Προκήρυξη για το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας 2021

Το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τάξη των Γραμμάτων και των Τεχνών  για το 2021, προκηρύσσει η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το οποίο θα απονεμηθεί στην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας, τον Δεκέμβριο του 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, σύμφωνα με το άρθρο 14 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών  Νόμου του  2017, η Τάξη των Γραμμάτων και των Τεχνών (Β΄ Τάξη) περιλαμβάνει τη φιλολογία, την ποίηση, την ιστορία, την αρχαιολογία, τη λαογραφία, την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες και τις εν γένει ανθρωπιστικές επιστήμες.

Το Αριστείο συνίσταται από χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα και θα απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (Ακαδημία) στην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας, τον Δεκέμβριο του 2021, μετά την ανάγνωση του σκεπτικού βράβευσης από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας.

Το Αριστείο απονέμεται σε διακεκριμένες και κορυφαίες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων ή των Τεχνών, με σημαντική προσφορά και αναγνωρισμένα επιτεύγματα στον τομέα τους.

Το Αριστείο συνιστά αναγνώριση των προσωπικοτήτων που συνδέονται με την Κύπρο και που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη των επιστημών, των γραμμάτων ή των τεχνών στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, υποψήφιοι για το Αριστείο μπορούν να είναι άτομα κυπριακής καταγωγής  ή πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ή πολίτες αλλοδαπής καταγωγής που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο και είναι κορυφαίοι στο πεδίο τους με διεθνώς αναγνωρισμένη και σημαντική συνεισφορά.

Στη διαδικασία κρίσης των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη η συμβολή και η προσφορά τους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, υποψήφιος/α δύναται να προταθεί από οποιοδήποτε  πρόσωπο/α νοουμένου ότι ο/η υποψήφιος/α είναι ενήμερος για την υπόδειξη της υποψηφιότητάς του/της.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται από τον/την προτείνοντα/ουσα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ακαδημίας και πρέπει να υποστηρίζεται από αιτιολογημένη έκθεση, λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα και τυχόν άλλα  υποστηρικτικά έγγραφα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@academyofcyprus.cy συνοδεύοντάς την με τα στοιχεία/έγγραφα, μέχρι 4 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00.

Υποβολή υποψηφιότητας που δεν συνοδεύεται από τα στοιχεία/έγγραφα, που προβλέπονται,  δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Έργα που δεν μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά, να αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:
Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, P.O. BOX 22554, 1522 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Τηλ. επικοινωνίας: 22800891- 22410064.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΗΦ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Casting Call | πες την ιστορία σου στην Κύπρο της κρίσης

H Greenroom Casting αναζητεί νεαρά άτομα 18 – 35 ετών (ΟΧΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ) για να ...

«Εστι-ά-ζω»: ένα παζλ από εικόνες και ήχους

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Η Χριστίνα Παπακυριακού, φιλοξενείται στο φετινό πρόγραμμα theYard.Residency, στην κατηγορία ...

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2017

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Arrival Fences Hacksaw Ridge Hell or High Water Hidden Figures La ...

Η ταινία Magic in the moonlight στις κυπριακές αίθουσες

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν με τίτλο «Magic in the moonlight» [Μαγεία στο σεληνόφως] ...

“Το Παλάτι του Τέλους” της Judith Thompson στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

Το έργο αποτελείται  από τρεις μονολόγους υπαρκτών προσώπων που σχετίζονται  με τον πόλεμο στο ...

X