Θυμέλη Συν: Πρόγραμμα Θ.O.K στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων στήριξης του Πολιτισμού

Το πρόγραμμα Θυμέλη Συν είναι μια πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη για θεατρικούς φορείς παραγωγής εγχώριων επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων.

Ποιους αφορά:

Αφορά τους θεατρικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με θεατρική παραγωγή αποκλειστικά, με επαγγελματίες συντελεστές, εγγεγραμμένες εταιρείες (κερδοσκοπικές ή μη) και άτυπες ομάδες, για έργα κάθε είδους ρεπερτορίου. περιλαμβανομένου και παιδικού/εφηβικού έργου.

* Εξαιρούνται οι εταιρείες παραγωγής που φέρνουν έτοιμες παραγωγές από το εξωτερικό, οι αιθουσάρχες και οι Δήμοι.

Τι εξυπηρετεί:

Η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση καθίσταται αναγκαία λόγω της αναγκαστικής λειτουργίας των θεάτρων με μειωμένη πληρότητα, ένεκα των μέτρων κατά της πανδημίας, και προσφέρεται ως κίνητρο για υλοποίηση επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών, προκειμένου να στηριχθούν οι παραστατικές τέχνες, που υποφέρουν λόγω της πανδημίας, διότι έχουν ως αναγκαίο συστατικό τη συνάθροιση και τη φυσική παρουσία.

Πώς βοηθά:

Η επιδότηση θα είναι το αντίστοιχο ποσό της αγοράς 50 εισιτηρίων ανά επαγγελματική παράσταση που θα διεξαχθεί, προς €10 έκαστη θέση, με μέγιστο αριθμό επιδότησης παραστάσεων τις 10 ανά παραγωγή. Δηλαδή ο κάθε φορέας θα μπορεί να επιχορηγηθεί με €500 ανά παράσταση για μέχρι 10 παραστάσεις κάθε παραγωγής, με μέγιστο ποσό €5.000 ανά παραγωγή. Το πρόγραμμα ενίσχυσης θα παύσει να ισχύει με την εξάντληση του κονδυλίου των €500.000 που έχει εγκριθεί για διάθεση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πότε καταβάλλεται το ποσό:

Επιδότηση με εφάπαξ ποσό, όπως ορίζεται πιο πάνω, θα καταβάλλεται μετά τη διεξαγωγή των παραστάσεων και την υποβολή παραστατικών που να αποδεικνύουν την υλοποίηση ντόπιας παραγωγής, σε παραστάσεις κανονικής διάρκειας, με εργοδότηση επαγγελματιών συντελεστών και με έξοδα που ξεπερνούν τις χορηγίες από όλα τα κρατικά προγράμματα χορηγιών (εφόσον στόχος είναι η αύξηση της απασχολησιμότητας και η αξιοποίηση των κονδυλίων στήριξης με τρόπο υποστηρικτικό για την υλοποίηση παραγωγών).

Πώς διεκδικεί ένας φορέας το ποσό:

Συμπληρώνοντας απλή αίτηση ηλεκτρονικά και προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά σε πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί, μαζί με την αναλυτική περιγραφή του σχεδίου, μόλις ο ΘΟΚ εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις από το κράτος, με βάση τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Φεβρουαρίου 2021

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τραγουδάμε για τον Ακάμα!

Ενα μονοήμερο φεστιβάλ για τον Ακάμα διοργανώνουν από κοινού η «Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών ...

The Hunt er/ed

Γράφει ο Χάρης Καυκαρίδης Βρεθήκαμε ξανά στην Πράγα, κουβαλώντας βαλίτσες με κοστούμια, μάσκες, κέρατα, ...

ΘΟΚ στη νέα σεζόν με δύο καινούργιες παραγωγές και μια επανάληψη

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θα σηκώσει την αυλαία της θεατρικής σεζόν 2014/15 με το ...

Κρατική Βιβλιοθήκη… στο ράφι

Τις μέρες που ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης υπέγραφε μνημόνιο συναντίληψης για ...

Κάννες 2018 : Σκοτεινό νουάρ από Κορέα και σκληρό θρίλερ από Ιταλία

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης Τετράποδα, γάτες και σκυλιά, βρέθηκαν αυτές τις μέρες στο ...

X