Ένα βιβλίο με φωτογραφίες διάσημων σε αεροδρόμια από την Τζόντι Πέκμαν

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών που εργάστηκε στο Rolling Stone, η photo editor και υπεύθυνη δημιουργικού, Τζόντι Πέκμαν, εξέλιξε μία συνήθεια.

Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της ελέγχοντας φωτογραφίες των σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά μέρος της δουλειάς της ήταν να «χτενίζει» επίσης εικόνες από παπαράτσι που προσφέρουν τα πρακτορεία αποθεμάτων. Έτσι άρχισε να εκτυπώνει φωτογραφίες διάσημων σε αεροδρόμια – περιμένοντας τα αεροπλάνα και μεταφέροντας τις αποσκευές, και τις τοποθετούσε σε έναν πίνακα ανακοινώσεων στον τοίχο του γραφείου της.

Όταν ο πίνακας ανακοινώσεων γέμισε, η Τζόντι Πέκμαν βρέθηκε με μια πλήρη συλλογή και αποφάσισε να παρουσιάσει τις αγαπημένες της φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο “Come Fly With Me: Flying in Style” το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Rizzoli αυτόν τον μήνα.

Το βιβλίο καταγράφει τις καλύτερες στυλιστικές στιγμές σε αεροδρόμια τα τελευταία 60 χρόνια. Στις 144 σελίδες του βιβλίου η Τζόντι Πέκμαν παρουσιάζει υποδειγματική μόδα από κάθε δεκαετία. «Στην πραγματικότητα, μισώ τα ταξίδια και φοβάμαι πραγματικά να πετάξω, έτσι είναι αστείο που έχω ένα βιβλίο με εικόνες αεροδρομίου. Πάντα με γοήτευε ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι περπατούν στο αεροδρόμιο. Τις περισσότερες φορές, γνωρίζουν ότι φωτογραφίζονται και θεωρώ πολύ ενδιαφέρον να βλέπω πώς οι άνθρωποι παρουσιάζουν τους εαυτούς τους στην κάμερα σε αυτό το δευτερόλεπτο» ανέφερε στο Vogue.

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Λεfkart»: έκθεση με δημιουργίες μαθητών για το λευκαρίτικο

Εγκαίνια έκανε πρόσφατα η έκθεση «Λεfkart» με δημιουργίες για το λευκαρίτικο κέντημα που φιλοτέχνησαν ...

Έκθεση με έργα 20 σύγχρονων δασκάλων στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Έκθεση με έργα είκοσι σύγχρονων δασκάλων της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης παρουσιάζει το Μουσείο ...

Νέο γκράφιτι του Μπάνκσι ενδέχεται να βρέθηκε στη Βενετία

Ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι ...

«Ονειροπόληση» του Ιωάννη Μαχαιριώτη στην Γκαλερί Opus 39

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση «Ονειροπόληση» του Ιωάννη Μαχαιριώτη. Στην ...

Νέα έκθεση στο The Island Club

Αντλώντας έμπνευση από την Ιαπωνική τελετή Kōdō (Ο Τρόπος του Θυμιάματος), η έκθεση «6C 7N ...

Πεντέμισι ώρες «ξενάγησης» στο Μουσείο Ερμιτάζ

Μια ματιά σε 45 αίθουσες, 588 έργα τέχνης -έργα Ρέμπραντ, Ρούμπενς και Καραβάτζο, ανάμεσα ...

X