Ολοκληρώθηκε ο 6ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης ‘Κ. Π. Καβάφης’ 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος  Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης “K.Π. Καβάφης “ που διοργανώθηκε από το International Art Society  με την ευγενή υποστήριξη της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος (ΥΠ.Π.Ε.Θ.).  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα  Βραβεία είναι Τιμητικοί Τίτλοι οι οποίοι θα απονεμηθούν σε μια μεγάλη επίσημη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ η ημερομηνία και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι συμμετέχοντες  έλαβαν ωστόσο τα Βραβεία τους ηλεκτρονικά.

Το βραβείο « Τερψιχόρη» για την ποιητική συλλογή « Χορεύοντας με την Τερψιχόρη» απονεμήθηκε στην Μαρία Ευθυμιάδου Ζάγκουλου , καθηγήτρια από την Πάφο .

Σημειώνεται πως στην Τελική Φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι ποιητές, Παντελής Τσιμπισκάκης (Θεσσαλονίκη), Σοφία Ντάφου (Ξάνθη), Χαράλαμπος Κατσάρας (Αθήνα), Παναγιώτης Χανός (Θεσσαλονίκη), Γκέλη Ντηλιά (Ναύπλιο) και Θέμις Τάταρη – Μπιλλήρη (Κάλυμνος).

Ακόμη ο Βασίλειος Φλαμπουράρης (Αθήνα), Αθανάσιος Μαρκίδης (Αλεξανδρούπολη), Κυριακή Δράκου (Πάφος, Κύπρος), Καλλιόπη Παπαδοπούλου Πεττού (Θεσσαλονίκη), Βιβή Κοψιδά Βρεττού (Λευκάδα),Αδελαϊδα Παπαγεωργίου (Λεμεσός, Κύπρος) ,Μαρία Ευθυμιάδου – Ζάγκουλου (Πάφος, Κύπρος)και Μιλτιάδης Ντόβας (Ιωάννινα).

Επίσης ο Αντώνιος Μικέλης (Αθήνα), η Χαρίκλεια Ρίζου (Πειραιάς), ο Γεώργιος Τζανόπουλος (Αγ. Νικόλαος, Κρήτη), ο Παναγιώτης Γκούβερης (Αθήνα), ο Γιώργος Παπασταθόπουλος (Αίγιο),η Πολυξένη Ζαρκαδούλα (Δραπετσώνα), η Δήμητρα Σκούρτη (Αθήνα), ο Κωνσταντίνος Σκηνιώτης (Αθήνα) , ο Βαγγέλης Κακατσάκης (Σούδα Χανίων), η Μυρτώ Βαξεβάνη (Πειραιάς), ο Γιώργος Μπαστάκης (Ηράκλειο, Κρήτη), και ο Γρηγόρης Γεωργουδάκης (Χανιά, Κρήτη).

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της τελικής φάσης,  το “Χρυσό Βραβείο Ποίησης Κ. Π. Καβάφης 2020” (εκτός συναγωνισμού) απονεμήθηκε στην Ρένα Τζωράκη, για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά της στην Ποίηση.

Το “1ο Τιμητικό Βραβείο Ερωτικής Ποίησης 2020” (εκτός συναγωνισμού) στην Γκέλη Ντηλιά, το “1ο Τιμητικό Βραβείο Αφηγηματικής Ποίησης 2020” (εκτός συναγωνισμού) στον Αντώνιο Μικέλη και το “1ο Τιμητικό Βραβείο Φιλοσοφικού Ποιήματος 2020” (εκτός συναγωνισμού) στον Παντελή Τσιμπισκάκη για το ποίημα “Δεν αρκεί”, από την Ποιητική Συλλογή “Άδυτα Ύδατα”.

Το “1ο Τιμητικό Βραβείο Επικής Ποίησης 2020” (εκτός συναγωνισμού) στον Γεώργιο Τζανόπουλο για το ποίημα “Θούριος Μεγάλου Αλεξάνδρου”, από την Ποιητική Συλλογή “Αγέλαστος Πέτρα”. Ακόμη, 1ο Βραβείο δεν δόθηκε, το 2ο  Βραβείο δόθηκε στον  Μιλτιάδη Ντόβα (Ιωάννινα) “Ενατενίσεις” και επίσης στον  Βαγγέλη Κακατσάκης (Σούδα Χανίων) “Ιχνηλατώντας”.

Εξάλλου το 3ο Βραβείο εξασφάλισε η Βιβή Κοψιδά Βρεττού (Λευκάδα) “Κάτι ιστορίες θέλω να σας πω…” και   η  Καλλιόπη Παπαδοπούλου Πεττού (Θεσσαλονίκη “Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τα ρούχα”.

