Barking Cats: Μια νέα κίνηση στην underground ηλεκτρονική σκηνή της Κύπρου

Μιλήσαμε με τους Barking Cats, τους πιο «εναλλακτικούς γάτους» της παλιάς Λευκωσίας, για το νέο τους εγχείρημα εν μέσω πανδημίας.

Πέστε μας λίγα λόγια για το Barking Cats.

Το Barking Cats είναι μια νέα κίνηση στην Underground Ηλεκτρονική Σκηνή της Κύπρου. Έχει ως στόχο την ανάδειξη και ανέλιξη αυτού του ήχου στην Κύπρο, και όχι μόνο, καθώς και των καλλιτεχνών που την παράγουν. Το 24/7 online radio είναι μόνο ένα κομμάτι από το τι ευελπιστούμε να εξελιχθεί το Barking Cats.

Πίσω από το Barking Cats είμαστε 4 άτομα. Αλφαβητικά, Αλέκος Παπαχριστοφόρου, Γιώργος Φιλίππου, Παντελής Δρουσιώτης και Σταύρος Γεωργίου.

Γιατί Barking Cats;

Ψάχναμε ένα fun όνομα που να αρμοζει στον εναλλακτικό χαρακτήρα του σταθμού, και λόγω του ότι στο σοκάκι της Περικλέους 10 της παλιάς Λευκωσίας όπου βρισκόμαστε υπάρχει ένα μικρό βασίλειο γάτων, ήρθε η ιδέα για το Barking Cats. Και ως εναλλακτικοί οι γάτοι μας, γαβγίζουν! Εξάλλου, υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση και ιστορία μεταξύ Κύπρου και γάτων. Στο κάτω κάτω σε ποιόν δεν αρέσουν οι γάτοι;

Πιστεύετε ότι έλειπε κάτι τέτοιο από την Κύπρο;

Φυσικά, ήταν ένας από τους λόγους που μας ώθησαν στο να προχωρήσουμε στην δημιουργία του Barking Cats! Το ραδιόφωνο είναι κάτι διαφορετικό από το πλέον standard σε όλους stream-on-demand. Το ραδιόφωνο προσφέρει 24/7 μουσική, είναι μια έξοδος από την συνεχή αναζήτηση του “τι να ακούσω τωρα;”. Στο ραδιόφωνο, ο ακροατής δεν ξέρει τι τραγούδι θα παίξει μετά από αυτό που ακούει την συγκεκριμένη στιγμή. Στο ραδιόφωνο, ο ακροατής πρέπει να συντονιστεί σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για να ακούσει τον αγαπημένο του παραγωγό ή DJ. Το ραδιόφωνο έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που το κάνουν ένα μέσο με μια δική του, ρομαντική χάρη. Έτσι με την πάροδο του χρόνου χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης και συνήθειας μεταξύ ακροατή και σταθμού και κατ’ επέκταση μεταξύ ακροατή και καλλιτέχνη. Αυτή την δυναμική θέλουμε να ενισχύσουμε πιστεύοντας πως θα βοηθήσουν και τον σταθμό και τους καλλιτέχνες αλλά και γενικότερα την σκηνή την ίδια.

Αυτά ναι, νιώθαμε πως είναι στοιχεία που έλειπαν από την Κύπρο. Και πώς τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνουν. Ο κόσμος λίγο ή πολύ είναι εδώ και ενάμιση χρόνο είναι κλεισμένος στο σπίτι, δουλεύει από το σπίτι, διασκεδάζει στο σπίτι, τώρα με παρέα το αγαπημένο του ραδιόφωνο.

 

 

 

Πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσετε κάτι νέο εν μέσω πανδημίας;

Δυσκολίες υπάρχουν σε κάθε νέα αρχή, ακόμα περισσότερες με τις συνθήκες που ζούμε εδώ και ενάμιση χρόνο. Αλλά όταν υπάρχει θέληση και η όρεξη και από εμάς αλλά και από τους συνεργάτες μας τότε όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα.. Η προετοιμασία του σταθμού ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2020, και μετά από 6 μήνες και 2 lockdown βγήκαμε αέρα.

Υπάρχουν σχέδια ή συνεργασίες για το μέλλον;

Ναι, η συνεργασία μας με καλλιτέχνες, DJs, και παραγωγούς είναι κάτι που δεν θα σταματήσει ποτέ. Ήδη μετράμε 13 resident shows στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα και πολύ σύντομα θα αυξηθούν. Επίσης υπάρχει το εβδομαδιαίο Show “The Barking Cats Guest Mix” όπου φιλοξενούνται αναγνωρισμένοι ή υποσχόμενοι καλλιτέχνες και από Κύπρο αλλά και από εξωτερικό. Φυσικά κάνουμε και σχέδια για το τι μπορούμε να προσφέρουμε στην μετά-πανδημίας εποχή, πάρτυ, εργαστήρια και διάφορες άλλες δράσεις πάντα αφοσιωμένοι στον ήχο που ακολουθούμε.

Barking Cats στο Facebook και στο Instagram: @barkingcatsradio

Σκίτσο: Chloe Finn – https://www.instagram.com/chloifinn/

You May Also Like

Pip Utton/Ο Αδόλφος εντός

Συνέντευξη Χριστίνα Λάμπρου, φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου,  8.5.2011 O Χίτλερ συναντά το μάρκετινγκ, τον Μπιλ ...

ΜΙΧΑΕΛ ΧΑΡΑΡΙ : Δύο χώρες συναντιούνται όταν συναντηθούν οι κοινωνίες τους

Συνέντευξη στην Μερόπη Μωυσέως Μπορεί ο πολιτισμός μιας χώρας να αλλάξει την εικόνα που ...

«Let’s Latin»: παιδιά τραγουδούν για παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται σήμερα, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα ...

Πανίκος και Έλλη Παιονίδη: Οικοδεσπότες σε συνεστίαση προσωπικοτήτων

Συνέντευξη στην Μερόπη Μωυσέως | Φωτογραφία ©Ελένη Παπαδοπούλου  Ο Ρίτσος κοιμάται στον καναπέ τους, ο ...

Στο σφυρί, η διάσημη «Unplugged» κιθάρα του Kurt Cobain

Η κιθάρα με την οποία ο Kurt Cobain έπαιξε στη φημισμένη συναυλία «MTV Unplugged ...

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Χριστόφορο Σάββα

23.10.2011 Συνέντευξη στη Χριστίνα Λάμπρου “Ο [Χριστόφορος] Σάββα ήταν μια συναρπαστική προσωπικότητα. Ήταν ένα ...

X