«Το κορίτσι με το χούλα-χουπ» του Banksy πουλήθηκε σε γκαλερί στο Έσσεξ

Το γνωστό mural του Banksy, που απεικονίζει ένα κορίτσι να κάνει χούλα-χουπ με ένα λάστιχο ποδηλάτου στη λεωφόρο Rothesay στο Nottingham, αφαιρέθηκε και πουλήθηκε στην Γκαλερί Brandler στο Brentwood του Essex της Αγγλίας.

Το συγκεκριμένο artwork αποτελεί μια πρόσφατη δημιουργία του Βρετανού καλλιτέχνη, καθώς δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 σε έναν τοίχο κτηρίου μπροστά στον οποίο βρέθηκε ένα χαλασμένο ποδήλατο. Ο ίδιος ο Banksy ανακοίνωσε το έργο με μία ανάρτηση της φωτογραφίας του μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Σύμφωνα με τον Guardian η Γκαλερί Brandler αγόρασε το mural από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου το οποίο κοσμούσε, έναντι ενός εξαψήφιου ποσού. Η αφαίρεση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους εργαζόμενους την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ενώ ακολούθησαν σχόλια απογοήτευσης και εκνευρισμού στα social media από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης της Γκαλερί Brandler, John Brandler έχει στην κατοχή του προηγούμενα έργα του Banksy, μεταξύ αυτών το ”Season’s Greetings” και σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, σχεδιάζει να παρουσιάσει φέτος «Το κορίτσι με το χούλα-χουπ» σε μία έκθεση στο Moyse’s Hall στο Bury St Edmunds στο Suffolk.

Όπως δήλωσε ο Simon Bristow, υπεύθυνος του συμβουλίου αναδιαμόρφωσης πόλεων Nottingham Project, πρόκειται για ένα έργο που θα λείψει από την πόλη, καθώς δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας και αποτέλεσε μια στιγμή χαράς στη διάρκεια μιας δύσκολης για όλους περιόδου. Παρόλα αυτά ο ίδιος ελπίζει ότι κάποια στιγμή το έργο θα επιστρέψει στο Nottingham και εύχεται το εν λόγω συμβάν να μην αποθαρρύνει τον καλλιτέχνη από το να δημιουργήσει στην πόλη και πάλι μελλοντικά.

elculture.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση της Μαρίας Τουμάζου στη γκαλερί Hot Wheels στην Αθήνα

Κάπου, στη μέση του πουθενά (μεταξύ του χωριού Γέρι, που πάει να πει αγέρας ...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για πολιτιστικές επιχορηγήσεις

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν ότι έχουν αναρτήσει ...

Συναυλίες Αλκίνοου τον Σεπτέμβριο

Πέντε συναυλίες θα δώσει στην Κύπρο από τις 9 και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου ...

Εικόνες από το τριήμερο αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Χρήστου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, πραγματοποιήθηκε τριήμερο αφιέρωμα ...

The Event of a Thread. Global Narratives in Textiles

To NeMe και ο ifa πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης The Event of a ...

Amagansett Modular: Εξοχική κατοικία φτιαγμένη από κοντέινερ

Το Amagansett Modular είναι μια εξοχική κατοικία 167 τετραγωνικών μέτρων σε μια μικρή δασώδη ...

X