«Η Εκκλησία», ένα νέο Κέντρο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Η Νέα Υόρκη, απέκτησε την «Εκκλησία» ένα νέο Κέντρο Τέχνης, με πυλώνα την πνευματικότητα, την σύνδεση του ανθρώπινου και του φυσικού στοιχείου και την ιστορία.

«Η Εκκλησία», ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο τέχνης στο Sag Harbour της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε από τους καλλιτέχνες Eric Fischl και April Gornik, και θα αρχίσει να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του στις 15 Απριλίου. Ακόμα θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινών περιηγήσεων μεταξύ των οποίων και σε μια πρώην Μεθοδιστική Εκκλησία που χτίστηκε το 1832.

«Το άνοιγμα του νέου κέντρου τέχνης είναι το όνειρο μιας ζωής», ανέφερε σε δήλωσή του ο Fischl, κάτοικος της περιοχής. «Θέλουμε η «Εκκλησία» να σταθεί ως φάρος ελπίδας και ανανέωσης μέσω συνεχούς εξερεύνησης και μελέτης, που είναι και ο πραγματικός στόχος των τεχνών.»

Δύο άπό τα έργα που θα κοσμούν το νέο Κέντρο Τέχνης, τα “Untitled” (2008) του Marshall και “Teen Venus” (2012) του Erizku, επιλέχθηκαν ώστε να ενισχύσουν το κλίμα «διαλόγου για τη φύση, ομορφιά, ιστορία και φυλή.»

Οι εκδρομές είναι οι πρώτες σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες που θα γιορτάσουν την ανακαίνιση της «Εκκλησίας» (με επικεφαλή τον αρχιτέκτονα Lee Skolnick) και τη μετατροπή του κτιρίου ως εκθεσιακό χώρο, τόπο διαμονής καλλιτεχνών και κοινοτικό πόρο.

Τον Φεβρουάριο, το κέντρο εγκαινίασε την νέα του “καλλιτεχνική πατρίδα” με το Martha Graham Dance Company, το οποίο φιλοξένησε για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Επίσης ο ζωγράφος Jim Gingerich βρίσκεται σε χώρο – ατελιέ της «Εκκλησίας» .

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το νέο έργο του Banksy με ένα δυνατό φτέρνισμα στο Μπρίστολ

Ο Banksy αυτή τη φορά βρίσκεται πίσω από τη χιουμοριστική τοιχογραφία με τίτλο “Aachoo!!”, ...

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη.

Μετά από είκοσι αιώνες, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη, μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές ...

Aν-FOLLOW: Εικαστική Ομαδική Έκθεση στον Πολυχώρο Συνεργείο

Το Αν-FOLLOW είναι μια ομαδική εικαστική έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Συνεργείο ...

«Λουκία Νικολαΐδου: εξιστορήσεις» στο Γκαράζ

Εστιάζοντας στις ιστορίες γυναικών, τη δράση και την ορατότητά τους σε μια καθοριστική περίοδο ...

«Παράδοξη Αφροδίτη» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η Κύπριδα Αφροδίτη με τις αλληγορίες και τους μύθους που τη συνοδεύουν και που ...

Ο Οίκος Ψαθάρης δέχεται έργα καλλιτεχνών προς δημοπρασία

O Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης Λτδ πληροφορεί το κοινό ότι δέχεται έργα Κυπρίων, Ελλαδιτών και Ξένων ...

X