«Η Εκκλησία», ένα νέο Κέντρο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Η Νέα Υόρκη, απέκτησε την «Εκκλησία» ένα νέο Κέντρο Τέχνης, με πυλώνα την πνευματικότητα, την σύνδεση του ανθρώπινου και του φυσικού στοιχείου και την ιστορία.

«Η Εκκλησία», ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο τέχνης στο Sag Harbour της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε από τους καλλιτέχνες Eric Fischl και April Gornik, και θα αρχίσει να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του στις 15 Απριλίου. Ακόμα θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινών περιηγήσεων μεταξύ των οποίων και σε μια πρώην Μεθοδιστική Εκκλησία που χτίστηκε το 1832.

«Το άνοιγμα του νέου κέντρου τέχνης είναι το όνειρο μιας ζωής», ανέφερε σε δήλωσή του ο Fischl, κάτοικος της περιοχής. «Θέλουμε η «Εκκλησία» να σταθεί ως φάρος ελπίδας και ανανέωσης μέσω συνεχούς εξερεύνησης και μελέτης, που είναι και ο πραγματικός στόχος των τεχνών.»

Δύο άπό τα έργα που θα κοσμούν το νέο Κέντρο Τέχνης, τα “Untitled” (2008) του Marshall και “Teen Venus” (2012) του Erizku, επιλέχθηκαν ώστε να ενισχύσουν το κλίμα «διαλόγου για τη φύση, ομορφιά, ιστορία και φυλή.»

Οι εκδρομές είναι οι πρώτες σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες που θα γιορτάσουν την ανακαίνιση της «Εκκλησίας» (με επικεφαλή τον αρχιτέκτονα Lee Skolnick) και τη μετατροπή του κτιρίου ως εκθεσιακό χώρο, τόπο διαμονής καλλιτεχνών και κοινοτικό πόρο.

Τον Φεβρουάριο, το κέντρο εγκαινίασε την νέα του “καλλιτεχνική πατρίδα” με το Martha Graham Dance Company, το οποίο φιλοξένησε για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Επίσης ο ζωγράφος Jim Gingerich βρίσκεται σε χώρο – ατελιέ της «Εκκλησίας» .

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Drone Photo Awards 2021

Τα Drone Photo Awards διοργανώθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά, παραδίδοντάς μας εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες ενός ...

“foam born” – Έκθεση του καλλιτεχνικού ντούο Peles Empire στην γκαλερί eins

Η γκαλερί eins σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση ...

Φωτεινά εγκαίνια σήμερα στο NiMAC

Πρωτίστως φωτιστικά της FLOS και της εταιρείας του Michael Anastassiades, μια ηφαιστειακή πέτρα που ...

Ο Christophe Leribault στο τιμόνι του Ορσέ

Ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ο νέος διευθυντής του Μουσείου Ορσέ στο Παρίσι, καθώς και ...

Η Κάτια Χριστοδούλου συμμετέχει στην έκθεση για τα 20χρονα της ActionAid Eλλάς

H βραβευμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου συμμετέχει σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα, με αφορμή ...

Κυπριακές “σέλφι” 100 χρονών;

Η έρευνα του φωτογράφου Καντίρ Καμπά για την ιστορία και εξέλιξη της Τουρκοκυπριακής φωτογραφίας ...

X