Συναυλία με τους Bandini-Chiacchiaretta Duo

Στο The Shoe Factory

Το Bandini-Chiacchiaretta Duo θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Κύπρο, μέσα στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA – Κύπρου, για μια συναυλία στο The Shoe Factory του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 / 8:30 μ.μ. Ένα μοναδικό πρόγραμμα, με έργα των Πιατσόλα, Βιλόλντο, Μπράουερ και Πουχόλ.

Με στόχο την προώθηση της Αργεντίνικης μουσικής μέσω της γοητείας και της μαγείας των πιο αντιπροσωπευτικών της οργάνων (της κιθάρας και του μπαντονεόν), το Bandini-Chiacchiaretta Duo κατέστη σημαντικό σημείο αναφοράς στο διεθνές μουσικό στερέωμα χάρη στο εξαιρετικό ταλέντο των δύο μουσικών του καθώς και στο σπουδαίο τους χάρισμα για επικοινωνία. Το Ντούο έχει προσκληθεί σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 50 χώρες, και έχει λάβει τις επευφημίες τόσο των μουσικοκριτικών όσο και του κοινού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άστορ Πιατσόλα: Bandoneon / Ave Maria / Zita
Άνχελ Βιλόλντο: El Choclo
Άστορ Πιατσόλα: Le Grand Tango

– Διάλειμμα –

Άστορ Πιατσόλα: Fuga y Misterio / Invierno Porteno
Λέο Μπράουερ: Folia a traves de los siglos (έργο αφιεριωμένο στο Duo)
Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ: Nubes de Buenos Aires

 

 

BANDINI-CHIACCHIARETTA DUO

Giampaolo Bandini (κιθάρα)
Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν)

Το Ντούο Giampaolo Bandini – Cesare Chiacchiaretta, κιθάρα και μπαντονεόν, ιδρύθηκε το 2002 με στόχο την προώθηση της Αργεντίνικης μουσικής μέσω της γοητείας και της μαγείας των πιο αντιπροσωπευτικών της οργάνων. Το ντουέτο κατέστη άμεσα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο διεθνές μουσικό στερέωμα χάρη στο εξαιρετικό ταλέντο των δύο μουσικών του καθώς και στο σπουδαίο τους χάρισμα για επικοινωνία. Έχοντας προσκληθεί σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, οι Bandini-Chiacchiaretta έχουν περιοδεύσει σε περισσότερες από 50 χώρες λαμβάνοντας τις επευφημίες τόσο των μουσικοκριτικών όσο και του κοινού.

Η σταδιοδρομία του Ντούο σηματοδοτήθηκε από λαμπρές στιγμές – μεταξύ άλλων – την ερμηνεία τους στο Διπλό Κοντσέρτο του Άστορ Πιατσόλα Hommage à Liège, υπό τη διεύθυνση του θρυλικού συνθέτη και μαέστρου Λέο Μπράουερ, ο οποίος με τη σειρά του αφιέρωσε το έργο του La Folia a Traves de los siglos στο Ντούο. Για το Ντούο Bandini-Chiacchiaretta έγραψαν έργα πολλοί σημαντικοί συνθέτες συμπεριλαμβανομένων των Daniel Binelli, Fernando Tavolaro, Saverio Rapezzi και Maximo Diego Pujol, ο οποίος τους αφιέρωσε το Διπλό Κοντσέρτο για Κιθάρα, Μπαντονεόν και Ορχήστρα Luminosa Buenos Aires (2009). Η ιδιότητα των Ντούο να ζουν τη μουσική στο έπακρο και χωρίς όρια, τους οδήγησε σε συνεργασίες με εξέχοντες καλλιτέχνες όπως οι Fernando Suarez Paz, Avi Avital, Salvatore Accardo, μεταξύ άλλων.

Συναυλίες του Ντούο έχουν μεταδοθεί εκτενώς από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ιταλία και στο εξωτερικό, ενώ το 2016, κυκλοφόρησε και το πρώτο τους άλμπουμ Escualo, hommage to Astor Piazzolla για τη δισκογραφική εταιρεία Decca.

Οι Giampaolo Bandini και Cesare Chiacchiaretta είναι παράλληλα αφοσιωμένοι παιδαγωγοί και έχουν διδάξει σε ορισμένες από τις πιο φημισμένες ακαδημίες και πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο.

 

 

Πληροφορίες & Box Office: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος / www.pharosartsfoundation.org & 22 663871 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10 π.μ. – 2 μ.μ)

Λόγω των μέτρων κατά του Covid-19, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, και το κοινό καλείται όπως εξασφαλίσει τα εισιτήριά του εγκαίρως, από το box office του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο θεατρικός Τεύκρος Ανθίας στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την εκδήλωση/αφιέρωμα «Ο θεατρικός Τεύκρος Ανθίας» στο πλαίσιο της οποίας ...

Αντίο στον βασιλιά -και τη βασίλισσα- της ροκ ‘ν’ ρολ

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε το Σάββατο, 9 Μαΐου, από τη ζωή ο Λιτλ ...

Μαθήματα Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού από τον Πάνο Μαλακτό

Τα μαθήματα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους χορευτές/τις χορεύτριες να βρουν και να εξερευνήσουν ...

16ο Φεστιβάλ με Moυσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο

Για 2η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ με Moυσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο εστιάζει ...

Βραδιές πολιτισμού με μουσική στον Πολυχώρο Πολιτισμού Τεχνόπολις 20

Το Τεχνόπολις 20 συνεχίζει τις εκδηλώσεις του στον ανθισμένο του κήπο, κρυμμένο στην πίσω ...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι και ...

X