The Onion: an artist’s tool kit / Ένα διήμερο εργαστήριο από τη Λία Χαράκη

To πρόγραμμα της Στέγης Χορού Λεμεσού “In Contact With” συνεχίζει με το διήμερο εργαστήριο “The Onion: an artist’s tool kit” της Λίας Χαράκη.

Το “The Onion: an artist’s tool kit” είναι ένα εργαστήριο αποσαφήνισης των στοιχείων που συνθέτουν την ανατομία του συνολικού έργου ενός καλλιτέχνη.

Η δημιουργία συνήθως συνεπάγεται με την ανάπτυξη/δόμηση μιας ιδέας προς ένα τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το εργαστήρι, θα δοθεί στους συμμετέχοντες μία άλλη προσέγγιση στη δημιουργική διαδικασία, ως μία διαδικασία αποδόμησης, με σκοπό την αφαίρεση των περιττών στοιχείων έτσι ώστε το αποτέλεσμα να φανερωθεί παρά να δομηθεί.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του κρεμμυδιού ως μεταφορά αλλά και ως πρακτική, οι συμμετέχοντες θα οδηγηθούν να αποφλοιώσουν τα περιττά στρώματα που κρατούν το έργο κρυμμένο και κλειδωμένο. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο ασχολείται με οκτώ ερωτήματα τα οποία επηρεάζουν και καθορίζουν τη δημιουργική διαδικασία. Αυτά θα εξερευνηθούν με πρακτικές ασκήσεις καθώς και με γραφή, χαρτογράφηση, έρευνα και συζήτηση, ως μεθόδοι που λειτουργούν για την αντανάκλαση, άρθρωση και αποσαφήνιση των στοιχείων που συνθέτουν το εκάστοτε καλλιτεχνικό σύμπαν.

“Το The Οnion είναι μία διαδικασία εκμάθησης του να ησυχάζει κανείς τον θόρυβο που συνήθως μας εμποδίζει από το να αφουγκραζόμαστε τις βαθύτερες καλλιτεχνικές μας επιθυμίες. Είναι ένα εργαστήριο αφούγκρασης, όπου ακούμε τι απομένει όταν αγνοούμε τα ‘πρέπει’ και τα ‘δεν πρέπει’. Είναι ένα πλαίσιο που δίνει στους καλλιτέχνες χρόνο και χώρο να μείνουν μόνοι, δηλαδή σε επαφή με το δημιουργικό τους εαυτό”.  – Λία Χαράκη

“Aν θέλεις ένα εργαστήριο να συγκεντρωθείς, να αντιμετωπίσεις και να ξεκαθαρίσεις την καλλιτεχνική σου πρακτική, τότε αυτό είναι το μέρος.” – Συμμετέχοντας εργαστηρίου

Πού και πότε: 20 και 21 Μαρτίου στη Στέγη Χορού Λεμεσού (Ανδρέα Δρουσιώτη 17, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός)
‘Ωρα: 9:30 – 14:30
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Απαραίτητη η κράτηση στέλνοντας email στο project@dancehouselemesos.com επισυνάπτωντας το βιογραφικό σας μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου.
  • Περισσότερες πληροφορίες στο project@dancehouselemesos.com / 25-340618
  • Απευθύνεται σε καλλιτέχνες όλων των πεδίων

*Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι Μonsieur Doumani στο Σπίτι της Συνεργασίας

Οι Μonsieur Doumani παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο στο Σπίτι της Συνεργασίας την Τετάρτη ...

Sistema Cyprus: ‘Η ελπίδα μένει ζωντανή!’

Με το ελπιδοφόρο μήνυμα ‘Hope Lives On’ , το Sistema Cyprus επιστρέφει για μια ...

Ένα πιάνο για τρεις σολίστες σε ένα κονσέρτο

Την πολιτιστική του δράση συνεχίζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde, διοργανώνοντας μία μοναδική συναυλία με ...

Collector’s Room | Σχέδια και γλυπτά από την Chiaki Kamikawa

Η καλλιτέχνης Chiaki Kamikawa παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή από σχέδια και γλυπτά κάτω ...

Ημέρα Μουσείων 2019: Όλες οι εκδηλώσεις

Το τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε σήμερα τις εκδηλώσεις στα μουσεία και τις πινακοθήκες που θα ...

Εκδήλωση με θέμα Λογοτεχνία και Μετάφραση

Ο Σύλλογος Διγλωσσίας Κύπρου και το Σπίτι της Συνεργασίας, με την υποστήριξη του Προγράμματος ...

X