Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου: Επιστρέφει αλλά σε ανοιχτούς χώρους

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, το μεγαλύτερο παγκοσμίως καλλιτεχνικό γεγονός ζωντανού θεάματος, θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 29 Αυγούστου, αλλά σε εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το περσινό φεστιβάλ εξαιτίας του Covid-19.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2021, το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επιστρέφει στη σκηνή», δήλωσε ο διευθυντής του, Φέργκους Λίνεχαν.

Γυρίζοντας σελίδα, μετά την ακύρωση του φεστιβάλ του 2020, για πρώτη φορά σε περισσότερα από 70 χρόνια, οι παραστάσεις θα γίνουν κυρίως σε τρεις υπαίθριες σκηνές, ειδικά διαμορφωμένες, που θα εγκατασταθούν σε εμβληματικά σημεία της πόλης.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα τηρηθούν, θα είναι η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων, η παρουσίαση πιο σύντομων παραστάσεων και χωρίς διάλειμμα και η ανέπαφη έκδοση εισιτηρίων. Το πρόγραμμα, το οποίο θα συνδυάζει όπερα, κλασική και σύγχρονη μουσική, αλλά και θέατρο, θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η κράτηση εισιτηρίων στις 11 Ιουνίου.

Το φεστιβάλ το οποίο ιδρύθηκε το 1947, προσελκύει κάθε χρόνο περί τα 4,4 εκατομμύρια θεατές και 25.000 καλλιτέχνες από 70 και πλέον χώρες.

LiFO

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2020

Οι ταινίες Joker, Once Upon a time in Hollywood, Marriage Story, The Irishman και ...

Πόλη και πολιτισμός, με αφορμή

Την περασμένη Τετάρτη 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μια συζήτηση με θέμα “Ο πολιτισμός στην ...

Ακαδημία Αντιλήψεων 2020 από το Ε.ΚΑ.ΤΕ

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (E.KA.TE.) παρουσιάζει με υπερηφάνεια την 3η έκδοση της Ακαδημίας Αντιλήψεων ...

«Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» 2019: υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» (ΕΜΥΑ) 2019. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ...

Νέο σιγκλ από τον Freedom Candlemaker

«Το τραγούδι «I Am Love» είναι ένας ύμνος στην όμορφη όψη των πραγμάτων. Είναι ...

X