Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe 2021

Μεταξύ 8 και 10 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την Κύπρο, διεθνώς και διαδικτυακά.

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe επιστρέφει το 2021
για 8η συνεχή χρονιά. Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 10 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την Κύπρο, διεθνώς και διαδικτυακά.

Παραστάσεις, ολοκληρωμένα έργα και έργα εν εξελίξει (works in progress), θα παρουσιαστούν σε ένα τριήμερο συναντήσεων μεταξύ θεατών και καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ στηρίζει νέα, συναρπαστικά πρότζεκτ και συνεργασίες, εμπνευσμένα από τη θεματική και του φετινού Φεστιβάλ, «Μετα-τόπιση».

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2014 με στόχο να υπερβεί φυσικά και ψυχολογικά εμπόδια μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης της τέχνης. Το Buffer Fringe παρουσιάζει νέα και πειραματικά έργα καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, προσφέροντας τους μια πλατφόρμα για να αλληλεπιδράσουν με το κοινό, σε ένα πνεύμα πολυπολιτισμικότητας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Το περσινό Buffer Fringe ήταν ένα από τα μοναδικά Φεστιβάλ στη Κύπρο και παγκοσμίως που προσαρμόστηκε στις συνθήκες της πανδημίας Covid-19 και υλοποιήθηκε ζωντανά και ψηφιακά.

 

 

Το Buffer Fringe 2021 θα πραγματοποιηθεί υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ελλάδας Ευαγγέλου σε συνεργασία με τις Δημιουργικές Συντονίστριες Nihal Soğancı και Μαρία Βαρνακκίδου. Οι τρεις τους απαρτίζουν το δημιουργικό και οργανωτικό πυρήνα του Φεστιβάλ, ενώ η ομάδα συμπληρώνεται με τους Διομήδη Κουφτερό στις Επικοινωνίες, και τη Ζωή Κακοτά στη Τεχνική Διεύθυνση.

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αποτελεί μέρος του προγραμματισμού του Σπιτιού της Συνεργασίας, και υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας με οικονομική στήριξη από το Active Citizens Fund των EEA & Norway Grants. Το 2021 σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του Σπιτιού της Συνεργασίας και της προώθησης μέσα απ’ αυτό του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Οι συνεργασίες που ξεκίνησαν το 2020, με ντόπιους και διεθνείς οργανισμούς, επεκτείνονται και στο φετινό Φεστιβάλ. Στους εταίρους περιλαμβάνονται: IMPACT, Mağusa Kale Pasaji, SPACE (Ολλανδία), Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ ∣ theYard.Residency και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

 

 

Blog: www.bufferfringe.org

After-movie του Buffer Fringe 2020: https://www.youtube.com/watch?v=x9Iq8gKQLg0

Facebook: facebook.com/BufferFringe

Instagram: @bufferfringe

*Φωτογραφίες από παραστάσεις και δρώμενα του περσινού Buffer Fringe / Photo Credit: Pavlos Vryonides © Buffer Fringe Performing Arts Festival

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Fengaros Reacts στο spotify

Μια συλλογή με live cuts από το διαδικτυακό φεστιβάλ Fengaros Reacts που πραγματοποιήθηκε τον ...

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ animation του Ανεσί ανοίγει τις πύλες του και τιμά την Ιαπωνία

Το 43ο Φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων του Ανεσί στην ανατολική Γαλλία, το μεγάλο παγκόσμιο ...

Οι επιχορηγήσεις στον πολιτιστικό τομέα για το 2016

Τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε φορείς, ομάδες και πρόσωπα για την παραγωγή πολιτιστικών δράσεων ...

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεσπαθώνει!

Κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη ως απάντηση σε έναν Άγγλο που του είπε πως οι ...

Λειτουργεί β’ σκηνή το Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο «Διόνυσος» ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση στις 3 Απριλίου το έργο «Ένιωσα ...

«Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν»

Online περιήγηση στην εμβληματική έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν», που διοργάνωσε το Μουσείο ...

X