Νέα έκδοση του χάρτη-τουριστικού οδηγού USE-IT Nicosia

 Πόσο Λευκωσιάτης είσαι; Πού θα μάθεις τη συνταγή για την καλύτερη σπιτική σκυλοτροφή; Πώς και πότε υπήρξαν ιπποπόταμοι στην Κύπρο και τι δουλειά έχει ένας Κουβανός ήρωας στο κέντρο της Λευκωσίας; Αυτά και πολλά άλλα στο ανανεωμένο USE-IT Nicosia που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Η 5η έκδοση του χάρτη-τουριστικού οδηγού USE-IT Nicosia, ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία εντός της Λευκωσίας αλλά και διαδικτυακά στον ιστότοπο USE-IT

Οι χάρτες USE-IT εκδίδονται και διανέμονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία δεκατρία χρόνια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νεαρούς ταξιδιώτες αλλά και επισκέπτες που αποφεύγουν τον μαζικό τουρισμό. Ξεχωρίζουν από τους εμπορικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς γιατί δημιουργούνται από ντόπιους νέους και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που οι ίδιοι βιώνουν την πόλη. Κανείς δεν πληρώνει για να συμπεριληφθεί στο χάρτη και κανείς δεν πληρώνει για να προμηθευτεί τον χάρτη. Οι πληροφορίες και οι εισηγήσεις που δίνονται, προκύπτουν από τα βιώματα και τις εμπειρίες της εκάστοτε ομάδας που αναλαμβάνει να δημιουργήσει τον χάρτη. Στόχος είναι η ειλικρινής πληροφόρηση με χιουμοριστική διάθεση και στοιχεία αυτοσαρκασμού. 

 

Η φετινή έκδοση του χάρτη, δημιουργήθηκε εν καιρώ πανδημίας και περιορισμών και έχει ως σκοπό να  (επανα)συστήσει την πρωτεύουσα σε τουρίστες, επισκέπτες αλλά και ντόπιους. Γι’ αυτό και πέρα από μουσεία, χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τα κλασικά διαχρονικά λευκωσιάτικα στέκια φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε και μικρά κρυμμένα μυστικά της πόλης αλλά και fun facts για τη Λευκωσία που ίσως αρκετοί να αγνοούν και τα οποία συγκεντρώνονται κάτω από τον τίτλο Urban Trivia. 

 

 

Κάθε χρόνο το σχεδιαστικό κομμάτι ανατίθεται σε διαφορετικούς γραφίστες και εικονογράφους που εδρεύουν στη Λευκωσία με σκοπό να ανανεώνεται η εμφάνιση του χάρτη, αλλά και να προβάλλεται η δουλειά τους στο εξωτερικό όπου και διανέμονται οι χάρτες. Στη φετινή έκδοση ο Φίλιππος Βασιλειάδης επιμελήθηκε το σχεδιασμό ενώ η ευφάνταστη εικονογράφηση είναι της Δάφνης Χριστοφόρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Λευκωσίας και τη Χάρις Θεοχάρους για τη στήριξη που μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν.

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοίγει και την Κυριακή το Θεατρικό Μουσείο

Νέο ωράριο λειτουργίας εφαρμόζει από σήμερα το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, ώστε να παραμένει ανοιχτό ...

Τα 47 φινάλε του Χέμινγουεϊ για τον «Αποχαιρετισμό στα όπλα» για πρώτη φορά σε μια έκδοση

Σαράντα επτά εναλλακτικά φινάλε περιλαμβάνονται στη νέα έκδοση του βιβλίου του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Αποχαιρετισμός ...

Κλυταιμνήστρα, αυτοβιογραφούμενη

Στο πλαίσιο της Μικρής Πλατφόρμας του 4ου Μικρού Φεστιβάλ Δράματος στη Λεμεσό, παρουσιάζεται στις 10 Μαΐου ...

Επίσημη έναρξη του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με το Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι για το σύνολο της ...

«Smuggling Hendrix» καλύτερη ελληνική ταινία για την ΠΕΚΚ

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) ανακοίνωσαν τις επιλογές τους για τις ...

Μέσα Απριλίου παραδίδεται το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα Μέσα Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο Δημοτικό Θέατρο στον ...

X