Ελένη Κινδύνη

Ποιά είσαι;

Είμαι η Ελένη, σπούδασα Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και Καλές Τέχνες στην Περούτζια. Κατάγομαι από τη Λευκωσία όπου ζω και εργάζομαι. Η ανάγκη μου να μοιραστώ τις αναζητήσεις μου γύρω από τα υπαρξιακά ερωτήματα με οδήγησαν στην τέχνη η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου.

Τι κάνεις;

Ως εικαστικός ασχολούμαι με τη δημιουργία εικόνων στον δισδιάστατο και τρισδιάστατο χώρο. Δημιουργώ εικόνες στον δισδιάστατο χώρο μέσω της χαρακτικής και στον τρισδιάστατο μέσω των εγκαταστάσεων. Στα έργα μου χρησιμοποιώ καθημερινά αντικείμενα όπως το ύφασμα, το ένδυμα και αντικείμενα οικιακής χρήσης τα οποία συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη πραγματικότητα και τη φθορά μέσα στο χρόνο.

Τι θέλεις;

Θέλω το έργο μου να προκαλεί συγκίνηση στο θεατή και να λειτουργεί ως ερέθισμα για προβληματισμό στα βασικά ερωτήματα της ζωής, συμβάλλοντας έτσι στο προσωπικό του ταξίδι αυτογνωσίας.

Instagram: kineleni

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κωνσταντίνα Γεωργίου

Η Κωνσταντίνα Γεωργίου βρίσκεται “ανάμεσα στους μέρμηγκες” Τι κάνεις; Αυτήν την περίοδο ξαναανακαλύπτω τη ...

Ιλεάνα Νίκολσον

Η Ιλεάνα Νίκολσον μας προσκαλεί στον Μόλο Λεμεσού κι έχει λόγο Τι κάνεις; Kάμνω ...

Κωνσταντίνος Λυράς

Ο Κωνσταντίνος Λυράς επικοινωνεί μέσα από τη μουσική Τι κάνεις; Από τα 11 το ...

Μικαέλλα Κάσινου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου Πού είσαι; Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μεταξύ θεάτρου και σχεδιασμού, μεταξύ ...

Παναγιώτης Πιερής

Πού είσαι; Στο σημείο όπου παρατηρώ, φιλτράρω, αναλύω και δημιουργώ. Στην αρχή ενός κύκλου ...

Ρολάνδος Λουκαΐδης

5.9.2010 Τι κάνεις; Κασκόλ, πασμίνες, τσάντες, σουβέρ, σουπλά, runners, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, μπομπονιέρες… ...

X