Το Μουσείο Τέχνης Currier με υπογραφή Φρανκ Λόιντ Ράιτ ενώνεται με ένα μοναδικό βικτωριανό σπίτι

Tο Μουσείο Τέχνης Currier, ένα εκλεκτό μουσείο τέχνης στο Μάντσεστερ του Νιού Χάμσαϊρ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστό για τις συλλογές έργων ευρωπαϊκής και αμερικανικής τέχνης αλλά και για τις συλλογές έργων και σχεδίων του Φρανκ Λόιντ Ράιτ που έχει σχεδιάσει και το μουσείο, ανακοίνωσε την αγορά  του George Byron Chandler House, ενός αρχιτεκτονικού θησαυρού από τα τέλη του 19ου αιώνα που βρίσκεται απέναντι από το μουσείο.

 

 

«Το Chandler House είναι ένα από τα πιο όμορφα βικτωριανά σπίτια στο Νιού Χάμσαϊρ, αλλά ήταν σχεδόν άγνωστο», δήλωσε ο Stephen Duprey, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου. «Μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε την απαιτητική δουλειά της αποκατάστασης του σπιτιού έτσι ώστε να μπορεί να το απολαύσει η κοινότητα».

Το Μουσείο Currier συνεργάστηκε στενά με την Πόλη του Μάντσεστερ και την τοπική κοινότητα που θέλει να δει το σπίτι του Chandler αποκαταστημένο στην αρχική του δόξα. «Είμαι ενθουσιασμένος που αυτό το ιστορικά και αρχιτεκτονικά σημαντικό κτίριο στο Μάντσεστερ σώζεται για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο δήμαρχος Joyce Craig.

 

 

Ο κύριος όροφος του σπιτιού διατηρεί εντυπωσιακά βιτρό παράθυρα, αυθεντική ταπετσαρία και εξαιρετική ξυλογλυπτική. Αυτές οι περιοχές θα είναι ανοιχτές στο κοινό ως επέκταση του μουσείου, ειδικά για να εκπροσωπήσουν το Νιού Χάμσαϊρ τον 19ο αιώνα. Το Chandler House ενώνεται με το μουσείο που σχεδίασε ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής.

elculture.gr / Αργυρώ Μποζώνη

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το πιο αντιπροσωπευτικό κτήριο του Κυπριακού Μοντερνισμού

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας ανέδειξε ως το αντιπροσωπευτικότερο κτήριο του Κυπριακού Μοντερνισμού δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ...

Ατομική Έκθεση: “Humming in non-linear time” του Παναγιώτη Μιχαήλ

Η γκαλερί eins είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του Παναγιώτη ...

Έκθεση με κεραμικά έργα του Πίτερ Μουρ στη Λεμεσό

Μια έκθεση με κεραμικά έργα του Πίτερ Μουρ παρουσιάζει τον Νοέμβριο το Κέντρο Φωτογραφίας ...

Φεστιβάλ ΞΑΡΚΗΣ 2021: Ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντές

Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2021 θα υλοποιηθεί το τριήμερο 15 – 17 Οκτώβρη σε χωριό ...

1ο Διεθνές Συνέδριο Χαρακτικής

«Από την Παράδοση στην Εξέλιξη: Όψεις και τεχνολογίες της χαρακτικής τέχνης του χτες και ...

Ανοικτό κάλεσμα από τη Στέγη Χορού Λεμεσού για το πρόγραμμα φιλοξενίας & καλλιτεχνικής ανάπτυξης “Moving the New 2021”

Η Στέγη Χορού Λεμεσού ανακοινώνει το πρόγραμμα φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης MOVING THE NEW ...

X