The Onion: an artist’s tool kit / Ένα διήμερο εργαστήριο από τη Λία Χαράκη

To πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λεμεσού “In Contact With” συνεχίζει με το διήμερο εργαστήριο “The Onion: an artist’s tool kit” της Λίας Χαράκη.

Το “The Onion: an artist’s tool kit” είναι ένα εργαστήριο αποσαφήνισης των στοιχείων που συνθέτουν την ανατομία του συνολικού έργου ενός καλλιτέχνη.

Η δημιουργία συνήθως συνεπάγεται με την ανάπτυξη/δόμηση μιας ιδέας προς ένα τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το εργαστήρι, θα δοθεί στους συμμετέχοντες μία άλλη προσέγγιση στη δημιουργική διαδικασία, ως μία διαδικασία αποδόμησης, με σκοπό την αφαίρεση των περιττών στοιχείων έτσι ώστε το αποτέλεσμα να φανερωθεί παρά να δομηθεί.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του κρεμμυδιού ως μεταφορά αλλά και ως πρακτική, οι συμμετέχοντες θα οδηγηθούν να αποφλοιώσουν τα περιττά στρώματα που κρατούν το έργο κρυμμένο και κλειδωμένο. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο ασχολείται με οκτώ ερωτήματα τα οποία επηρεάζουν και καθορίζουν τη δημιουργική διαδικασία. Αυτά θα εξερευνηθούν με πρακτικές ασκήσεις καθώς και με γραφή, χαρτογράφηση, έρευνα και συζήτηση, ως μεθόδοι που λειτουργούν για την αντανάκλαση, άρθρωση και αποσαφήνιση των στοιχείων που συνθέτουν το εκάστοτε καλλιτεχνικό σύμπαν.

“Το The Οnion είναι μία διαδικασία εκμάθησης του να ησυχάζει κανείς τον θόρυβο που συνήθως μας εμποδίζει από το να αφουγκραζόμαστε τις βαθύτερες καλλιτεχνικές μας επιθυμίες. Είναι ένα εργαστήριο αφούγκρασης, όπου ακούμε τι απομένει όταν αγνοούμε τα ‘πρέπει’ και τα ‘δεν πρέπει’. Είναι ένα πλαίσιο που δίνει στους καλλιτέχνες χρόνο και χώρο να μείνουν μόνοι, δηλαδή σε επαφή με το δημιουργικό τους εαυτό”.  – Λία Χαράκη

“Aν θέλεις ένα εργαστήριο να συγκεντρωθείς, να αντιμετωπίσεις και να ξεκαθαρίσεις την καλλιτεχνική σου πρακτική, τότε αυτό είναι το μέρος.” – Συμμετέχοντας εργαστηρίου

Πού και πότε: 20 και 21 Μαρτίου στη Στέγη Χορού Λεμεσού (Ανδρέα Δρουσιώτη 17, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός)
‘Ωρα: 9:30 – 14:30
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Απαραίτητη η κράτηση στέλνοντας email στο project@dancehouselemesos.com επισυνάπτωντας το βιογραφικό σας μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου.
  • Περισσότερες πληροφορίες στο project@dancehouselemesos.com / 25-340618
  • Απευθύνεται σε καλλιτέχνες όλων των πεδίων

*Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Παραμύθι ν΄αρκινήσει»

Λόγω αυξημένης ζήτησης, η παράσταση «Παραμύθι ν΄αρκινήσει», σε σκηνοθεσία Βασιλικής Ανδρέου συνεχίζει το ταξίδι ...

Το Look Under the Hood ολοκληρώνεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος πραγματοποιείται την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η τελευταία δράση σε ...

Rebelles στο σινεμά Πάνθεον

Οι επαναστάτριες, όπως τιτλοφορείται η ταινία στα γαλλικά, έχουν ζήσει μια ζωή υπό τη ...

Διάλεξη με θέμα «Οι πρώτοι Έλληνες στην Κύπρο»

Μια διάλεξη από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Βάσο Καραγιώργη παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου την ...

Moving the New: ανοιχτό κάλεσμα από τη Στέγη Χορού Λεμεσού

Η Στέγη Χορού Λεμεσού ανακοινώνει το πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανάπτυξης MOVING THE NEW για το ...

Έφηβοι, πολίτες του τώρα, στο Θέατρο Αποθήκες

Γράφει η Μιράντα Λυσάνδρου Μια κοινωνική παρέμβαση με επίκεντρο τον έφηβο επιχειρεί φέτος ο ...

X