“See Through”: Μια πολύχρωμη εικαστική εγκατάσταση από μπαμπού στο Λονδίνο

Ένα διαδραστικό γλυπτό με εντυπωσιακά χρώματα και μηνύματα αισιοδοξίας είναι η πρώτη εικαστική εγκατάσταση της Morag Myerscough που κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ξύλο μπαμπού.

Mε την άνοιξη να δίνει τη θέση της στο βαρύ βρετανικό χειμώνα, οι υπαίθριες εικαστικές προτάσεις δίνουν μια αφορμή για βόλτα μοιράζοντας θετικά μηνύματα χαράς και ελπίδας. Μια τέτοια καλλιτεχνική πρόταση θα βρεις κανείς στην καρδιά του Mayfair και του Belgravia με την εικαστική εγκατάσταση της Morag Myerscough, “See Through” να δεσπόζει στην καρδιά του πάρκου Grosvenor.

 

 

Ένα διαδραστικό γλυπτό με εντυπωσιακά χρώματα, γεωμετρικά σχέδια και μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ένα υπαίθριο περίπτερο, ανοιχτό από όλες τις πλευρές του στηριζόμενο σε μπαμπού που μπορείς από μακριά να διακρίνεις με τα neon χρώματά του και ακτινοβολούν φρεσκάδα και ζωντάνια.

Τα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί στο “See Through” όπως “Time to change”, “Missing You”, “All of us” είναι οικουμενικά, και απολύτως κατανοητά και εσωκλείουν σκέψεις και συναισθήματά της Morag Myerscough τον τελευταίο χρόνο. Ο επισκέπτης ακολουθώντας τα μικρά του μονοπάτια, μπορεί να σταθεί στα μηνύματά του, να καθίσει για λίγο στους ασπρόμαυρους πάγκους του. Το “See Through” είναι η πρώτη εικαστική εγκατάσταση της Morag Myerscough που κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ξύλο μπαμπού για τη δύναμη και την ευελιξία του, αλλά και για τις βιώσιμες ιδιότητές του καθώς αποτελεί ένα ανανεώσιμο υλικό με ταχύ ρυθμό ανάπτυξης που μπορεί να ανακυκλωθεί. Η Myerscough σε όλες τις εικαστικές εγκαταστάσεις της δίνει έμφαση στη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων υλικών.

 

Το βασικό μάντρα της Myerscough είναι «κάνε χαρούμενους εκείνους που βρίσκονται κοντά και εκείνοι που είναι μακριά θα έρθουν» για αυτό άλλωστε και η εγκατάσταση “See Through” είναι ένας πολύχρωμος φάρος θετικής ενέργειας και χαράς.

Η ισχυρή οπτική της γλώσσα είναι αναγνωρίσιμη, ακτινοβολεί ενέργεια, ζωντάνια και θετικότητα δίνοντας μια ανάσα στο αστικό περιβάλλον όπως άλλωστε και τα περισσότερα μέχρι σήμερα έργα της.

 

 

Η Morag Myerscough γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Holloway, στο Λονδίνο και ως παιδί της πόλης ήταν πάντα γοητευμένη από τα έντονα χρώματα και τις λέξεις που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το αστικό περιβάλλον αλλά και τις αντιλήψεις των ανθρώπων για αυτά.

Το έργο της Morag Myerscough “See Through” αποτελεί μια από τις καλλιτεχνικές συμμετοχές στο Wander Art, του μεγαλύτερου εικαστικού υπαίθριου μονοπατιού στο Λονδίνο.

 

«Οι κόσμοι μας παρέμειναν κλειστοί και βρήκαμε τον χρόνο να προβληματιστούμε και να απασχοληθούμε με διαφορετικά πράγματα. Βρήκαμε τον χρόνο να επαναξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε τη σύνδεσή μας με τη φύση με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Οι υπαίθριοι χώροι είναι πιο ασφαλείς άρα πρέπει να τους αξιοποιήσουμε για να προσφέρουμε και πάλι χαρά», δηλώνει η ίδια με αφορμή το έργο.

Φωτογραφίες: © Gareth Gardner

elculture.gr / Πέπη Νικολοπούλου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Δυσλειτουργίες στη Σύγχρονη Τέχνη | σε εποχές συγκρούσεων

Η τέχνη ως αποτύπωμα της ανθρωπότητας αλλά και ως μοχλός δημιουργικής ενέργειας που τροφοδοτεί ...

Delivering Texts – Delivering Views #18. 5 λέξειs

Πώς γίνεται αντιληπτός ο τόπος μέσα από το «πέρασμα»; Η νέα δράση της Φανερωμένης ...

Τα Λευκαρίτικα σε διάσημη γκαλερί της Νέας Υόρκης

Η Gallery Nippon του Μανχάταν φιλοξενεί από την Πέμπτη 19 Απριλίου και για μία ...

REEL: Mία οπτική και ηχητική εγκατάσταση

Η εικαστική καλλιτέχνης Μαρία Λεωνίδου, η περφόρμερ Λία Χαράκη και o σχεδιαστής ήχου Γιάννης ...

6ο Nicosia Book Fest 

To 6ο Nicosia Book Fest  οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ακρόπολης στις 9-10 Οκτωβρίου ...

Kινηματογραφικό φεστιβάλ με θεατή μια νοσοκόμα

To μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σκανδιναβίας θα πραγματοποιηθεί φέτος παρά την πανδημία του κορονοϊού, ...

X