Ψηφιακή περιήγηση για παιδιά με θέμα τη μουσειολογία από το CVAR

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) επανέρχεται στην κανονικότητα με μία σειρά από εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό και με αφετηρία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η οποία φέτος γιορτάζει «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», το Κέντρο διοργανώνει μια ψηφιακή περιήγηση με θέμα τη μουσειολογία.

Ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρει πως τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τα μάτια του συλλέκτη, να μάθουν τι συμβαίνει στα παρασκήνια των αιθουσών, πώς διαμορφώνονται οι συλλογές, αλλά και πώς διατηρούνται για τις μελλοντικές γενεές. Μια βόλτα στον τρίτο όροφο του Κέντρου, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας ενός μουσείου, τις καθημερινές του δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα άτομα που εργάζονται σε αυτό και γενικά πώς είναι η ζωή σ’ ένα μουσείο.

Συγκεκριμένα, θα μάθουν τι είναι η δημοπρασία, πώς ψηφιοποιούνται οι συλλογές, τι είναι οι κωδικοί, οι προθήκες, ο μετρητής υγρασίας, τι φωτισμός χρησιμοποιείται. Μέσα από την περιήγηση αυτή, οι μικροί επισκέπτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν γνώσεις και ανεκτίμητες εμπειρίες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να εκτιμήσουν τόσο τη δουλειά που γίνεται σ’ ένα μουσείο όσο και το ίδιο το μουσείο. Η περιήγηση προσφέρεται σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά Τουρκικά και Αγγλικά.

Περισσοτερες πληροφορίες: https://cvar.severis.org/el/ και https://www.facebook.com/CVAR.Severis/

ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

11o ISFFC: Ολοκληρώνεται στις 15 Οκτωβρίου με την τελετή βράβευσης

Tην Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ολοκληρώνεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ...

Διαδικτυακή συναυλία Amalgamation Project και Luka Lesson από το Greek Fringe

Θέλοντας να ενισχύσει την καλλιτεχνική καινοτομία, το φεστιβάλ Greek Fringe, με βάση του την ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Είμαστε κιόλας στα μέσα του τελευταίου μήνα της Άνοιξης, κι ακόμη ένα σαββατοκύριακο έρχεται ...

«Ο Βαφτιστικός»

Η καρδιά μου πονεί για σας κι ένας χτύπος γλυκός χτυπάει και μου λέει ...

«Όλα για την Εύα» στον ΘΟΚ

H μεταφορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας του κινηματογραφικού αριστουργήματος Όλα για ...

Συναυλία της Βάκιας Σταύρου στις 5 Μαρτίου

H Κύπρια καλλιτέχνης Βάκια Σταύρου και οι μουσικοί Σάββας Σάββα, Αργυρώ Χριστοδουλίδου και Σάββας ...

X