Ένα βιβλίο με φωτογραφίες διάσημων σε αεροδρόμια από την Τζόντι Πέκμαν

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών που εργάστηκε στο Rolling Stone, η photo editor και υπεύθυνη δημιουργικού, Τζόντι Πέκμαν, εξέλιξε μία συνήθεια.

Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της ελέγχοντας φωτογραφίες των σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά μέρος της δουλειάς της ήταν να «χτενίζει» επίσης εικόνες από παπαράτσι που προσφέρουν τα πρακτορεία αποθεμάτων. Έτσι άρχισε να εκτυπώνει φωτογραφίες διάσημων σε αεροδρόμια – περιμένοντας τα αεροπλάνα και μεταφέροντας τις αποσκευές, και τις τοποθετούσε σε έναν πίνακα ανακοινώσεων στον τοίχο του γραφείου της.

Όταν ο πίνακας ανακοινώσεων γέμισε, η Τζόντι Πέκμαν βρέθηκε με μια πλήρη συλλογή και αποφάσισε να παρουσιάσει τις αγαπημένες της φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο “Come Fly With Me: Flying in Style” το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Rizzoli αυτόν τον μήνα.

Το βιβλίο καταγράφει τις καλύτερες στυλιστικές στιγμές σε αεροδρόμια τα τελευταία 60 χρόνια. Στις 144 σελίδες του βιβλίου η Τζόντι Πέκμαν παρουσιάζει υποδειγματική μόδα από κάθε δεκαετία. «Στην πραγματικότητα, μισώ τα ταξίδια και φοβάμαι πραγματικά να πετάξω, έτσι είναι αστείο που έχω ένα βιβλίο με εικόνες αεροδρομίου. Πάντα με γοήτευε ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι περπατούν στο αεροδρόμιο. Τις περισσότερες φορές, γνωρίζουν ότι φωτογραφίζονται και θεωρώ πολύ ενδιαφέρον να βλέπω πώς οι άνθρωποι παρουσιάζουν τους εαυτούς τους στην κάμερα σε αυτό το δευτερόλεπτο» ανέφερε στο Vogue.

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοικτή πρόσκηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα φιλοξενίας Artists’ Development

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Λουξεμβούργο, ανακοινώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ...

2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου

Το αποτέλεσμα μιας διετούς προσπάθειας ώστε να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τη ...

Επιστροφή ενός πολιτιστικού πυρήνα

Από τα 219 έργα που επιστράφηκαν στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, τα 140 προέρχονται από τη ...

Local 6 στο Studio 142

Έξι ντόπιοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους με μορφή ψηφιακών εκτυπώσεων στο πλαίσιο ...

«Ταξιδεύοντας» με τον Ηλία Λάμπρου

Την όγδοη του αστομική έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας», παρουσιάζει ο εικαστικός Ηλίας Λάμπρου, στο ...

Ανοιχτή πρόσκληση από το Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη], η Ακαδημία Valand του Πανεπιστημίου ...

X