξωτερικό, οι αιθουσάρχες και οι Δήμοι.

Τι εξυπηρετεί:

Η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση καθίσταται αναγκαία λόγω της αναγκαστικής λειτουργίας των θεάτρων με μειωμένη πληρότητα, ένεκα των μέτρων κατά της πανδημίας, και προσφέρεται ως κίνητρο για υλοποίηση επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών, προκειμένου να στηριχθούν οι παραστατικές τέχνες, που υποφέρουν λόγω της πανδημίας, διότι έχουν ως αναγκαίο συστατικό τη συνάθροιση και τη φυσική παρουσία.

Πώς βοηθά:

Η επιδότηση θα είναι το αντίστοιχο ποσό της αγοράς 50 εισιτηρίων ανά επαγγελματική παράσταση που θα διεξαχθεί, προς €10 έκαστη θέση, με μέγιστο αριθμό επιδότησης παραστάσεων τις 10 ανά παραγωγή. Δηλαδή ο κάθε φορέας θα μπορεί να επιχορηγηθεί με €500 ανά παράσταση για μέχρι 10 παραστάσεις κάθε παραγωγής, με μέγιστο ποσό €5.000 ανά παραγωγή. Το πρόγραμμα ενίσχυσης θα παύσει να ισχύει με την εξάντληση του κονδυλίου των €500.000 που έχει εγκριθεί για διάθεση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πότε καταβάλλεται το ποσό:

Επιδότηση με εφάπαξ ποσό, όπως ορίζεται πιο πάνω, θα καταβάλλεται μετά τη διεξαγωγή των παραστάσεων και την υποβολή παραστατικών που να αποδεικνύουν την υλοποίηση ντόπιας παραγωγής, σε παραστάσεις κανονικής διάρκειας, με εργοδότηση επαγγελματιών συντελεστών και με έξοδα που ξεπερνούν τις χορηγίες από όλα τα κρατικά προγράμματα χορηγιών (εφόσον στόχος είναι η αύξηση της απασχολησιμότητας και η αξιοποίηση των κονδυλίων στήριξης με τρόπο υποστηρικτικό για την υλοποίηση παραγωγών).

Πώς διεκδικεί ένας φορέας το ποσό:

Συμπληρώνοντας απλή αίτηση ηλεκτρονικά και προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά σε πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί, μαζί με την αναλυτική περιγραφή του σχεδίου, μόλις ο ΘΟΚ εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις από το κράτος, με βάση τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Φεβρουαρίου 2021

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Call-aborate | Ανοιχτή πρόσκληση από το CYCSTAT

Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογραφών, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου [CYCSTAT] καλεί δημιουργικά άτομα του θεάτρου, ...

Πρεμιέρα σήμερα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Tο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σηκώνει αυλαία σήμερα, για δεύτερη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας ...

Υπ. Παιδείας:Απόφαση πολιτικής η συμμετοχή της Κύπρου στη Μπιενάλε Βενετίας

Απόφαση πολιτικής εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κρίθηκε ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένους στρατηγικούς ...

Δύο νησιά στη Μεσόγειο βρίσκουν τις γλώσσες τους στη μουσική

Ένα άρθρο με θέμα τη γλώσσα στη μουσική στην Κύπρο και την Μάλτα αναρτήθηκε ...

Ε.Θ.Α.Λ – Ρεπερτόριο 2015-2016

Mε το Lonesome West (προσωρινός τίτλος Θλιμμένη Δύση) του δημοφιλούς Ιρλανδού δραματουργού Mάρτιν Μακ ...

«Τρεις ψηλές γυναίκες» στο θέατρο Δέντρο

Ο Μάριος Μεττής σκηνοθετεί και παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο θέατρο «Δέντρο», την ...

X