VOV: Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για τα βρετανικά μουσεία

Μια σειρά από βρετανικά μουσεία και ιδρύματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συνεισφέροντας περιεχόμενο και γνώση σε μια κεντρική διαδικτυακή πλατφόρμα.

Στη διάρκεια της πανδημίας, μουσεία και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο επικοινώνησαν εκθέσεις, δράσεις, ομιλίες αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό μέσα από το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Youtube και το Instagram, αλλά και τις ίδιες τις ιστοσελίδες τους. Αυτό αποδείχτηκε μια σημαντική ευκαιρία να διευρύνουν το κοινό τους. χωρίς επισκέπτες και χωρίς έσοδα όμως, είχαν ίσως περισσότερο από ποτέ ανάγκη από οικονομική στήριξη και συνεργασία.

Μια σειρά από βρετανικά μουσεία και ιδρύματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συνεισφέροντας περιεχόμενο και γνώση σε μια κεντρική διαδικτυακή πλατφόρμα. Σκέφτηκαν ότι αντί να ψάχνει ο θεατής την ιστοσελίδα του κάθε μουσείου για να βρει κάτι που θα τον ενδιαφέρει, θα μπορεί να πάει σε μια ιστοσελίδα όπου θα βρει και να εξερευνήσει το πρόγραμμα και τις δράσεις πολλών μουσείων ταυτόχρονα. Δημιουργήθηκε λοιπόν το VOV, μια πλατφόρμα που μεταφέρει το περιεχόμενο από μουσεία που λειτουργούν σε φυσικό χώρο στην ψηφιακή εποχή.

Το VOV είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Visualogical, ενός οργανισμού που παντρεύει την τέχνη και την επιστήμη με σκοπό να φέρει την ανθρώπινη εμπειρία στον ψηφιακό χώρο, και της φιλοδοξίας του φιλανθρωπικού οργανισμού Outset να δημιουργήσει ένα βιώσιμο πολιτιστικό τομέα μέσω της καθημερινής φιλανθρωπίας μικρής κλίμακας.

Αυτή την περίοδο ο θεατής μπορεί να ανακαλύψει ψηφιακά την έκθεση του Τony Cokes στο Goldsmiths CCA, την έκθεση του Andreas Gursky στην Hayward Gallery, να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για την τέχνη και βοτανολογία που οργανώνει η Serpentine Gallery, να κάνει ένα γύρο της Tate με ένα curator και πολλά άλλα που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο thevov.art

Φωτογραφία: Andreas Gursky, “The sprawl of a Tokyo suburb captured from a commuter train”, Hayward Gallery. © Linda Nylind

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Oι καλύτερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα Mono Awards 2020

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μόλις για δεύτερη χρονιά και η οδηγία προς τους συμμετέχοντες ήταν ...

Εντυπωσίασε η Κυπριακή συμμετοχή στην Παγκόσμια Κουατριεννάλε Σκηνογραφίας στην Πράγα

Άριστες εντυπώσεις άφησε η πολυεπίπεδη συμμετοχή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στην Prague Quadrennial of ...

Το Met ανοίγει ξανά τις πόρτες του για το κοινό στις 29 Αυγούστου

Δύο μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Met) και το Μουσείο ...

Ανοικτή πρόσκληση για το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου ...

Forest Fest Vol. 1 – Rock & Blues

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Γερίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας και ...

Απεβίωσε ο «θρύλος» της φωτογραφίας, Ρόμπερτ Φρανκ

Ο Robert Frank, ο Αμερικανός καλλιτέχνης του οποίου οι φωτογραφίες αποτύπωσαν τη ζωή των ...

X