Μουσείο του Λούβρου: Όλες οι συλλογές του διαθέσιμες online και δωρεάν

Περισσότερα από 480.000 έργα του Μουσείου του Λούβρου που ανήκουν στις συλλογές του μπορεί κανείς να τα απολαύσει από τον καναπέ του σπιτιού του μέσω μιας νέας online πλατφόρμας.

Οι λάτρεις της Τέχνης και των Μουσείων σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την απόφαση του Μουσείου του Λούβρου να ανοίξει ολόκληρη τη συλλογή του μέσω μιας νέας online πλατφόρμας. Πλέον, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο πριν από λίγες ημέρες, περισσότερα από 480.000 έργα του που ανήκουν στις συλλογές του μπορεί κανείς να τα απολαύσει από τον καναπέ του σπιτιού του. Και αυτή η επίσκεψη φυσικά είναι δωρεάν.

Είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο παρουσιάζει ολόκληρη τη συλλογή του η οποία και εκτείνεται σε όλους τους μουσειακούς χώρους καλύπτοντας και τα 8 τμήματα από την Ισλαμική Τέχνη μέχρι τα γλυπτά της Αναγέννησης αλλά και τους Αιγυπτιακούς θησαυρούς και τους πίνακες ζωγραφικής καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο νέος ιστότοπος παρέχει πολυδιάστατη ενημέρωση προσφέροντας πολλαπλούς τρόπους διερεύνησης των συλλογών: διαθέτει πολλά εργαλεία αναζήτησης, καταχωρίσεις από επιμελητήριο αλλά και θεματικά άλμπουμ. Ένας διαδραστικός χάρτης βοηθά τους επισκέπτες να προετοιμάσουν ή να επεκτείνουν την επίσκεψή τους και τους επιτρέπει να εξερευνήσουν εικονικά τους χώρους του μουσείου ανά δωμάτιο.

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας που οδήγησαν στο κλείσιμο του Μουσείου στα τέλη Οκτωβρίου, άφησαν τα παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης όπως την Αφροδίτη της Μήλου, και τη Mona Lisa έρημες δίχως τα βλέμματα θαυμασμού από πλήθος κόσμου, όπως είναι συνηθισμένες. Καθώς παραμένει κλειστό για για τους επισκέπτες, οι υπεύθυνοι άδραξαν την ευκαιρία για να προβούν σε πολλές απαραίτητες ανακαινίσεις, ώστε να υποδεχθεί με το καλό το πλήθος κόσμου «φορώντας τα καλά του».

«Σήμερα το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμα και τους λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό», δηλώνει ο Jean-Luc Martinez, πρόεδρος του Μουσείου. «Η εκπληκτική κληρονομιά του Μουσείου είναι μόλις ένα click μακριά. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν το Λούβρο για να ανακαλύψουν προσωπικά τις συλλογές», συνεχίζει.

Περιηγηθείτε στις συλλογές του Μουσείου του Λούβρου πατώντας εδώ.

elculture.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

To νέο λογότυπο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό Λογοτύπου για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσε σήμερα ...

Σάρωσε -πάλι- η Lady Gaga τα βραβεία της MTV

Tέσσερα βραβεία πήρε στο σπίτι η Lady Gaga, μετά την τελετή απονομής των ευρωπαϊκών ...

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες ως «καλύτερες ελληνικές ταινίες»

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου [ΕΑΚ], με την ταινία ...

Ακροάσεις στο Σατιρικό Θέατρο

Το Σατιρικό θέατρο καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών για το παιδικό ...

Άρθρο – παρέμβαση του Κ. Γιάνναρη στην Guardian

Πολιτικό άρθρο-παρέμβαση του Έλληνα σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιάνναρη δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Guardian  με αφορμή την επίσκεψη ...

Και αυθεντικά έργα στην έκθεση του Κλιμτ στην Κύπρο

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Gustav Klimt, ...

X