Ποτέ Μόνοι / Νot Alone / Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Από το Φανερωμένης 70

Για τη φετινή Ημέρα Ποίησης, το Φανερωμένης 70 ετοιμάζει ένα πολύ ξεχωριστό event, για να μας φέρει (με ασφάλεια) κοντά, και να κάνει την ποίηση να μας ενώσει μετά από έναν από τους χειρότερους χρόνους που έχει βιώσει η μοντέρνα ανθρωπότητα.

Το Φανερωμένης 70, σε συνεργασία με τον ποιητή και λογοτέχνη Αλέξανδρο Χρονίδη, θέτει σε λειτουργία το “The LocoMotion Box / A series of small projects”, το οποίο θα φιλοξενήσει την ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου με τίτλο “Πέτρες και Έλεος/Petrol Blues”.

“The LocoMotion Box / A series of small projects” είναι ένα κουτί γεμάτο τέχνη, λέξεις, και εικόνες. Έχει ρόδες, και ταξιδεύει γύρω στη Λευκωσία, μοιράζεται, εμπνέει, συλλέγει. Το κουτί είναι γεμάτο ιδέες, κάποιες πιο παράξενες, κάποιες πιο συνηθισμένες, κάποιες απλά ψάχνουν έναν ασφαλή δίαυλο για να μοιραστούν προς τα έξω. Αυτό το μήνα, το κουτί φιλοξενεί το “Πέτρες και Έλεος/Petrol Blues” του Αλέξανδρου Χρονίδη.

Επισκεφτείτε τo Φανερωμένης 70 για ένα απόγευμα γεμάτο ποίηση, διάλογο, open mic, και πάρετε κι εσείς από ένα βιβλίο! 5 ευρώ από τα έσοδα του κάθε βιβλίου θα δωρισθούν στο Sistema Cyprus.

Πότε: 21.3.2021. 5 – 8 μ.μ.
Που: Φανερωμένης 70 – Στοά Παπαδοπούλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Χρονίδης γεννήθηκε στη Βόννη το 1994 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Αγγλικό Σχολείο της Λευκωσίας, το 2013. Σπούδασε Φιλοσοφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στη Λευκωσία.

Ασχολείται με την ποίηση από μικρός. Στην ηλικία των 10 έλαβε το πρώτο του βραβείο ποίησης από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Ως έφηβος πια, έλαβε πολλά βραβεία στους ετήσιους Λιπέρτειους διαγωνισμούς ποίησης και βραβείο μικρής ιστορίας από το Υπουργείο Παιδείας. Όσο σπούδαζε στο Εδιμβούργο, εκδόθηκαν ποιήματα του σε λογοτεχνικά περιοδικά της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2018, εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή “Πέτρες και Έλεος / Petrol Blues”, με ποιήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά. Το βιβλίο του έφτασε στα πρώτα καλύτερα για το βραβείου Νέου Συγγραφέα, στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Πρόσφατα εκδόθηκε η δεύτερη του ποιητική συλλογή: “Interim Report on Growing Up”, την οποία μπορεί κανείς να διαβάσει δωρεάν στον παρακάτω σύνδεσμο:
www.interimreportongrowingup.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

A Collective Library Project by Phytorio, Yours Faithfully.

Η πρόταση A Collective Library Project by Phytorio, Yours Faithfully είναι μια συλλογική δράση ...

Συναυλία Μουσικής Δωματίου Violinissimo! από τη ΣΟΚ

Τα βιολιά αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα οργάνων σε μία συμφωνική ορχήστρα. Ο εξάρχων της ...

«Η βάρκα που δεν βούλιαζε» ανάμεσα στα 200 καλύτερα παιδικά παραμύθια παγκοσμίως

Το παιδικό βιβλίο «Η βάρκα που δεν βούλιαζε» συμπεριλήφθηκε σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα ...

Θ.Ο.Κ – Επανεκκίνηση δοκιμών | Έναρξη παραστάσεων

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στις σκηνές του, δίνοντας σήμα για την επανεκκίνηση της ...

Berlinale Selection 2020 από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Με το Berlinale Selection 2020 το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου συνεχίζει μια σειρά ταινιών, η ...

Φικρέτ Ντεμιράγ μεταφρασμένος στα ελληνικά

H Ανθη Καρρά μετέφρασε και οι Εκδόσεις Ετεροτοπία ανέλαβαν την έκδοση του βιβλίου «Ρίζες ...

X