Μονοήμερο Διαδικτυακό Συνέδριο / “The Charme of the Decay – Η γοητεία της αποσύνθεσης”

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικής Αποκατάστασης Brau5

Η αρχιτέκτονας Σεβίνα Φλωρίδου, η οποία εκπόνησε τα σχέδια αποκατάστασης των ιστορικών Αποθηκών Παπαδάκη και επέβλεψε τις εργασίες μετατροπής τους σε Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη συμμετέχει στην 5η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU5, με την στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Το υλικό που θα παρουσιαστεί θα επεξηγεί το ιστορικό του κτιρίου μέσα από τα αρχιτεκτονικά σχέδια, με χάρτη της θέσης του έργου στην πόλη, πως ήταν το κτίριο πριν την αποκατάσταση, το concept της μελέτης, το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και την κοινωνική σημασία δημιουργίας ενός νέου δραστήριου εικαστικού χώρου μέσα στην πόλη μέσω της αποκατάστασης ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου που ανέλαβε ο Δήμος μέσω δωρεάς. Mετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου όλες οι συμμετοχές θα δημοσιευτούν σε ειδικό ακαδημαϊκό τόμο στο διαδίκτυο, με εκτενή κείμενα και φωτογραφίες των αποκατεστημένων κτιρίων απ’ όλο τον κόσμο.

 

Το Κυπριακό Τμήμα του ICOMOS (International Council of Monuments and Sites) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Χώρων, έχοντας αναλάβει τη διοργάνωση της κυπριακής συμμετοχής στην 5η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU5, εντάσσει το Μονοήμερο Συνέδριο και την Έκθεση της BRAU5 με θέμα “The Charme of the Decay – Η γοητεία της αποσύνθεσης” που διοργανώνεται από την CICOP Ιταλίας και το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί διαδικτυακά στις 24 Απριλίου 2021, λόγω των περιορισμών που θέτει η πανδημία του Covid-19.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Έκθεση και το Συνέδριο της Μπιενάλε συνδιοργανώνεται από το Κυπριακό ICOMOS, το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Δήμο Λευκωσίας, το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΑΚ), το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ), το Σύνδεσμο Αρχαιολόγων Κύπρου (ΣΑΚ), την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Η BRAU5 παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε πέντε χώρες, Βραζιλία, Κύπρο, Ιταλία, Συρία, Αίγυπτο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση της Όλγα Σπανού στην Γκαλερί Γκλόρια

Ζωγραφικά έργα και κατασκευές παρουσιάζει η Όλγα Σπανού στην νέα της δουλειά, η οποία ...

BUFFER FRINGE FESTIVAL 2020: Διαδικτυακές συζητήσεις

Με δύο συζητήσεις και δύο περφόρμανς από τη Νέα Υόρκη που θα πραγματοποιηθούν κατά ...

«Ο Εραστής» επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο

Μετά την θερμή ανταπόκριση του κοινού, η παράσταση «Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ από ...

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» | Δύο παραστάσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Το κλασικό, διαχρονικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου», σε σκηνοθεσία Νεοκλή ...

Η Louvana Records γιορτάζει τα 10χρονα της

Μια από τις μακροβιότερες, πιο δραστήριες και διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές της Κύπρου, η Louvana ...

Βελγική Τέχνη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αφιερωμένη στους πρωτεργάτες του Βελγικού Ιμπρεσιονισμού και στα κινήματα που ακολούθησαν μετά από αυτούς, ...

X