Θανάσης Λάλας – «Στέλιος Καζαντζίδης, Θηρίο ανήμερο»

Ο Θανάσης Λάλας παρουσιάζει την (αυτό)βιογραφία του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή

Ένα «αλλιώτικο» βιβλίο για τον Στέλιο Καζαντζίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός. Πρόκειται για το βιβλίο «Στέλιος Καζαντζίδης, Θηρίο ανήμερο», του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Θανάση Λάλα, το οποίο επικεντρώνεται στη ζωή του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, όπως ο ίδιος την περιγράφει στον συγγραφέα.

Μέσα από 496 σελίδες, ο Θανάσης Λάλας ξεδιπλώνει την πολυσύνθετη προσωπικότητα του τραγουδιστή που συνέδεσε τη φωνή του με τα βάσανα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού και που λατρεύτηκε όσο λίγοι ερμηνευτές. Το βιβλίο περιλαμβάνει 192 αυτογραφικά διηγήματα διαλόγου, 61 φωτογραφικές αφηγήσεις, ένα γράμμα του ερμηνευτή στον Χρήστο Νικολόπουλο, μία λίστα με όλα όσα επιθυμούσε εν ζωή, καθώς επίσης και 14 μοναδικές μαρτυρίες8για τον Στέλιο Καζαντζίδη από τους: Άκ. Πάνου, Μαρινέλλα, Μ. Χατζιδάκι, Σ.Μάλαμα, Γ. Νταλάρα, Γ. Μπιθικώτση, Ελ. Βιτάλη, Δ. Σαββόπουλο, Στ. Κουγιουμτζή, Χ.Αλεξίου, Β. Καζαντζίδη, Σ. Χανούμ, Χρ. Νικολόπουλο και Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Μια σειρά από συνεντεύξεις και συζητήσεις του Καζαντζίδη με τον Λάλα σε βάθος 20 χρόνων, ενώνονται με μαεστρία από τον συγγραφέα, παρουσιάζοντας την αλήθεια του αείμνηστου ερμηνευτή. Μέσα από το βιβλίο ο αναγνώστης θα βυθιστεί στις διηγήσεις του ίδιου του τραγουδιστή για τη ζωή του και τους ανθρώπους που πέρασαν από αυτήν. Μεταξύ άλλων μιλά για τη φήμη, το χρήμα, για το κόστος της ειλικρίνειας, τα λάθη του, τον θυμό, τιςεμμονές, τα κουσούρια, τη νύχτα, την πείνα, το «ξύλο χωρίς όρια», τα ναρκωτικά, τον τζόγο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα κυπριακά βιβλιοπωλεία.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ποίηση και Πηλός» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει έκθεση του διεθνούς φήμης κεραμίστα Βαλεντίνου Χαραλάμπους με ...

Ο Ντίμης Μιχαηλίδης για το βιβλίο του: «Y 2.200K: a chronical»

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Η πρώτη μου σκέψη μόλις πήρα στα χέρια μου το ...

Άνοιξε τις διαδικτυακές του πύλες το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας 2020, συμμετέχει και η Κύπρος.

Άνοιξε χθες τις διαδικτυακές του πύλες το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας 2020, φέρνοντας ...

Φωτογραφία Γάμου – H εικονική απόδειξη της ευτυχίας

Γράφει η Mαρία Aποστολίδου Το βιβλίο του Φώτη Kαγγελάρη “Φωτογραφία Γάμου” επιδιώκει μέσα σε ...

Πέθανε η συγγραφέας Άλκη Ζέη

Η Άλκη Ζέη, σπουδαία συγγραφέας και μεγάλη προσωπικότητα των γραμμάτων, πέθανε το βράδυ της ...

Λέσχη αστυνομικής λογοτεχνίας στα Public

Στη δεκαετία που διανύουμε, επωφελούμενη ίσως και από το ζωηρό κύμα του σκανδιναβικού νουάρ, ...

X