«Μεγαλώνοντας το διακοινοτικό δέντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας»

Διαδικτυακή διακοινοτική εκδήλωση

Για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει επηρεάσει τους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην οικονομία του νησιού, ο κόσμος αναζητά την ελπίδα και την έμπνευση για ένα καλύτερο μέλλον.

Για να βοηθήσει με αυτό το όραμα, η UNFICYP αποφάσισε να εστιάσει στην καινοτομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των νέων και των γυναικών. Η διακοινοτική κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αναπτυχθούν βιώσιμες συνεργασίες σε κοινότητες με κοινωνικοοικονομικές διαφορές. Θα ενδυναμώσει, μεταξύ άλλων, και την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, φέροντας τους πιο κοντά.

Η UNFICYP, σε συνεργασία με τοπικούς οργανισμούς, στοχεύει να αναζητήσει πώς νέοι επιχειρηματίες από τις κοινότητες στο νησί μπορούν να έρθουν πιο κοντά με καινοτόμες προσεγγίσεις για μια καλύτερη οικονομικά ζωή, με ένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

Η συνεργασία μεταξύ του Center for Social Innovation (CSI), του CyprusInno και του NICO, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις, ξεκινώντας με μια διαδικτυακή συζήτηση με επαγγελματίες καταξιωμένους στην καινοτομία και επιχειρηματίες από διάφορους τομείς.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου, από τις 18:00 – 19:30 (ώρα Κύπρου).

Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουν με τις εμπειρίες τους, να ακούσουν και να απευθύνουν τις ερωτησεις τους στους ομιλητές, κ. Hussein Chalayan, βραβευμένο σχεδιαστή μόδας και τον κ. Αργύρη Αργυρού, ιδρυτή των Ideas2life, Foody & AtYourService. Η συζήτηση θα συντονίζεται από τον Εκπρόσωπο Τύπου της UNFICYP, Aleem Siddique.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνδεθούν στη συζήτηση μέσω αυτού του συνδέσμου: https://zoom.us/j/94316691051

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/488918985887826

Περισσότερες σχετικές δράσεις και εργαστήρια θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους από όλη την Κύπρο να αποκτήσουν και να μοιραστούν γνώση, δεξιότητες και πληροφορίες σχετικά με την καινοτομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το unficyp-public-information-office@un.org

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«The Constellations We Make»| Έκθεση της Άννας Λυτρίδου

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί την έκθεση σύγχρονης τέχνης The ...

“READ, TELL, SHARE” από την Ομάδα Συγγραφέων ‘Διαβάσεις’ & τον Λογοτεχνικό Όμιλο Δήμου Στροβόλου

Η Ομάδα Συγγραφέων Διαβάσεις και ο Όμιλος Λογοτεχνίας του Δήμου Στροβόλου, διοργανώνουν στις 13 ...

Διαδικτυακή παρουσίαση ποιητικής ανθολογίας

Οι εκδόσεις Αρμίδα διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση της Ανθολογίας “Οι νεότεροι-Κύπριοι ποιητές και ποιήτριες 1981-2001”, ...

Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe: Δημιουργούμε χώρο για την τέχνη που αντιστέκεται

Μέσα στις σημερινές πολιτικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το Φεστιβάλ ...

Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς 2012

Η isnotgallery παρουσιάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την ετήσια ομαδική έκθεση Πλούσια Τέχνη σε ...

ΜΑΝΤΑΤΑ από το Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά

Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, με τη νέα θεατρική του παραγωγή ΜΑΝΤΑΤΑ σε σκηνοθεσία ...

X