Νέα έκδοση του χάρτη-τουριστικού οδηγού USE-IT Nicosia

 Πόσο Λευκωσιάτης είσαι; Πού θα μάθεις τη συνταγή για την καλύτερη σπιτική σκυλοτροφή; Πώς και πότε υπήρξαν ιπποπόταμοι στην Κύπρο και τι δουλειά έχει ένας Κουβανός ήρωας στο κέντρο της Λευκωσίας; Αυτά και πολλά άλλα στο ανανεωμένο USE-IT Nicosia που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Η 5η έκδοση του χάρτη-τουριστικού οδηγού USE-IT Nicosia, ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία εντός της Λευκωσίας αλλά και διαδικτυακά στον ιστότοπο USE-IT

Οι χάρτες USE-IT εκδίδονται και διανέμονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία δεκατρία χρόνια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νεαρούς ταξιδιώτες αλλά και επισκέπτες που αποφεύγουν τον μαζικό τουρισμό. Ξεχωρίζουν από τους εμπορικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς γιατί δημιουργούνται από ντόπιους νέους και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που οι ίδιοι βιώνουν την πόλη. Κανείς δεν πληρώνει για να συμπεριληφθεί στο χάρτη και κανείς δεν πληρώνει για να προμηθευτεί τον χάρτη. Οι πληροφορίες και οι εισηγήσεις που δίνονται, προκύπτουν από τα βιώματα και τις εμπειρίες της εκάστοτε ομάδας που αναλαμβάνει να δημιουργήσει τον χάρτη. Στόχος είναι η ειλικρινής πληροφόρηση με χιουμοριστική διάθεση και στοιχεία αυτοσαρκασμού. 

 

Η φετινή έκδοση του χάρτη, δημιουργήθηκε εν καιρώ πανδημίας και περιορισμών και έχει ως σκοπό να  (επανα)συστήσει την πρωτεύουσα σε τουρίστες, επισκέπτες αλλά και ντόπιους. Γι’ αυτό και πέρα από μουσεία, χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τα κλασικά διαχρονικά λευκωσιάτικα στέκια φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε και μικρά κρυμμένα μυστικά της πόλης αλλά και fun facts για τη Λευκωσία που ίσως αρκετοί να αγνοούν και τα οποία συγκεντρώνονται κάτω από τον τίτλο Urban Trivia. 

 

 

Κάθε χρόνο το σχεδιαστικό κομμάτι ανατίθεται σε διαφορετικούς γραφίστες και εικονογράφους που εδρεύουν στη Λευκωσία με σκοπό να ανανεώνεται η εμφάνιση του χάρτη, αλλά και να προβάλλεται η δουλειά τους στο εξωτερικό όπου και διανέμονται οι χάρτες. Στη φετινή έκδοση ο Φίλιππος Βασιλειάδης επιμελήθηκε το σχεδιασμό ενώ η ευφάνταστη εικονογράφηση είναι της Δάφνης Χριστοφόρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Λευκωσίας και τη Χάρις Θεοχάρους για τη στήριξη που μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν.

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Ορχάν Παμούκ, η καρυδιά και η Πλατεία Ταξίμ

Έξι μέρες μετά την έναρξη των επεισοδίων και των διαδηλώσεων που έχουν βάλει την ...

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο CYPRUS AID μιλούν στο «Π»

«Έρχονται στιγμές στην ιστορία κάθε τόπου, όπου ο καθένας, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και πολιτικού ή ...

Ευαγγελία Λεδάκη / Studio Visits / Point Centre for Contemporary Art

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας του Point Centre for Contemporary Art ...

Παττίχειο ώρα μηδέν | παράταση στον εργολάβο μέχρι αρχές του 2014

Διαβεβαιώσεις ότι το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο θα παραδοθεί μέχρι τις αρχές του 2014 έλαβε ...

Πίνακας του Βαν Γκογκ της σειράς της Μονμάρτης πωλείται σε δημοπρασία

Ένας από τους ελάχιστους πίνακες του Βαν Γκογκ που παραμένουν ακόμα σε χέρια ιδιωτών, ...

Δωρεάν για τους ανέργους η τελική πρόβα της όπερας στην Πάφο

Δωρεάν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελική πρόβα της όπερας «Το ελιξίριο του έρωτα» ...

X