Έκθεση φωτογραφίας GuruShots στο Κέντρο Φωτογραφίας 6×6

Για πρώτη φορά στην Κύπρο έκθεση από τη διεθνή φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots

To Kέντρο Φωτογραφίας 6×6 φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Κύπρο έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η διεθνής φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots, στις 2 Ιουλίου 2021.

Το GuruShots είναι μια δημοφιλής φωτογραφική πλατφόρμα με εκατομμύρια ακόλουθους ανά το παγκόσμιο, η οποία διοργανώνει φωτογραφικά “challenges” και αναδεικνύει φωτογράφους και το έργο τους μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις με τίτλο “Your Favorite Shot” και “Landscape Photography”, που θα τρέχουν παράλληλα τόσο σε μορφή έντυπων φωτογραφιών όσο και σε ψηφιακή μορφή, δηλαδή σε οθόνες.

Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία “Your Favorite Shot” αναδείχθηκαν μέσα από 107 εκατομμύρια ψήφους παγκοσμίως, και σε αυτή διαγωνίστηκαν 113 χιλιάδες φωτογραφίες από 39 χώρες. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 1102 μέλη της πλατφόρμας – 40 εκ των οποίων σε έντυπη μορφή. Στην έκθεση αυτή, οι φωτογράφοι παρουσιάζουν τις “αγαπημένες τους φωτογραφίες”, αυτές που πιστεύουν ότι τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο.

Οι φωτογραφίες στην κατηγορία “Landscape Photography” (μετάφρ. φωτογραφία τοπίου) περιλαμβάνουν εικόνες από τη φύση και το περιβάλλον. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 95 χιλιάδες φωτογραφίες από 42 χώρες, και οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από 93.4 εκατομμύρια ψήφους. Συνολικά, θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 1020 μέλη της πλατφόρμας – 36 εκ των οποίων σε έντυπη μορφή.

Τα εγκαίνια της διπλής αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, και ώρα 19:00, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, 4 Ιουλίου.

Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 19:00 – 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00 – 18:00.

Είσοδος Ελεύθερη

To Kέντρο Φωτογραφίας 6×6 βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 19, στη Λεμεσό (παράλληλος Ανεξαρτησίας) και υπηρετεί την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τακτικές εκθέσεις, σεμινάρια, μαθήματα, και ποιοτικές εκτυπώσεις.

Eπικοινωνία:

www.centreforphotography6x6.com, info@cyprus6x6.com,
T: +357 25354810, Facebook | Instagram: 6×6 Centre for Photography

Σχετικά με την πλατφόρμα GuruShots:

Η πλατφόρμα GuruShots είναι σχεδιασμένη για να δίνει στους ανθρώπους ένα χώρο για να εκθέσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Στόχος είναι να γίνει η ενασχόληση με τη φωτογραφία ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες για να αναδείξει κανείς το ταλέντο του. Επιπλέον, η πλατφόρμα GuruShots προσφέρει την δημοσίευση σχολίων για τις φωτογραφίες από άλλους χρήστες και φυσικά την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι φωτογραφίες που συγκέντρωσαν τις πιο πολλές ψήφους σε γκαλερί και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Κατά μέσο όρο, η πλατφόρμα GuruShots λαμβάνει 6 δισεκατομύρια ψήφους κάθε μήνα, με πέραν των 50 νέων φωτογραφικών προκλήσεων και προσφέρει πέραν των 800 χιλιάδων δολαρίων σε βραβεία, ενώ πραγματοποιεί εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σε εβδομαδιαία βάση!

https://gurushots.com/

* Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια όλων, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στον χώρο και θα ελέγχεται η ροή των επισκεπτών στην αίθουσα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει»: Στην Κύπρο για παραστάσεις

Η άκρως επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», που αγκαλιάστηκε με μεγάλη ...

Θέατρο Ριάλτο – Πρόγραμμα Μαΐου 2021

Θέατρο, χορός και μουσική! Τον Μάιο, στο Θέατρο Ριάλτο. ΘΕΑΤΡΟ 6/5 Out of Necessity ...

Ατομική έκθεση της Diana Taylor στην Art Seen

Η γκαλερί Art Seen είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη ατομική έκθεση ...

Παρουσίαση βιβλίου: «Η ανάγκη του να είναι κανείς βάρβαρος»

Ο Λογοτεχνικός Όμιλος του Δήμου Στροβόλου, η ομάδα συγγραφέων «Διαβάσεις» και ο Εκδοτικός Οίκος ...

Zωντανά στον Τρίτο: Raven’s Arm και Penny Demos

Eπανέρχεται ως μουσική σκηνή ο ΤΡΙΤΟΣ [Πολιτιστικός Σύνδεσμος Πάνθεον] και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ...

Έκθεση κεραμικής Βαλεντίνου Χαραλάμπους

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών  Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη παρουσιάζει την έκθεσης κεραμικής του Βαλεντίνου ...

X