Το Frieze Seoul είναι γεγονός

Πολλαπλασιάζονται τα art fairs στην Ασία. Μετά το Art Basel Hong Kong και το Taipei Dangdai, έρχεται τo 2022 το Frieze Seoul.

Kαθώς η Ασία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές τέχνης στον κόσμο, δεύτερη μετά την Αμερική, το Frieze Art Fair αποφάσισε να επεκταθεί στην Ασία.

Ηταν αναμενόμενο ότι το Frieze, ακολουθώντας την τάση της αγοράς αλλά και τους αντiπάλους του θα επεκτεινόταν στην Ασία. Η φήμη ακουγόταν πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τους οργανωτές: στις 2- 5 Σεπτεμβρίου του 2022 θα γίνει το πρώτο Frieze Art Fair στην Ασία, το Frieze Seoul.

Η διευθυντές του Frieze επέλεξαν την Κορέα λόγω της μεγάλης οικονομικής της ανἀπτυξης, αλλά και γιατί τόσο η Σεούλ όσο και η Ταιβάν έχουν σημαντική εικαστική σκηνή και ισχυρούς τοπικούς συλλέκτες. Η σημασία της Σεούλ στην αγορά της τέχνης φαίνεται κι από το γεγονός ότι μεγάλες γκαλερί όπως η Pace και ο Thaddeus Ropac άνοιξαν πρόσφατα παραρτήματα εκεί, ενώ μικρότερες γκαλερί όπως ο Konig έχουν επίσης ανοίξει στη Σεούλ

Το Frieze Seoul θα παρουσιάσει γύρω στις 100 γκαλερί σύγχρονης τέχνης, ενώ θα έχει και ένα section όπως το Frieze Masters. Θα οργανωθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης της Κορέας, που κάνει κάθε χρόνο το δικό της fair, το KIAF ART SEOUL το οποίο θα γίνει παράλληλα με το Frieze Seoul.

Φωτογραφία: National Museum of Modern and Contemporary Art, Korea.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φανερωμένης 70: «Από την Δύση στην Ανατολή»

Το Φανερωμένης 70 σε συνεργασία με την αρχαιολόγο/ξεναγό Αντιγόνη Μιχαήλ ξεκίνησε σειρά ξεναγήσεων με ...

Εγκαινιάζεται το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, που φέρει το ...

Ανοικτή πρόσκληση: για τις δράσεις του Πολιτιστικού Τράπεζας Κύπρου

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά δράσεων του και δέχεται ...

Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, προσκαλώντας τους επισκέπτες ...

Σκοπιά Νο 5

Κάποτε με είχαν ρωτήσει τι χρώμα είχε ο ουρανός. Και στα πρωινά και δειλινά ...

Εγκαίνια Έκθεσης «ΟΨΕΙΣ»

Η Γκαλερί Tέχνης Ενάλια στην Λάρνακα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση τέχνης νεαρών καλλιτεχνών με ...

X