Μονοήμερο Διαδικτυακό Συνέδριο / “The Charme of the Decay – Η γοητεία της αποσύνθεσης”

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικής Αποκατάστασης Brau5

Η αρχιτέκτονας Σεβίνα Φλωρίδου, η οποία εκπόνησε τα σχέδια αποκατάστασης των ιστορικών Αποθηκών Παπαδάκη και επέβλεψε τις εργασίες μετατροπής τους σε Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη συμμετέχει στην 5η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU5, με την στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Το υλικό που θα παρουσιαστεί θα επεξηγεί το ιστορικό του κτιρίου μέσα από τα αρχιτεκτονικά σχέδια, με χάρτη της θέσης του έργου στην πόλη, πως ήταν το κτίριο πριν την αποκατάσταση, το concept της μελέτης, το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και την κοινωνική σημασία δημιουργίας ενός νέου δραστήριου εικαστικού χώρου μέσα στην πόλη μέσω της αποκατάστασης ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου που ανέλαβε ο Δήμος μέσω δωρεάς. Mετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου όλες οι συμμετοχές θα δημοσιευτούν σε ειδικό ακαδημαϊκό τόμο στο διαδίκτυο, με εκτενή κείμενα και φωτογραφίες των αποκατεστημένων κτιρίων απ’ όλο τον κόσμο.

 

Το Κυπριακό Τμήμα του ICOMOS (International Council of Monuments and Sites) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Χώρων, έχοντας αναλάβει τη διοργάνωση της κυπριακής συμμετοχής στην 5η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU5, εντάσσει το Μονοήμερο Συνέδριο και την Έκθεση της BRAU5 με θέμα “The Charme of the Decay – Η γοητεία της αποσύνθεσης” που διοργανώνεται από την CICOP Ιταλίας και το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί διαδικτυακά στις 24 Απριλίου 2021, λόγω των περιορισμών που θέτει η πανδημία του Covid-19.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Έκθεση και το Συνέδριο της Μπιενάλε συνδιοργανώνεται από το Κυπριακό ICOMOS, το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Δήμο Λευκωσίας, το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΑΚ), το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ), το Σύνδεσμο Αρχαιολόγων Κύπρου (ΣΑΚ), την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Η BRAU5 παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε πέντε χώρες, Βραζιλία, Κύπρο, Ιταλία, Συρία, Αίγυπτο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διάλεξη του Λευτέρη Τάπα για τη «Χώρα των Σκιών»

Μία διάλεξη με τίτλο «Στη χώρα των σκιών» θα δώσει ο εικαστικός Λευτέρης Τάπας. ...

«Μεσόγειος» των Ν. Κουρούσιη και Λ. Λαπίθη

Η Λία Λαπίθη και ο Νίκος Κουρούσιης παρουσιάζουν τη νέα τους εικαστική δουλειά σε ...

11o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, μια διοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π.Α.Ν. ...

Παρουσίαση Βιβλίου: «Ριζοκαρπασίτικη Γευσιγεωγραφία ή Προς τα Νερά του Σέλενα»

Το Βιβλιοπωλείον-Καφεαναγνωστήριον «Το Έρμα» και οι Εκδόσεις «Αιγαίον» παρουσιάζουν το βιβλίο: «Ριζοκαρπασίτικη Γευσιγεωγραφία ή ...

10o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου|Οι Κυπριακές συμμετοχές

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου γιορτάζει φέτος τα δεκάχρονά του ως διεθνές ...

“Σε κρίσιμη κατάσταση” του Αντώνη Γεωργίου | Δύο τελευταίες εβδομάδες παραστάσεων

Δύο εβδομάδες απομένουν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος παραστάσεων του συγκλονιστικού έργου του Αντώνη ...

X