Δωρεάν παραχώρηση χώρων για πολιτιστικές δράσεις από Δήμο Λευκωσίας για 2η χρονιά

Δωρεάν παραχώρηση των πολιτιστικών του χώρων σε καλλιτέχνες, για προβολή και παραγωγή πολιτιστικών δράσεων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας.

Στόχος του μέτρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η στήριξη των καλλιτεχνών, που πλήγηκαν από την πανδημία και ο εμπλουτισμός των πολιτιστικών δράσεων (μουσική, χορός, θέατρο, εκθέσεις, κ.ά.) που προσφέρονται στους πολίτες και τους επισκέπτες της Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα του Δήμου Λευκωσίας αφορούν στη δωρεάν παραχώρηση οκτώ χώρων όσον αφορά το ενοίκιο, στην απαλλαγή από το φόρο θεάματος και στην παροχή τεχνικής βοήθειας και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, ώστε να διασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για τους καλλιτέχνες.

Οι οκτώ χώροι είναι η Πλατεία Ελευθερίας και ανοικτό αμφιθέατρο, Αίθουσα Μελίνας Μερκούρη, Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας, Πολιτιστικό Κέντρο Μύλοι στο Καϊμακλί, Μουσείο Κώστα και Ρίτας Σεβέρη (αίθουσα και εσωτερική αυλή), Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο (αίθουσα και εσωτερική αυλή – θεατράκι), Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή και το Πολυεργαστηριακό Χρυσαλινιώτισσας.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι τα μέτρα του Δήμου θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021. Απευθύνονται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες με δράσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, προβολές, παραστάσεις, εκθέσεις και όχι για εμπορικούς σκοπούς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά σχετικό έντυπο που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy / Ενημέρωση / Ανακοινώσεις και να το αποστείλουν είτε ηλεκτρονικά στο CulturalService@nicosiamunicipality.org.cy, είτε με φαξ στο 22-680905. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22-797653, 22-797869 και 22-797691.

Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία παραλαβής του αιτήματος και διαθεσιμότητας των χώρων ενώ ο Δήμος Λευκωσίας και οι διοργανωτές θα ακολουθούν τα διατάγματα της Κυβέρνησης για την προστασία από τον COVID 19, αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΒΑ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανασκαφές αποκαλύπτουν… τις γόνιμες μέρες στην αρχαία Αίγυπτο

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν οι μήνες της τεκνοποίησης στην Αρχαία Αίγυπτο, παρά ...

Το άνοιγμα των σινεμά έμεινε στο… σενάριο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σινεμά και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από ...

Απεβίωσε ο Γιώργος Κοτσώνης

Απεβίωσε το Σάββατο 28 Ιουνίου, σε ηλικία 77 ετών, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κοτσώνης, πρώην λειτουργός ...

Οι ταινίες της εβδομάδας

The Iron Lady Σκηνοθεσία: Φιλίντα Λόιντ Παίζουν οι: Μέριλ Στριπ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ κ.ά. Ένα ...

Μπερλινάλε 2015 | Ιστορίες του νερού

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Πανίκκος Χρυσάνθου «Το διαμαντένιο κουμπί» [The pearl button] είναι μια ...

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος / Τρίο Αντρέας Ροδοσθένους

Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα βρεθεί τον Ιανουάριο στην Κύπρο για δύο συναυλίες με ...

X