Χρηματοδότηση παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το έτος 2021-2022

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου) ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις προς εξέταση για τη χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το έτος 2021-2022, μόνο για τις πιο κάτω κατηγορίες:
1. Συγγραφή Σεναρίου Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους / Χαμηλού προϋπολογισμού (Δεν συμπεριλαμβάνεται η ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Ντοκιμαντέρ).
2. Συγγραφή Σεναρίου Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους / Υψηλού προϋπολογισμού (Δεν συμπεριλαμβάνεται η ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Ντοκιμαντέρ).
3. Ανάπτυξη Παραγωγικού Σχεδίου για Παραγωγή ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους Χαμηλού και Υψηλού προϋπολογισμού (Συμπεριλαμβάνεται η ταινία Ντοκιμαντέρ μεσαίας διάρκειας μέχρι 50 – 60 λεπτά).
4. Για παραγωγή:
i. Ταινίες Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας μέχρι 15 λεπτά
ii. Ταινίες Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας μέχρι 25 λεπτά
iii. Ταινίες Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας Κινουμένων Σχεδίων μέχρι 15 λεπτά
iv. Ταινίες Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ μέχρι 30 λεπτά
v. Ταινίες Ντοκιμαντέρ μεσαίας διάρκειας 50 – 60 λεπτά.
5. Πρόγραμμα Μειοψηφικών Παραγωγών.
Το ύψος της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές δυνατότητες του κονδυλίου κινηματογράφου .
Συμπληρωματικές Πληροφορίες:
1. Οι αιτητές οφείλουν να γνωρίζουν τον Κανονισμό Χρηματοδότησης και οι αιτήσεις τους να συνάδουν µ΄ αυτόν. Ελλιπείς αιτήσεις ή προτάσεις που δε θα συνάδουν µε τον Κανονισμό Xρηματοδότησης θα αποκλείονται (Τα αντίγραφα δεν θα επιστρέφονται).
2. Οι αιτήσεις, μαζί µε τα ειδικά έντυπα θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, σε 4 τυπωμένα αντίγραφα αλλά και σε ψηφιακή μορφή Pdf, σε ένα ενιαίο αρχείο, στη Διεύθυνση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος, 1ο όροφο, Γραφείο 110 ή 111 / email: cypruscinema.gov@cytanet.com.cy
3. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων είναι για τις κατηγορίες 1, 2 και 3 η Τρίτη 4η Μαΐου 2021 και για τις κατηγορίες 4 και 5 η Τετάρτη 5η Μαΐου 2021, μέχρι τις 13.00.
4. Τα κατατεθέντα έγγραφα δεν επιστρέφονται.
5. Τα έντυπα υποβολής αιτήσεων και ο Κανονισμός Χρηματοδότησης μπορούν να εξασφαλιστούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας : www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies (Ανακοινώσεις).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν µε τον κ. Διομήδη Νικήτα στο τηλέφωνο 22809811, μετά τις 13.30, καθημερινά.
Με την ολοκλήρωση των ταινιών, οι οποίες θα πρέπει να γυριστούν σε ψηφιακή τεχνολογία (HD, 2K και 4K ) ο Παραγωγός οφείλει να καταθέσει στο Αρχείο Κινηματογράφου ένα (1) Ψηφιακό Master της ταινίας (High Resolution) και ένα (1) ξεχωριστό DCP (Digital Cinema Package), στο οποίο να περιλαμβάνεται μενού επιλογής για αγγλικούς υπότιτλους. Το κόστος θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον αρχικό προϋπολογισμό.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Tι θα πει σκριπτ;

Μαθήματα κινηματογραφικής γλώσσας γιατί άλλο η μιζανσέν και άλλο η μετατροπή του σεναρίου για ...

Η γάτα στη μεγάλη οθόνη

Στις 8 Αυγούστου κάθε χρόνου γιορτάζουν οι γάτες. Τέλος πάντων, αυτές ούτως ή άλλως ...

Ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday»

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday» με πρωταγωνιστή τον ...

Masterclass με τον Γιώργο Ζώη

Το masterclass έχει τίτλο «Κάνοντας ταινίες με διαφορετικό τρόπο παραγωγής: από DIY έως την ...

«Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο κυπριακός κινηματογράφος δεν βρίσκεται απλώς σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά και είναι ικανός ...

Σεπτέμβριος, μήνας φεστιβάλ!

Μήνας φεστιβάλ ο Σεπτέμβριος στην Κύπρο. Ακολουθεί μια λίστα με φεστιβάλ που μπορείτε να ...

X