Φόρουμ Ελλάδας – Κύπρου με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό στην Αθήνα

Διακρατικό, διαδικτυακό φόρουμ, με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνεται την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, μεταξύ των ωρών 11.00 π.μ. έως 17.30, με πρωτοβουλία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του δευτεροβάθμιου Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «Περραιβία», υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει ότι «τίτλος της σημαντικής αυτής συνάντησης, που προάγει τη συνεργασία των Κύπρου και Ελλάδας είναι ‘Ελλάδα-Κύπρος 2021-2027:  Διμερής συνεργασία στον Τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιφερειακή Ανάπτυξη -Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές’”.

Προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης θα εξεταστούν επίκαιρα θέματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως: Πολιτιστική Διπλωματία, Πολιτισμός –Τουρισμός, Νέες Τεχνολογίες στην Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για τον λόγο αυτό, έχουν προσκληθεί πολύ σημαντικοί παράγοντες των δύο χωρών και θα συμμετέχουν Υπουργοί των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, πρυτάνεις, εκπρόσωποι παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπρόσωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

«Πρόκειται για μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα αναλύσει τα θέματα του φόρουμ, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική, προς όφελος των δύο χωρών, δεδομένου ότι ο Ψηφιακός Πολιτισμός, μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική των δύο χωρών και να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κρίσης», αναφέρει το ΤΕΠΑΚ.

Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση θα γίνει στα Ελληνικά και θα είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ στο 3ο μέρος της συνάντησης θα μπορούν να τεθούν, μέσω Chat, ερωτήματα ή να γίνουν σύντομες τοποθετήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Link : https://www.eventbrite.com/e/153266090001  ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φόρουμ Ελλάδας- Κύπρου βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα : www.perrevia.net.gr.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

BOCCF: Εκπαιδευτικές περιπέτειες για οικογένειες και σχολεία

Μια πρωτότυπη ξενάγηση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου για οικογένειες, με στόχο τα παιδιά ...

Αμαζόνες και Femmes Fatales | Το στήθος ως όπλο, εξουσία και απειλή

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και σε συνεργασία με την Europa ...

1940|Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος και Ελλάδα

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην ...

«Κύπρος και Ναυμαχία της Ναυπάκτου: 450 χρόνια από τον θρίαμβο της Ιερής Συμμαχίας κατά των Οθωμανών»

Με το επεισόδιο-διάλεξη της Δρος Νάσας Παταπίου, με τίτλο «Κύπρος και Ναυμαχία της Ναυπάκτου: ...

Διάλεξη της Νάσας Παταπίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

O Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου παρουσιάζει μια διάλεξη της δρος Νάσας Παταπίου, ποιήτριας ...

Αποκαθιστούν μνημεία, σώζουν την ιστορία μας

Μέσα από την απογοήτευση του αδιεξόδου δεκαετιών που διαιωνίζει την κατοχή και θα κρατεί ...

X