Χριστόφορος Χριστοδούλου

Ποιός είσαι;

Το όνομα μου είναι Χριστόφορος, γεννήθηκα το καλοκαίρι του ’92 και είμαι εικαστικός. Ή καλύτερα ζωγράφος, όπως προτιμώ να λέω ή να γράφω.

Τι κάνεις;

Κάνω τέχνη. Κυρίως ζωγραφίζω. Παντού. Βρήκα καταφύγιο πίσω από τα χρώματα και τις εικόνες της δουλειάς μου, που ενστικτωδώς αυτά τα στοιχεία μεταφέρθηκαν πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου, στο χώρο ενός μουσείου, στο ύφασμα για να γίνουν ρούχα και κοστούμια. Επίσης το χόμπι μου είναι η κηπουρική, τρελαίνομαι να παίζω με τα χώματα, να φυτεύω, να μεταφυτεύω και να ποτίζω. Μου δίνει ζωή. Κάτι που μακάρι να έκανα παραπάνω είναι γυμναστική αλλά βαριέμαι.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να ζω σε ένα περιβάλλον πιο πράσινο, πιο οικολογικό, πιο καθαρό. Ένα περιβάλλον που να είναι έχει περισσότερους ανθρώπους με συνειδήσεις, με καρδιά. Ανθρώπους που να έχουν φωνή και να την χρησιμοποιούν για καλό, να κοιτάνε δεξιά και αριστερά με καθαρό βλέμμα και ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να χρησιμοποιούν τη δύναμη τους προς όφελος όλων. Άκουσα να λένε όμως ότι όλα ξεκινάνε από μέσα μας, οπόταν αυτά που εύχομαι για τον έξω κόσμο τα εύχομαι αντίστοιχα και για τον εσωτερικό μου κόσμο.

 

“Eyes all Over” for Spring/Summer ’21 © Χριστόφορος Χριστοδούλου

 

http://Itschristoforos.com/

Facebook

Instagram

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ερμίνα Εμμανουήλ

Ποια είσαι; Είμαι η Ερμίνα Εμμανουήλ, είμαι εικονογράφος και γραφίστρια. Ζω και εργάζομαι στη ...

Kate

Η Kate παρουσιάζει το πρώτο άλμπουμ της και ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία Τι κάνεις; ...

Aντρέας Χριστοδούλου

25.7.2010 Τι κάνεις; Είμαι μουσικός-μουσικοπαιδαγωγός. Διδάσκω παραδοσιακή μουσική στα μουσικά λύκεια Κύπρου και στο ...

Στέφανος Πίττας

Που είσαι; Ζω στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στην ...

Paris El Said

Ο Paris El Said ρισκάρει όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα Τι κάνεις; Σκέφτομαι και γράφω. ...

Σημέλα Βωνιάτη

Η Σημέλα Βωνιάτη τσια-tease-ζει την καθημερινότητά της Τι έγραψες; Το Τσια-tease-ζω! Είναι ένα χιουμοριστικό ...

X