Ζωή Πολυκάρπου

Ποια είσαι;

Είμαι η Ζωή Πολυκάρπου, 28 ετών από τη Λευκωσία. Είμαι εικαστικός καλλιτέχνης. Σπούδασα Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Γεννήθηκα στο Los Angeles και έζησα στην Αμερική μέχρι τα 9 μου χρόνια, όταν η οικογένεια μου μετακόμισε στην Κύπρο. Μετά τις σπουδές μου στην Σκωτία, έζησα στην Νέα Υόρκη για 4 χρόνια, όπου δούλεψα στον καλλιτεχνικό χώρο. Επέστρεψα στην Κύπρο έγκαιρα για την πανδημία…..

Τι κάνεις;

Στην τέχνη μου συνδυάζω διάφορα μέσα, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και γραπτό λόγο, για να δημιουργήσω αφηγήσεις εμπνευσμένες από τις προσωπικές μου εμπειρίες και εντυπώσεις. Πολλά από τα έργα μου επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, συνήθειες και παραδόσεις, προκειμένου να διερευνήσω τις επιλογές και τα όρια των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων, με τη φύση και με την αίσθηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Επίσης γράφω και ζωγραφίζω κόμικς, και αυτό τον καιρό ετοιμάζω το πρώτο μου graphic novel.

Πρόσφατα, έχω τελειώσει μια σειρά έργων με τίτλο Insight/In Light τα οποία εκθέτονται στο Υφαντουργείο, στην Παλιά Λευκωσία. Τα έργα είναι βασισμένα στη σειρά κοινωνικών διαλέξεων με τίτλο Perspective(s)-Wide Angle Conversations.

Τι θέλεις;

Στο μικρό μου κόσμο, θα ήθελα η τέχνη μου να έχει νόημα για κάποιον, να είναι πηγή προβληματισμού και να επηρεάζει το τρόπο σκέψεως και δράσης. Ξεφεύγοντας από το δικό μου μικρόκοσμο, επιθυμώ παγκόσμια ειρήνη, σεβασμό στο περιβάλλον και υποστήριξη στις τέχνες.

 

 

Η δουλειά της Ζωής Πολυκάρπου Insight/In Light παρουσιάζεται στο Υφαντουργείο έως τις 31 Μαΐου, και είναι μέρος της σειράς διαλέξεων Perspective(s)-Wide Angle Conversations που διοργανώθηκε από το VAHA Hub Nicosia. Επίσης, η Ζωή είναι μέρος της ομαδικής έκθεσης Mirrored Reflections- Memories of Tampered Identities στην Γκαλερί EVOHK στη Λάρνακα, από 1-6 Ιουνίου.

 

Website: www.zoepolycarpou.com

Instagram: @zoepolycarpou

(Φωτογραφία: Mary McGlade)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

αστράκι*

25.4.2010 Στη σελίδα σου στο Myspace περιγράφεις τον εαυτό σου ως καλλιτέχνη, ενώ με ...

Μάριος Μεττής

19.9.2010 Τι κάνεις; Θεατρικά συμμετέχω στην παράσταση “Ρουμπελστίλτσκιν” της παιδικής σκηνής του ΘΟΚ σε ...

Κωνσταντίνος Γένης

25.9.2011 Ο Κωνσταντίνος Γένης “διέπραξε” ένα φεστιβάλ για το οποίο δεν μετανιώνει με τίποτα ...

Die Wizelsuchts

Οι Die Wizelsuchts είναι οι Μίχαλ στα ντραμς, Άνθος στην κιθάρα, Μπιλ στο μπάσο ...

Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο

Ο Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο πιστεύει στο “καλό” Πού είσαι; Τώρα; Στον καναπέ μου, ...

Χριστιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι; Είμαι η Χριστιάνα Ιωάννου, δραματουργός χορού και παραστατικών τεχνών. Ως σινεφίλ, διαχειρίζομαι ...

X