“Void Spaces” από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο

12, 13, και 27 Ιουνίου 2021, στις 8:30 μ.μ.

Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο – Black Box Theatre

Ταξίδι (ελευθερίας) στις βαθιές χορογραφημένες μνήμες μιας ζωής ολόκληρης

Kενά διαστήματα, η νέα δουλειά της χορογράφου Έλενας Χριστοδουλίδου. Ο τίτλος προτάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αφού η παραγωγή στηρίζεται από το πρόγραμμα Πολιτισμός του ΥΠΠΑΝ. ‘Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσα κενά διαστήματα θα προέκυπταν όταν τότε πρότεινα τον τίτλο αυτό’. Το τέντωμα του χρόνου ήταν αρκετό για να επηρεάσει και να απελευθερώσει στην δημιουργική διαδικασία πτυχές και σκέψεις του εαυτού μας που παρέμεναν καλά κρυμμένες πίσω από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής. Αργοί ρυθμοί κόντρα στις ταχύτητες που μας επιβάλλονται, μια νέα πιθανότητα εγκατάστασης στο σώμα και στο νου για να διευρύνουμε τις στιγμές της εμπειρίας, να νοιώσουμε, να αναπνεύσουμε ακούγοντας τις ανάσες μας χωρίς να μας ρουφά ο χρόνος αλλά να μπορούμε εμείς να κινούμαστε σε ένα αέναο παιχνίδι κόντρα στον χρόνο. Ένα έργο που ξεκίνησε να δημιουργείται εν μέσω lockdown, ένα τοπίο που θυμίζει την περίοδο που βιώνουμε, ο θεατής μπορεί σε αυτό το σκηνικό τοπίο να νοιώσει, να σκεφτεί, να ξεδιπλώσει τον δικό του εαυτό. Ένα σκηνικό στοιχείο απρόβλεπτο, ρευστό που μετατράπηκε σε ένα ακόμα σώμα που κινείται στην σκηνή. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εικόνες πραγματικές και σε εικόνες που δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία.

Συστατικά του έργου το ταξίδι ζωής στις βαθύτερες χορογραφημένες μνήμες της χορογράφου σε συνδυασμό με ένα αποστασιοποιημένο και ανοιχτό σε όλα τα ερεθίσματα δημιουργικό παρόν όλων των συντελεστών/καλλιτεχνών της νέας δουλειάς. Ανιχνεύοντας το κινητικό υλικό προηγούμενων έργων και βρίσκοντας τον τόπο δημιουργίας του έγιναν πολλαπλές μετατοπίσεις, αλλοιώσεις που τώρα ανιχνεύονται στο νέο τοπίο ‘Κενών Διαστημάτων’.

Η βαθύτερη αλήθεια της καλλιτεχνικής ύπαρξης ιχνηλατείται κι αποκαλύπτεται πάντα στα κενά διαστήματα, αυτά που με τρόπο μοναδικό/λυτρωτικό συμπληρώνουν, ανανεώνουν και αναζωογονούν την δημιουργική συνέχεια. Μια τελετουργική ακρόαση στην σιωπή και στον αργό χρόνο που εξασφαλίζει νόημα στο περιεχόμενο της συνέχειας. Ένα έργο που κινείται.

Ιδέα / Σύλληψη / Χορογραφία / Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Έλενα Χριστοδουλίδου

Χορεύουν: Ήβη Χατζηβασιλείου, Νικόλ Γιάννακα, Ιωάννα Σάββα και Έλενα Χριστοδουλίδου.

Μουσική: Χάρης Σοφοκλέους

Κοστούμια / Σκηνικό Τοπίο: Ελένη Ιωάννου

Γραφιστικά / Οπτικό Υλικό : Αλέξης Δημητρίου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Alex Jotovic

Φωτογραφία Αφίσας: Erdogan Kavaz (από το έργο Αερολογίες)

Δημιουργία αφίσας: Baoonz

Οργάνωση Παραγωγής : Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο / Αντώνης Σκορδίλης

 

Void Spaces (Κενά Διαστήματα) από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο: 12, 13 και 27 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ. στο θεατρικό μαύρο κουτί του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου, Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη, Λευκωσία.

Εισιτήρια: tickethour.com.cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

+αξη: Εικαστικό Διήμερο στον Πολυχώρο Συνεργείο

Η +αξη είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2019 ...

«Η Βασίλισσα του Χιονιού» στην Καστελιώτισσα

Το παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού», του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παρουσιάζουν στις 2 και ...

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στο European Youth Event – Strasbourg EYE 2018

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού έχει επιλεγεί να συμμετάσχει με την νεανική του ομάδα στις ...

Τα Τραγούδια της Μελίνας με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Ένα μουσικό αφιέρωμα στην δυναμική, εκρηκτική γυναίκα παγκόσμιας ακτινοβολίας που άφησε το στίγμα της ...

Συναυλία για 90χρονα Σχολής Τυφλών

Η Σχολή Τυφλών στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή ...

2η Μπιενάλε Λάρνακας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι προετοιμασίες για την 2η Μπιενάλε Λάρνακας έχουν ξεκινήσει! ...

X