Χριστόφορος Χριστοδούλου

Ποιός είσαι;

Το όνομα μου είναι Χριστόφορος, γεννήθηκα το καλοκαίρι του ’92 και είμαι εικαστικός. Ή καλύτερα ζωγράφος, όπως προτιμώ να λέω ή να γράφω.

Τι κάνεις;

Κάνω τέχνη. Κυρίως ζωγραφίζω. Παντού. Βρήκα καταφύγιο πίσω από τα χρώματα και τις εικόνες της δουλειάς μου, που ενστικτωδώς αυτά τα στοιχεία μεταφέρθηκαν πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου, στο χώρο ενός μουσείου, στο ύφασμα για να γίνουν ρούχα και κοστούμια. Επίσης το χόμπι μου είναι η κηπουρική, τρελαίνομαι να παίζω με τα χώματα, να φυτεύω, να μεταφυτεύω και να ποτίζω. Μου δίνει ζωή. Κάτι που μακάρι να έκανα παραπάνω είναι γυμναστική αλλά βαριέμαι.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να ζω σε ένα περιβάλλον πιο πράσινο, πιο οικολογικό, πιο καθαρό. Ένα περιβάλλον που να είναι έχει περισσότερους ανθρώπους με συνειδήσεις, με καρδιά. Ανθρώπους που να έχουν φωνή και να την χρησιμοποιούν για καλό, να κοιτάνε δεξιά και αριστερά με καθαρό βλέμμα και ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να χρησιμοποιούν τη δύναμη τους προς όφελος όλων. Άκουσα να λένε όμως ότι όλα ξεκινάνε από μέσα μας, οπόταν αυτά που εύχομαι για τον έξω κόσμο τα εύχομαι αντίστοιχα και για τον εσωτερικό μου κόσμο.

 

“Eyes all Over” for Spring/Summer ’21 ©Χριστόφορος Χριστοδούλου

 

http://Itschristoforos.com/

Facebook

Instagram

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μάριος Σταύρου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Μάριος Σταύρου, υπογράφω τα έργα μου ως OPSIS. Είμαι 33 ...

Ελένη Μούζουρου

8.8.2010 Τι κάνεις; Εδώ και μερικούς μήνες ζώ και δουλεύω στο Βερολίνο Τι έχεις ...

Νικόλας Πετρίδης

27.11.2011 Ο Νικόλας Πετρίδης προτείνει ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Πέτρα του Ρωμιού Τι ...

“Χρίστος Γερολατσίτης Quartet”

To “Χρίστος Γερολατσίτης Quartet”, μετά το Αγλανjazz, πάει Ολλανδία Ποιοι είστε; Είμαστε ένα σχήμα ...

Σωσάννα Τομάζου

Ποια είσαι; Είμαι μια νέα σκηνογράφος/ενδυματολόγος θεάτρου. Η αγάπη μου για τις τέχνες και ...

Αλέξανδρος Γιωρκάτζης

Ποιος είσαι; Αλήθεια, μέχρι ποιο βάθος μπορούμε να φτάσουμε για να απαντήσουμε αυτές τις ...

X