Younger Heart | Κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ της Eleni Era

Η εναλλακτική ποπ καλλιτέχνης Eleni Era με έδρα το Βερολίνο κυκλοφορεί το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο Younger Heart.

Τα τραγούδια της Eleni Era, θυμίζουν μια διαδικασία εξιλέωσης και ένα αντίδοτο που δημιουργείται από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε από το ντεμπούτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο Rise Love, η Eleni Era βυθίζεται βαθιά σε ένα ραντεβού με την ψυχή της και χτίζει μέσα από αυτό το  νέο της άλμπουμ, Younger Heart.

Buy/Stream: https://found.ee/YoungerHeart

Η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα αμάλγαμα  ονειρικής ποπ, συγχωνευμένης με μπαρόκ στοιχεία που απογειώνονται μέσα από  μια  ηχητική φωτεινότητα ηλεκτροακουστικών ενορχηστρώσεων. Το πρώτο single της Eleni Era ‘Who You Are’, εκφράζει μια διηγητική διάθεση γεμάτη μελαγχολικό πλούτο και αξιοπρέπεια, αποκαλύπτοντας την ανάγκη της μουσικού να αγκιστρωθεί από την διαδικασία αυτοαποδοχής στην οποία βρίσκεται . Η ίδια εξηγεί, «’Όλα όσα ψάχνουμε βρίσκονται βαθιά μέσα μας και ήτανε πάντα εκεί. Και αν επιτέλους δούμε τον εαυτό μας με ανιδιοτελή αγάπη, τότε θα καταλάβουμε πραγματικά ποιοι είμαστε.»

Το ‘Who You Are’ έρχεται ως προμήνυμα του δεύτερου single της με τίτλο ‘Walk With Me’, το οποίο γράφτηκε μετά από μια περίοδο ανασκόπησης θεμάτων και προβληματισμών που προέκυπταν από μια σχέση. Στο κομμάτι, τα μοτίβα της κιθάρας μεταφέρονται υπόγεια και παντρεύονται με τους γαλήνιoυς ήχους των synth,  μετατρέποντας  τα  φωνητικά της Eleni Era σε εμπειρικές σφαίρες.  «Η λύση σε εκείνα τα θέματα ήταν η κοινή απόφαση για μια νέα αρχή μαζί. Την ιδέα για το τραγούδι την είχα στο αεροπλάνο, πετώντας πάνω από τη γή και αφήνοντας πίσω μου παλιές σκέψεις. Ηχογράφησα αμέσως το μέρος της φωνής στο κινητό μου και κατάφερα να τελειώσω με τους στίχους πριν την προσγείωση.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μεγαλωμένη στην μόνιμη αλλά αναζωογονητική ασφάλεια ενός μικρού κυπριακού χωριού, πριν την εγκατάστασή της στο Βερολίνο στην ηλικία των 18, η Eleni Era έχει μια αδιανόητη ικανότητα να μετατρέπει την προσωπική της υπόσταση σε ένα ακουστικό ελιξίριο μέσα στα κομμάτια της. Χρησιμοποιώντας τόσο την αγγλική όσο και τη μητρική της γλώσσα (ελληνικά), η τραγουδοποιός εκφράζει τον εαυτό της χωρίς συστολή, μέσα από τα πολυμορφικά δημιουργήματα του Younger Heart που αποτελείται από ονειρικές ποπ μπαλάντες (‘Who You Are’, ‘Deceived’), ακούσματα από chamber ποπ (‘Mirror’, ‘Bells’, επιρροές από νεοϋορκέζικο Χιπ Χοπ (‘Red’) αλλά και επιρροές από ποπ της δεκαετίας του 80 (‘Younger Heart’, ‘No Ending To The Wonder’).

Λίστα τραγουδιών:
1. Who You Are
2. Younger Heart
3. The Hurt
4. Walk With Me
5. No Ending To The Wonder
6. Bells
7. Psyche
8. Red
9. Deceived
10. Mirror

Facebook: https://www.facebook.com/elenieramusic

Instagram: https://www.instagram.com/elenieramusic/

Buy / Stream: https://found.ee/YoungerHeart

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

FlashArt@Rialto: Μ’ένα τραγούδι του δρόμου

Το πρόγραμμα FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο συνεχίζεται, αυτή την φορά με μια μουσική εκδήλωση ...

Sold out η όπερα Aida στον ναό της Χατσεψούτ της Αιγύπτου

Περίπου 4 χιλιάδες θα είναι οι τυχεροί θεατές που θα παρακολουθήσουν την Όπερα Aida ...

ΑΓΛΑΝJAZZ 2017 | Το πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 20.45 Κύπρος, Ελλάδα /Cyprus, Greece Michael Messios Symmetry Band Feat. Δημήτρης ...

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Φωτογραφίες και Συναισθήματα μέσα στο 2017

Δώδεκα μήνες, δώδεκα εικόνες, δώδεκα συναισθήματα για τη χρονιά που φεύγει. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρέθηκαν ...

Συζήτηση για τη δημιουργία Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κύπρο

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Για ένα μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: από την ιδέα στη ...

Με Ερικα Μπεγέτη επαναρχίζει το Wolfgang

Με την αντικατάσταση της Πατρίτσιας Πεττεμερίδη από την ηθοποιό Έρικα Μπεγέτη, ύστερα από την περιπέτεια ...

X