Κορυφαία διάκριση για την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές για το 2021 των Βραβείων European Heritage Awards / Europa Nostra Awards.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, στην οποία έχει απονεμηθεί το βραβείο «Προσφοράς για την Πολιτιστική Κληρονομιά».Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, στα 13 χρόνια ύπαρξής της, έχει συντηρήσει περισσότερα από 70 μνημεία μεγάλης ιστορικής, αρχαιολογικής, θρησκευτικής και κοινωνικής σημασίας. Περισσότερα από 50 μνημεία προγραμματίζεται να υλοποιηθούν την επόμενη τριετία.

Το βραβείο αποτελεί ηθική επιβράβευση της προσήλωσης των μελών της Τεχνικής Επιτροπής, τόσο στην προσπάθεια διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, όσο και στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεννόησης ανάμεσα στις δύο Κοινότητες της Κύπρου.

Η προσπάθεια αυτή δε θα μπορούσε, όμως, να καταστεί εφικτή χωρίς την ανεκτίμητης αξίας συνδρομή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της UNDP, του δικοινοτικού, για τεχνικά ζητήματα, Συμβουλευτικού Σώματος και δεκάδων συμπατριωτών μας που υπό την επαγγελματική τους ιδιότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξέφρασε τη βούληση του Κυπριακού Λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων για συντονισμένη δράση διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς που μας παρέδωσαν οι αιώνες και η ιστορία της Κύπρου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

O Martin Sherman, συγγραφέας του «Rose», μιλά στο «Π»

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν μιλά για τον θεατρικό μονόλογο που παρουσιάζει η ...

Βιβλίο : «Το Βασίλειο που έγινε η πόλη της Λάρνακας»

Ένα βιβλίο το οποίο καταγράφει την ιστορία της Λάρνακας και την πορεία των ανθρώπων ...

Στις 29 Οκτωβρίου κηδεύεται ο Γκλυν Χιούζ

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα τελεστεί η κηδεία του Γκλυν Χιούζ [Glyn Hughes], καταξιωμένου ...

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού: On line και σε 40 χώρες ταυτόχρονα, η ανάδειξη του νικητή

H Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου προσκαλεί νέους ηλικίας 12-14 ετών να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής ...

Ark Pop-Up Shop στη Λεμεσό

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων εκθέσεων, το Ark επιστρέφει αυτό τον χειμώνα με άλλο ένα Pop-Up ...

Είναι ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο μια νέα περίπτωση «Βίβιαν Μάιερ»;

Ένας Ιταλός παππούς, ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο (Alberto di Lenardo) αποκάλυψε, σε μια σοφίτα, ...

X