The Onion: an artist’s tool kit / Ένα διήμερο εργαστήριο από τη Λία Χαράκη

To πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λεμεσού “In Contact With” συνεχίζει με το διήμερο εργαστήριο “The Onion: an artist’s tool kit” της Λίας Χαράκη.

Το “The Onion: an artist’s tool kit” είναι ένα εργαστήριο αποσαφήνισης των στοιχείων που συνθέτουν την ανατομία του συνολικού έργου ενός καλλιτέχνη.

Η δημιουργία συνήθως συνεπάγεται με την ανάπτυξη/δόμηση μιας ιδέας προς ένα τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το εργαστήρι, θα δοθεί στους συμμετέχοντες μία άλλη προσέγγιση στη δημιουργική διαδικασία, ως μία διαδικασία αποδόμησης, με σκοπό την αφαίρεση των περιττών στοιχείων έτσι ώστε το αποτέλεσμα να φανερωθεί παρά να δομηθεί.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του κρεμμυδιού ως μεταφορά αλλά και ως πρακτική, οι συμμετέχοντες θα οδηγηθούν να αποφλοιώσουν τα περιττά στρώματα που κρατούν το έργο κρυμμένο και κλειδωμένο. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο ασχολείται με οκτώ ερωτήματα τα οποία επηρεάζουν και καθορίζουν τη δημιουργική διαδικασία. Αυτά θα εξερευνηθούν με πρακτικές ασκήσεις καθώς και με γραφή, χαρτογράφηση, έρευνα και συζήτηση, ως μεθόδοι που λειτουργούν για την αντανάκλαση, άρθρωση και αποσαφήνιση των στοιχείων που συνθέτουν το εκάστοτε καλλιτεχνικό σύμπαν.

“Το The Οnion είναι μία διαδικασία εκμάθησης του να ησυχάζει κανείς τον θόρυβο που συνήθως μας εμποδίζει από το να αφουγκραζόμαστε τις βαθύτερες καλλιτεχνικές μας επιθυμίες. Είναι ένα εργαστήριο αφούγκρασης, όπου ακούμε τι απομένει όταν αγνοούμε τα ‘πρέπει’ και τα ‘δεν πρέπει’. Είναι ένα πλαίσιο που δίνει στους καλλιτέχνες χρόνο και χώρο να μείνουν μόνοι, δηλαδή σε επαφή με το δημιουργικό τους εαυτό”.  – Λία Χαράκη

“Aν θέλεις ένα εργαστήριο να συγκεντρωθείς, να αντιμετωπίσεις και να ξεκαθαρίσεις την καλλιτεχνική σου πρακτική, τότε αυτό είναι το μέρος.” – Συμμετέχοντας εργαστηρίου

Πού και πότε: 20 και 21 Μαρτίου στη Στέγη Χορού Λεμεσού (Ανδρέα Δρουσιώτη 17, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός)
‘Ωρα: 9:30 – 14:30
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Απαραίτητη η κράτηση στέλνοντας email στο project@dancehouselemesos.com επισυνάπτωντας το βιογραφικό σας μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου.
  • Περισσότερες πληροφορίες στο project@dancehouselemesos.com / 25-340618
  • Απευθύνεται σε καλλιτέχνες όλων των πεδίων

*Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Γιορτή στο Πάρκινγκ #6

Επιστροφή στο πάρκινγκ, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας. Η ετήσια γιορτή που διοργανώνει η ...

Ανάγνωση θεατρικών κειμένων στον «Ρωμύλο»

Η Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2021 εγκαινιάζει στις 19 Δεκεμβρίου το πρότζεκτ ...

Έκθεση μαθητών του Κλάδου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού

«Της ψυχής μου το γαλάζιο… μια αποσκευή» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζουν ...

Ατομική Έκθεση: “Humming in non-linear time” του Παναγιώτη Μιχαήλ

Η γκαλερί eins είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του Παναγιώτη ...

The Gallery 45: “B Directions” από το εικαστικό δίδυμο Blaqk

Η The Gallery 45 παρουσιάζει την ατομική έκθεση “B Directions” από το Ελληνικό εικαστικό ...

Έκθεση ζωγραφικής της Ανδριανής Ρουσογένους

Στην γκαλερί Opus 39 θα παρουσιάσει την δουλειά της με τίτλο «Κορμί Ταξίδι» η ...

X