Ανακοίνωση ΘΟΚ σχετικά με την ανοικτή επιστολή Δ.Χειμώνα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή και δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη φαινομένων παρενόχλησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, και παροτρύνει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά να προβούν άμεσα σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. 

Ο ΘΟΚ ενημερώνει ότι, ως όφειλε, σεβόμενος τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών από τις αρμόδιες αρχές, κατέθεσε ό,τι στοιχείο του ζητήθηκε, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους, προς πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Αναφορικά με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ανοικτή επιστολή στον ΘΟΚ από τον Δημήτρη Χειμώνα», ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας στο πλαίσιο της καταγγελίας που υπέβαλε ο κ. Χειμώνας, δεν μπορεί να προβεί σε καμία δήλωση ή άλλη ενέργεια. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενό της, περιήλθε εις γνώση του Οργανισμού μόνο από τα δημοσιεύματα στον Τύπο και μέχρι στιγμής δεν παραλήφθηκε στο Αρχείο του ΘΟΚ οποιαδήποτε επιστολή. 

Τέλος, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, μέσω της τελευταίας δήλωσης της Προέδρου του στις 14 Μαρτίου 2021, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Η εξειδικευμένη, τακτική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας, η διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η μηδενική ανοχή παραμένουν τα ουσιαστικά εργαλεία πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Για τον ΘΟΚ, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ή συνεργάτης του Οργανισμού απροστάτευτος, όταν χρειαστεί τη στήριξή του. Ενθαρρύνουμε όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελία να μη διστάσει να το πράξει.»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ΥΠΠΑΝ: «Δεν υποβιβάζεται η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου»

Ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί που προβάλλονται ότι παραμελείται ...

15o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού τον Σεπτέμβριο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ανακοινώνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που θα διέπουν ...

Εικόνες από την προβολή του ντοκιμαντέρ BIRTH DAYS

Η προβολή του ντοκιμαντέρ BIRTH DAYS της Δανάης Στυλιανού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου ...

Στο σφυρί κοσμήματα της Βασίλισσας Βικτώριας

Στο Λονδίνο δημοπρατείται μια συλλογή από τα μοναδικά “κοσμήματα πένθους” της βασίλισσας Βικτώριας. Τέσσερις ...

Κλείνει το διάσημο βιβλιοπωλείο του Notting Hill

Ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, το Travel Bookshop, το οποίο έγινε ...

“Ο Παπουτσωμένος Γάτος” του Charles Perrault

Ανεβαίνει από την Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου το παιδικό έργο «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» ...

X