«Ουρανοπατούμεν» – Μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους

Τα Μουσικοτεχνάσματα – Μusic and Stories το μουσικό πρόγραμμα της Σαλώμης Παρασκευά Ηλία με την δημιουργική ομάδα των φίλων & συνεργατών της προγραμματίζει την Κυριακή 6 Ιουνίου τη δημόσια προβολή της πολιτισμικής παρέμβασης «Ουρανοπατούμεν», μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους.

Χορηγός της παράστασης είναι ο Οργανισμός Νεολαίας και υποστηρικτές το πρόγραμμα Youth Makerspace Larnaka και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους.

Συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει ένα μουσικό βίντεο, διάρκειας περίπου 20 λεπτών μέσω Facebook Live το οποίο θα αποτελείται από την μουσική αφήγηση του παραμυθιού «Ουρανοσυσσωρευτής», της κύπριας εκπαιδευτικού και πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Βάσως Παναγή, όπως επίσης και πρωτότυπο μουσικό υλικό και τραγούδια της μουσικού Σαλώμης Παρασκευά.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Το παραμύθι αφηγείται την αναζήτηση ενός κοριτσιού για να φτιάξει ένα δικό της ουρανό γιατί ο ουρανός στη δική της πόλη έχει «ξεθωριάσει». Στο ταξίδι παίρνει μαζί της τον «Ουρανοσυσσωρευτή», μια μηχανή που η ίδια έχει κατασκευάσει για την ανάμειξη τριών βασικών στοιχείων από τη φύση που θα αποτελέσουν τα υλικά για να φτιάξει τον ουρανό που ονειρεύεται. “Από μηχανής θεός” στο παραμύθι, “τα φύλλα της Λεύκας στην απάνω γειτονιά” που κάθε φορά της ψιθυρίζουν τα μυστικά τους.

Η δράση απευθύνεται σε νεαρές οικογένειες, νέους γονείς και παιδιά όπως επίσης και σε φοιτητές ή εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για θέματα μουσικής εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας.

 

 

Κυριακή 6 Ιουνίου / 11:00 & 19:00 / Facebook Live

*Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας δράσης θα προσφερθεί δωρεάν το link για ιδιωτική προβολή σε ένα αριθμό σχολείων και ιδρυμάτων της επαρχίας Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ο πρώτος άνθρωπος» του Καμί στο θεατρικό σανίδι

Στο Θέατρο Διόνυσος φιλοξενείται το έργο «Ο Πρώτος Άνθρωπος», του Αλμπέρ Καμί, το οποίο ...

The Afrobanana & Friends Festival 2019

Σε μια πενθήμερη γιορτή τέχνης και μουσικής, στο καταπράσινο περιβάλλον του Val’s Place, στη ...

ΗΧΟσυνθέσεις ΙΙ από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας

Στο πλαίσιο του θεσμού του Μουσικού Σχολείου, πραγματοποιείται συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής στις 29 Ιανουαρίου, ...

Έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Γιαγιάννου

H Alpha Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του ...

18ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

Για οκτώ ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο παρουσιάζουν τα ...

«See Through my Eyes»| Ατομική έκθεση Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα

Η isnotgallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα See Through my Eyes από ...

X