«Ελύτικα & ΑΛΗΤΙΚΑ» του Μηνά Πέτρου

Το βιβλίο του Μηνά Πέτρου με τίτλο «Ελύτικα & ΑΛΗΤΙΚΑ», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο βιβλίο, που θα ξαφνιάσει και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που χωρίζεται σε δύο ορατά μέρη: τις δεξιές σελίδες (όπου ένα παιδί, όντως ασυμμάζευτο, προσπαθεί βιαστικά να ενταχθεί στην κοινωνία των μεγάλων), και, τις αριστερές σελίδες όπου ένας μεσήλικας μοιράζεται μαζί σου κάποιες βαθύτερες, κατά τι λογοτεχνικές, κατά τι φιλοσοφικές σκέψεις. Στο πάνω μέρος των αριστερών σελίδων τοποθετήθηκαν στίχοι και φράσεις του μεγάλου ποιητή του 20ου αιώνα, του Οδυσσέα Ελύτη-κάτι σαν τρίτο βιβλίο.

Όπως υποστηρίζει και ο συγγραφέας «Φαίνεται ότι ήρθε ο καιρός να ξεχάσουμε το βιβλίο, τουλάχιστον όπως το ξέραμε. Η σκόνη, η χαρά από το κόψιμο των σελίδων και η μυρωδιά του βιβλίου θα χαθούν. Κάτι σαν τεχνολογικός ανακυκλώσιμος σκουπιδοτενεκές με άρωμα λεβάντας θα το ρουφήξει και το εξαφανίσει, προς μεγάλη χαρά όσων δεν θέλουν την αλλαγή του κόσμου…

Φαίνεται επίσης ότι ο γραπτός λόγος έχει ημερομηνία λήξης, -τουλάχιστον ως ο κυρίαρχος τρόπος του λόγου. Η προφορικότητα μαζί με την εικόνα κερδίζουν διαρκώς στα σημεία και παράγουν μια δυσβάστακτη αγωνία. Αγωνία αντιστρόφως ανάλογη της Πλατωνικής που αποχαιρετούσε τον Σωκράτη ως τον τελευταίο εκπρόσωπο ενός υψηλού προφορικού κόσμου».

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλετε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος των Εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ www.germanos-publications.gr.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μηνάς Πέτρου γεννήθηκε το 1971. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη. Ειδικεύτηκε στη Συστηματική Φιλοσοφία (Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία) στη Θεσσαλονίκη. Από το 2000 δεν ζει στη Θεσσαλονίκη. Δεν παρέδωσε εμπρόθεσμα τη διατριβή του στον Θεαίτητο. Έχασε δύο Δασκάλους, έχει φίλους, έχει αγωνίες. Πιστεύει στην αλλαγή του κόσμου. Δεν έγραψε άλλα βιβλία.

Τίτλος: «Ελύτικα & ΑΛΗΤΙΚΑ»
Συγγραφέας: Μηνάς Πέτρου
Εκδόσεις: ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Τιμή: €12
Αρ. Σελ.: 104
ISBN: 978-618-5389-22-2

Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Τηλ: 2310221169
E-mail: agermanos@germanos-publications.gr
www.germanos-publications.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στις ΗΠΑ

«Βασικά, η λογοτεχνία δεν είναι άλλο παρά ξυλουργική» είχε πει ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ...

ISFFC 2019 με «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις»

Καθώς το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους συνεχίζεται στο Θέατρο Ριάλτο, στο πλαίσίο του ...

” Λύπη τις Νύχτες ” | Ποιητική συλλογή του Χρίστου Χατζήπαπα

Γράφει ο Χρυσόστομος Περικλέους . Αναστατώθηκα κυριολεκτικά καθώς, διαβάζοντας, βυθιζόμουν στο κλίμα των ποιημάτων ...

Νέες Κριτικές Επιτροπές για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Τη σύνθεση των νέων Κριτικών Επιτροπών για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας ανακοίνωσαν οι Πολιτιστικές ...

Το μεγαλείο της ζωής

Το μεγαλείο της ζωής Ο τελευταίος έρωτας του Φραντς Κάφκα Μίχαελ Κούμπφμύλλερ – Εκδόσεις ...

X