Ανοιχτό Κάλεσμα: Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ «ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ»

Η περσινή και η φετινή χρονιά υπήρξε όντως δύσκολη σε όλους τους τομείς. Αντιμέτωποι με μια νέα τάξη πραγμάτων μάθαμε ότι η τέχνη μπορεί και βρίσκει πάντα τον τρόπο να επιβιώνει.

«Η πανδημία εν ήρτεν δαμέ ή (δαμαί) για να μας μάθει για εμβόλια, ιούς, μετάδοση τζιαί να μας απομακρύνει». Ήρθε και μας έφερε πιο κοντά, ενίσχυσε την αγάπη μας για το θέατρο και αποκτήσαμε περισσότερη όρεξη για να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στον πολιτισμό.

Επιστρέφουμε για 5η συνεχόμενη χρονιά κάτω από τον Αυγουστιάτικο ήλιο του Πύρκου μας, από τις 27 μέχρι τις 29 Αυγούστου 2021, και καλούμε επαγγελματικές θεατρικές ομάδες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημιουργούς και άλλους φορείς με διαφορετικές ιστορίες και ανοιχτό μυαλό που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και σε νέους καλλιτέχνες που θέλουν να μας συστηθούν συμμετέχοντας στο πλαίσιο του προγράμματος “Βήμα Σε Νέους Καλλιτέχνες”.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους τηρώντας τα ακόλουθα:

– Μέγιστη διάρκεια: 80 λεπτά
– Λόγω της τεχνικής ιδιαιτερότητας του χώρου είναι προτιμότερο οι προτάσεις να μη συμπεριλαμβάνουν μεγάλου μεγέθους σκηνικά. Σε περίπτωση που θα υπάρχουν σκηνικά, η κάθε ομάδα φέρει την ευθύνη για τη μεταφορά τους στο χώρο.
– Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προτείνουν θεάματα στο ύφος μιας θερινής – παραλιακής ημερίδας.

Σημειώνετε ότι:

– Θα υπάρχει η ευχέρεια βασικού θεατρικού εξοπλισμού, φωτισμού και ήχου και ο χειρισμός θα γίνεται από δικό μας τεχνικό.
– Για κάθε αποδεκτή πρόταση θα γίνει συμφωνία για ώρες προβών και παραστάσεων όπως και οικονομικές και τεχνικές διευθετήσεις. Με το τέλος του φεστιβάλ θα δοθεί χρηματική αμοιβή σε κάθε αναγκαίο και ενεργό συντελεστή.
– Σε άθε πρόταση που θα επιλεγεί να συμμετάσχει, θα δοθεί δωρεάν είσοδος των συντελεστών στο φεστιβάλ.

Επιπρόσθετα, καλούνται ενδιαφερόμενοι για παράλληλες δράσεις, όπως Ανοιχτές Συζητήσεις και άλλες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές δράσεις, να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Η κάθε πρόταση είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνει:

– Προφίλ αιτητή
– Περιγραφή / Περίληψη πρότασης
– Οι συντελεστές και τα βιογραφικά τους
– Βασικές τεχνικές απαιτήσεις

Οι προτάσεις μπορεί να είναι πρωτοεμφανιζόμενες ή ακόμα και θεάματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί αλλού. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι μέχρι τις 18 Ιουνίου 2021, ώρα 12:00 μ.μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση antiskinofestival@gmail.com και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Όλες οι προτάσεις θα λάβουν ηλεκτρονική απάντηση μέχρι τις 16 Ιουλίου 2021.

Κάθε χρόνο επιδιώκουμε να δημιουργούμε ένα ιδανικό και ωφέλιμο περιβάλλον, όπου επαγγελματίες της τέχνης και μη, να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνυπάρξουν για λίγο, και ενδεχομένως να επικοινωνήσουν δημιουργικά.

Μπυρούα σου
Μαξιλαρούι σου
Τζιαι πάμε Πύρκο Τηλλυρκάς (Στο υπαίθριο κοινοτικό πάρκο-ησυχαστήριο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας!)

https://fb.watch/5DffZdfmup/

www.facebook.com/antiskino
www.instagram.com/antiskino

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Tο κυπριακό ντοκιμαντέρ BIRTH DAYS στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ, Birth Days, σε παραγωγή- σκηνοθεσία Δανάης Στυλιανού, επιλέγηκε και θα κάνει ...

Εικονικές περιηγήσεις σε εμβληματικά κτίρια του Φρανκ Λόιντ Ράιτ

Κτίρια που έχει σχεδιάζει ο θρυλικός Αμερικανός αρχιτέκτονας, Φρανκ Λόιντ Ράιτ άνοιξαν για εικονικές ...

Aφιέρωμα του αρχείου της ΕΡΤ στον Θ. Αγγελόπουλου

Τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, «τον σημαντικότερο Έλληνα σκηνοθέτη που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον ελληνικό ...

Νέο άλμπουμ μετά από οκτώ χρόνια από τον Μπομπ Ντίλαν

Το Rough and Rowdy Ways θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου. Ακολουθούν τρία άλμπουμ με ...

VOICING & CRAFT STORIES

To Ξαρκής παρουσιάζει δύο νέες διεπιστημονικές πρωτοβουλίες, που γεφυρώνουν πτυχές του κοινωνικά εφαρμοσμένου και ...

Μια συλλογή φυσικής ιστορίας

Σε μια μικρή αποθήκη στον Στρόβολο, δίπλα από τον ποταμό Πεδιαίο, το υπεριώδες φως ...

X