Κορυφαία διάκριση για την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές για το 2021 των Βραβείων European Heritage Awards / Europa Nostra Awards.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, στην οποία έχει απονεμηθεί το βραβείο «Προσφοράς για την Πολιτιστική Κληρονομιά».Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, στα 13 χρόνια ύπαρξής της, έχει συντηρήσει περισσότερα από 70 μνημεία μεγάλης ιστορικής, αρχαιολογικής, θρησκευτικής και κοινωνικής σημασίας. Περισσότερα από 50 μνημεία προγραμματίζεται να υλοποιηθούν την επόμενη τριετία.

Το βραβείο αποτελεί ηθική επιβράβευση της προσήλωσης των μελών της Τεχνικής Επιτροπής, τόσο στην προσπάθεια διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, όσο και στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεννόησης ανάμεσα στις δύο Κοινότητες της Κύπρου.

Η προσπάθεια αυτή δε θα μπορούσε, όμως, να καταστεί εφικτή χωρίς την ανεκτίμητης αξίας συνδρομή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της UNDP, του δικοινοτικού, για τεχνικά ζητήματα, Συμβουλευτικού Σώματος και δεκάδων συμπατριωτών μας που υπό την επαγγελματική τους ιδιότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξέφρασε τη βούληση του Κυπριακού Λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων για συντονισμένη δράση διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς που μας παρέδωσαν οι αιώνες και η ιστορία της Κύπρου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Απεβίωσε ο Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών

Ο αγαπημένος ηθοποιός  τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν μετά ...

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα και ο ελληνισμός. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες ...

Η Ολυμπία και οι άλλοι στον ΘΟΚ

«Μαμά που πας;!!!» είναι το έργο στο οποίο θα δούμε τη βραβευμένη με Όσκαρ ...

Διάλεξη: «Χρήμα, βία, αιμομιξία: η εικόνα του τυράννου στην αρχαία τραγωδία»

Διάλεξη με θέμα «Χρήμα, βία, αιμομιξία: η εικόνα του τυράννου στην αρχαία τραγωδία» θα ...

«Μένουμε σπίτι με το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ»

Ο Δήμος Λεμεσού στηρίζει έμπρακτα το «Μένουμε σπίτι» με μια κοινωνική και πολιτιστική παρέμβαση, ...

Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου από την UNESCO

Το Λευκαρίτικο κέντημα, τα τσιατιστά, οι δαντέλες διάφορων περιοχών της Κύπρου, η τέχνη της ...

X