Εικαστική Έκθεση – “Personaggi” της Κατερινας Αχιλλέως

Η εικαστικός Κατερίνα Αχιλλέως παρουσιάζει στον Πολυχώρο Beat Παζάρ την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο “Personaggi”.

Στον κόσμο των “Personaggi” η ψυχική κατάσταση δεν ορίζει κανέναν. Όλοι είναι ίσοι, ή όμοιοι με μερικές πινελιές ιδιαιτερότητας. Σαν έτοιμοι λοιπόν από καιρό, ο Μάνος, η Φωφώ, η Τασού και η υπόλοιπη παρέα έχουν να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Όλα όσα επιθυμούν να γίνουν, να αισθανθούν ή και να προκαλέσουν. Οι “Personaggi” πορεύονται μεταξύ φαντασίας και ρεαλισμού. Αγαπούν και εκφράζονται καλύτερα μέσα από τα χρώματα και τις υφές. Γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές, σπάνε την εκκωφαντική σιωπή τους και προσμένουν να τους δεις. Ή καλύτερα, να τους ακούσεις.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 26 Μαΐου στις 19:00 / Την έκθεση θα προλογίσει η Δρ.Μάχη Κλεάνθους, πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Κυπρού.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:30 και 15:00 – 20:00

Beat Παζάρ: Χατζηλοιζή Μηχαηλίδη 20, πάροδος Πλατείας Σαριπόλου, απέναντι απο το Μάλλον Γλυκύς Παραδοσιακό Καφενείο, Λεμεσός.

Πληροφορίες: 99 894253 / Είσοδος ελεύθερη

 

Νino, Mixed Media on canvas, 150×100.
Mr Koko, Acrylic & Ink on paper, 30×42.

 

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Αχιλλέως είναι κάτοχος Πτυχίου Καλών Τεχνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εικαστική Θεραπεία από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης του Τμήματος Ψυχικής Υγείας – USL Rome καθώς και σε δημόσια σχολεία της Ρώμης με παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα προσαρμογής καθώς και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες. Εργάστηκε ως Βοηθός Ακαδημαϊκού Προσωπικού στη Ακαδημία Καλών Τεχνών και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε με την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης – Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – παρέχει υπηρεσίες Εικαστικής Θεραπείας στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας – Υπουργείο Υγείας στα τμήματα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Προμηθέα, Κέντρο Ημέρας – Λεμεσός και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας – Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Επίσης, διατηρεί εργαστήρι στο οποίο προσφέρει ατομικά και ομαδικά προγράμματα Εικαστικής Θεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ο κήπος με τα χελιδόνια» από την Θεατρική Πορεία Λεμεσού

Η Θεατρική Πορεία Λεμεσού ανεβάζει το έργο  του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ο Κήπος με τα ...

FlashArt2@Rialto: Πεθαίνω σαν Χώρα

Η κινηματογραφημένη εκδοχή του εκρηκτικού έργου του Δ. Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους, λειτουργεί ...

«Η Βασίλισσα της ομορφιάς» στο Θέατρο Σκάλα

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την αναστολή της λειτουργίας του λόγω πανδημίας και τον επαναπρογραμματισμό ...

Πλατείες της Ευρώπης γεμίζουν με έργα που αποτελούν μια οικολογική υπενθύμιση

Κρεμασμένα σε δημόσιες πλατείες και πάρκα, τα γλυπτά που περιλαμβάνονται στη σειρά “Earthtime” της ...

Μάθημα Ιστορίας

Ένα διαδικτυακό, εναλλακτικό μάθημα Ιστορίας της Κύπρου θα δώσει η σκηνοθέτις Αργυρώ Νικολάου μέσα ...

FANEROMENI21: «Μoana», ένα ταξίδι στο μύθο.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά ...

X