FANEROMENI21: «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα»

Με την μουσικοχορευτική παράσταση «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα» από τη μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων την Πέμπτη 17 Ιουνίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21.

Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, παρουσιάζει το έργο του μεγαλύτερου Έλληνα δημιουργού του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Τσιτσάνη. Του συνθέτη που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, για να το τοποθετήσει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Στη μουσικοχορευτική τους παράσταση με τίτλο «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα», οι ΦαΤριας μας προσκαλούν να γλεντήσουμε και να ακούσουμε παρέα, τραγούδια που χάραξαν τον δρόμο της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο του Βασίλη Τσιτσάνη, «Χάραμα», ο οποίος ηχογραφήθηκε το 1980 με πρωτοβουλία της UNESCO στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής, όπου ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.

Μουσικοί επί σκηνής:

Άννα Μοσφίλη: Φωνή – Ιδιόφωνα κρουστά
Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι – Φωνή
Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα – Φωνή

Ανάγνωση Κειμένων: Κωνσταντίνος Δημητρίου

Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»

Ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021.
Ώρα: 21:00 (οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30)
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.
Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος ελεύθερη!

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22 128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση του Ζήνωνα Τζέπρα στην Alpha Gallery

Η Alpha Gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 τη δέκατη όγδοη ατομική έκθεση ...

Ατομική Έκθεση: «Ανθρώπινος Πηλός»

Ο «Ανθρώπινος Πηλός» της ζωγράφου Κριστίνας Τζεορτζιάνας Καραγιάννη, παρουσιάζεται σε ατομική εικαστική έκθεση. Η ...

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Λεμεσό

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν στην Κύπρο τα 30 μουσικά τους χρόνια ...

Πρόγραμμα φιλοξενίας Bridges στο Θέατρο Πόλης

Ένα νέο είδος εδαφικότητας στο πλαίσιο του οποίου θα επιτρέπονται οι αμφισβητήσεις, οι μεταλλάξεις ...

Προβολές του πρότζεκτ Anon Ubiq της Σουζάνα Φιαλά

Η καλλιτέχνης Σουζάνα Φιαλά παρουσιάζει το τελευταίο της project που αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη, ...

Η Ωραία Κοιμωμένη από το Royal Opera House Cinema στο Θέατρο Ριάλτο

Το μαγευτικό μπαλέτο του Pyotr Ilyich Tchaikovsky που αποτελεί μία από τις πιο ρομαντικές ...

X