«Ουρανοπατούμεν» – Μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους

Τα Μουσικοτεχνάσματα – Μusic and Stories το μουσικό πρόγραμμα της Σαλώμης Παρασκευά Ηλία με την δημιουργική ομάδα των φίλων & συνεργατών της προγραμματίζει την Κυριακή 6 Ιουνίου τη δημόσια προβολή της πολιτισμικής παρέμβασης «Ουρανοπατούμεν», μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους.

Χορηγός της παράστασης είναι ο Οργανισμός Νεολαίας και υποστηρικτές το πρόγραμμα Youth Makerspace Larnaka και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους.

Συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει ένα μουσικό βίντεο, διάρκειας περίπου 20 λεπτών μέσω Facebook Live το οποίο θα αποτελείται από την μουσική αφήγηση του παραμυθιού «Ουρανοσυσσωρευτής», της κύπριας εκπαιδευτικού και πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Βάσως Παναγή, όπως επίσης και πρωτότυπο μουσικό υλικό και τραγούδια της μουσικού Σαλώμης Παρασκευά.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Το παραμύθι αφηγείται την αναζήτηση ενός κοριτσιού για να φτιάξει ένα δικό της ουρανό γιατί ο ουρανός στη δική της πόλη έχει «ξεθωριάσει». Στο ταξίδι παίρνει μαζί της τον «Ουρανοσυσσωρευτή», μια μηχανή που η ίδια έχει κατασκευάσει για την ανάμειξη τριών βασικών στοιχείων από τη φύση που θα αποτελέσουν τα υλικά για να φτιάξει τον ουρανό που ονειρεύεται. “Από μηχανής θεός” στο παραμύθι, “τα φύλλα της Λεύκας στην απάνω γειτονιά” που κάθε φορά της ψιθυρίζουν τα μυστικά τους.

Η δράση απευθύνεται σε νεαρές οικογένειες, νέους γονείς και παιδιά όπως επίσης και σε φοιτητές ή εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για θέματα μουσικής εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας.

 

 

Κυριακή 6 Ιουνίου / 11:00 & 19:00 / Facebook Live

*Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας δράσης θα προσφερθεί δωρεάν το link για ιδιωτική προβολή σε ένα αριθμό σχολείων και ιδρυμάτων της επαρχίας Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ISFFC 2020: Ολοκληρώνεται σήμερα 16/10 με την τελετή βράβευσης

Tην Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώνεται το φετινό 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ...

Θέατρο ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ: “The corporation”

Το Θέατρο ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ανοικτό Αμφιθέατρο Λυκείου Αραδίππου ...

«Θυμήσου Σώμα…» – Κωνσταντίνος Καβάφης

Ο κύκλος τραγουδιών με τίτλο «Θυμήσου Σώμα…» του συνθέτη Γιώργου Καλογήρου είναι βασισμένος στην ...

Ρεσιτάλ πιάνου από την Tatiana Stupak στο Ριάλτο

Η κλασική και αναγνωρισμένη ως μια ιδιαίτερα εκφραστική πιανίστρια στην Κύπρο, Tatiana Stupak, αποκλίνει ...

Συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Φανερωμένης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018 και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ...

Τι παίζει σήμερα – Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του παραθύρου περιλαμβάνει μουσική, σινεμά, χορό και θέατρο. Πολλές οι επιλογές ...

X