Το 4ο Βραβείο ο Παναγιώτης Χανός (Θεσσαλονίκη) “Πανδημία Απαθείας” και το 5ο Βραβείο ο Γρηγόρης Γεωργουδάκης (Χανιά, Κρήτη) “Η εντροπία των ρολογιών”.

Εξάλλου το Βραβείο Όμηρος εξασφάλισε ο Γεώργιος Τζανόπουλος “Αγέλαστος Πέτρα” και το Βραβείο Ησίοδος ο Βαγγέλης Κακατσάκης”Ιχνηλατώντας”.

Το Βραβείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ πήρε ο  Μιλτιάδης Ντόβας “Ενατενίσεις” και το Βραβείο Αισχύλος ο  Παντελής Τσιμπισκάκης “Άδυτα Ύδατα”.

Το Βραβείο  ΦΡΥΝΙΧΟΣ στη Δήμητρα Σκούρτη “Φιλύρα”, το Βραβείο  ΑΝΑΚΡΕΩΝ στον Παναγιώτη Χανό “Πανδημία Απαθείας”, το Βραβείο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ στον Κωνσταντίνο Σκηνιώτη “Δίνω πνοή στο λυχνάρι” και το Βραβείο ΜΙΜΝΕΡΜΟΣ στον Χαράλαμπο Κατσάρα “Σώματα Πτερέοντα” και στην Κυριακή Δράκου”Σαν Ερατώ στην Ολυμπία”.

Το Βραβείο ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ στον Παναγιώτη Γκούβερη  “Μύθοι και εμμονές 2”, το Βραβείο ΕΥΤΕΡΠΗ  στην Μυρτώ Βαξεβάνη “Πάνω απ` τη λίμνη” και το Βραβείο ΑΙΣΩΠΟΣ στην Βιβή Κοψιδά Βρεττού “Κάτι ιστορίες θέλω να σας πω…”. Ακόμη το Βραβείο ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ στην Γκέλη Ντηλιά “Πρώτα Βήματα” και στον Γρηγόρη Γεωργουδάκη με την “Η εντροπία των ρολογιών”.

Επίσης το Βραβείο ΕΡΑΤΩ στην Σοφία Ντάφου “Απόπειρα πρώτη…”, και στην Θέμις Τάταρη – Μπιλλήρη “Το Άλφα της Αγάπης”. Το Βραβείο ΑΝΥΤΗ  στην    Αδελαϊδα Δήμου Παπαγεωργίου “Έγκλειστοι στίχοι”και το Βραβείο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ στην  Καλλιόπη Παπαδοπούλου Πεττού Οι άνθρωποι που κοιμούνται με τα ρούχα”.

Το Βραβείο ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ  εξασφάλισε ο Αντώνιος Μικέλης “Θάλασσα Πλατιά”, το Βραβείο ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ ο Αθανάσιος Μαρκίδης
“Ο φθόνος του χρέους”  το Βραβείο ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ    Μαρία Ευθυμιάδου Ζάγκουλο  “Χορεύοντας με την Τερψιχόρη”.

Το Βραβείο ΠΟΛΥΜΝΙΑ  στην    Πολυξένη Ζαρκαδούλα “Κομμάτια καθρέφτη” το Βραβείο ΒΑΚΧΥΛΙΔΗΣ στον Γιώργο Παπασταθόπουλο “Ο Ποιητής”, το Βραβείο  ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ στον Βασίλειο Φλαμπουράρη, “Συμβολισμοί” και το Βραβείο  Ο   ΑΛΚΑΙΟΣ στην Χαρά Ρίζου”Συγχορδίες” και στον Γιώργο Μπαστάκης “Δάκρυα μέσα στ`όνειρο”.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Nicosia Book Fest 2017

Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας πραγματοποιείται στο Πάρκο Ακρόπολης το τριήμερο 5, 6 και 7 ...

O αποχαιρετιστήριος λόγος του Κέβιν Κόστνερ στη Γουίτνεϊ Χιούστον [vid]

Μία εβδομάδα μετά τον πρόωρο θάνατό της, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι της Γουίτνεϊ Χιούστον ...

Δύο παραστάσεις τον Σεπτέμβρη για το έργο «Ηλέκτρα και Ορέστης, η Δίκη»

Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Ηλέκτρα ...

Δίγλωσσο βιβλίο για παιδιά από την Καίτη Κληρίδη

Ένα δίγλωσσο βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Τα σκυλιά του προέδρου» έγραψε και παρουσιάζει ...

Απεβίωσε ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ιδρυτής του El Sistema

Ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ο ιδρυτής του El Sistema, του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης νέων ...

THE PERFORMANCE SHOP / .pelma.lia haraki

Η ομάδα .pelma.lia haraki άνοιξε ήδη στη Λεμεσό το κατάστημα THE PERFORMANCE SHOP, το οποίο ...

X