«Το κορίτσι με το χούλα-χουπ» του Banksy πουλήθηκε σε γκαλερί στο Έσσεξ

Το γνωστό mural του Banksy, που απεικονίζει ένα κορίτσι να κάνει χούλα-χουπ με ένα λάστιχο ποδηλάτου στη λεωφόρο Rothesay στο Nottingham, αφαιρέθηκε και πουλήθηκε στην Γκαλερί Brandler στο Brentwood του Essex της Αγγλίας.

Το συγκεκριμένο artwork αποτελεί μια πρόσφατη δημιουργία του Βρετανού καλλιτέχνη, καθώς δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 σε έναν τοίχο κτηρίου μπροστά στον οποίο βρέθηκε ένα χαλασμένο ποδήλατο. Ο ίδιος ο Banksy ανακοίνωσε το έργο με μία ανάρτηση της φωτογραφίας του μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Σύμφωνα με τον Guardian η Γκαλερί Brandler αγόρασε το mural από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου το οποίο κοσμούσε, έναντι ενός εξαψήφιου ποσού. Η αφαίρεση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους εργαζόμενους την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ενώ ακολούθησαν σχόλια απογοήτευσης και εκνευρισμού στα social media από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης της Γκαλερί Brandler, John Brandler έχει στην κατοχή του προηγούμενα έργα του Banksy, μεταξύ αυτών το ”Season’s Greetings” και σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, σχεδιάζει να παρουσιάσει φέτος «Το κορίτσι με το χούλα-χουπ» σε μία έκθεση στο Moyse’s Hall στο Bury St Edmunds στο Suffolk.

Όπως δήλωσε ο Simon Bristow, υπεύθυνος του συμβουλίου αναδιαμόρφωσης πόλεων Nottingham Project, πρόκειται για ένα έργο που θα λείψει από την πόλη, καθώς δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας και αποτέλεσε μια στιγμή χαράς στη διάρκεια μιας δύσκολης για όλους περιόδου. Παρόλα αυτά ο ίδιος ελπίζει ότι κάποια στιγμή το έργο θα επιστρέψει στο Nottingham και εύχεται το εν λόγω συμβάν να μην αποθαρρύνει τον καλλιτέχνη από το να δημιουργήσει στην πόλη και πάλι μελλοντικά.

elculture.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σου σφυρίζω…

Δέκα ερωτικά τραγούδια που προτείνει ο Μάμας Χατζηαντώνης, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο πρόγραμμα του ...

Παιδιά καλλιτέχνες στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου ...

enLIVE: Ζωντανή μουσική σε βωβές ταινίες

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος υποδέχεται το καλλιτεχνικό 2016 με το enLIVE – μια φρέσκια ...

Γκίκας, Κράξτον και Λι Φέρμορ στη νέα έκθεση της Λεβέντειου

Σε τρεις μεγάλους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, έναν Έλληνα και δύο φιλέλληνες είναι αφιερωμένη ...

Τα δέκα πρώτα γλυπτά στο πάρκο γλυπτικής Γεροσκήπου

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμπόσιου Γλυπτικής που προγραμματίζει ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ...

Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για καλλιτέχνες των νήσων της Μεσογείου

Ραφαέλ Βέλλα: Αρχιπέλαγος Το Archipelago είναι ένα συνεργατικό καλλιτεχνικό έργο του Μαλτέζου καλλιτέχνη και ...

X